Samsung očekává rekordní zisky. Může za to i Galaxy S III

8

Společnost Samsung má na svém kontě již několik rekordů, většina z nichž se týká mobilního trhu. Tím nemyslíme pouze obří prodeje špičkového smartphonu Galaxy S II či hybridu Galaxy Note, vlajkové lodě však výrobci značně pomáhají. To se ostatně potvrzuje i v uvolněných číslech za poslední čtvrtletí.

Kompletní zpráva za druhé čtvrtletí by se měla objevit teprve 27. července, Samsung však podle tradice uvolnil několik čísel předčasně a z nich je patrné, že společnost finančně roste jako nikdy předtím.

Druhé čtvrtletí se nebude od jejich předešlého aktivního růstu ničím lišit, jelikož se provozní zisk společnosti předpokládá v romezí 5,7 až 5,9 miliard dolarů, což staví celkový zisk na hranici 40 miliard dolarů. A to už je slušná suma.

Zleva Galaxy S II, Galaxy Note a Galaxy S III

Pokud se předpoklady naplní, překročí Samsung laťku stanovenou prvním čtvrtletím, kde společnost dosáhla provozního zisku 5,1 miliard dolarů. Tato čísla navíc budou nadále jen růst, jak se bude Samsung Galaxy S III i nadále rozšiřovat po světových trzích a vyprazdňovat peněženky zákazníků. V případě, že se v brzké době dočkáme také oznámení následovníka skvělého Galaxy Note, není těžké odhadnout, že čeká Samsung velmi úspěšné období.

Zdroje: androidcentral.com

Diskuze ke článku
Ip Man
Tak Nokii už sesadili z trůnu, a je na čase si vytyčit další cíl a tím cílem není nikdo jiný než jeho odvěký rival a patentový napadač společnost Apple!
anawarr.cz
sice ještě spím a nehledal jsem data, ale myslím si, že zisk 5,1 mld usd za čtvrtletí, určitě není jen z divize mobilních telefonů, ale z celé firmy samsung
Bloomberg
presne tak, tahle zprava ma nulovou hodnotu, kdyz to neni jen o mobilni divizi. Cisla, kde se mota vyroba aut, lodi a lednic jsou pro nas o nicem ;)
Martty
naprosto souhlasím článek o ničem, úplně mi to připomnělo článek Modelová řada Galaxy od Samsungu předehnala iPhony od Applu :D, bože kdy už se na českých webech dočteme o aktuálních a pro nás vypovídajících informacích...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze