Samsung odmítá informace o zákazu loga Applu na zahájení OH

Samsung je předním sponzorem letošní zimní olympiády, a snaží se všemožně tlačit do popředí svůj Galaxy Note 3 i tím, že jej věnuje v rámci sponzorského balíčku všem sportovcům. O to více je mu proti srsti představa, že by při přímém přenosu zahájení Olympiády byly v rukou sportovců vidět iPhony. Informace o zákazu jejich používání s viditelným logem však společnost vyvrátila.

Aktualizováno 7. 2. 2014

Britský deník The Guardian se tímto tématem rozhodl zabývat o něco intenzivněji a dostalo se mu oficiálního prohlášení od Samsungu, který očekávatelně veškeré informace popřel, navíc dodal, že podobné záležitosti ani nespadají do jeho kompetencí. Deník byl odkázán na Mezinárodní Olympijskou Komisi (IOC), která ovšem reagovala prohlášením podobným a informace vyvrátila. Nezbývá tedy asi nic jiného, než se na zahajovací ceremoniál ještě jednou podívat a pozorně sledovat, zda logo nakousnutého jablka spatříte.

Původní informace z 6. 2. 2014

Součástí balíčku s Galaxy Note 3 byl i, jak prozradil švýcarský olympijský tým, striktní požadavek, aby sportovci během zahajovacího ceremoniálu zakryli loga jiných značek, zejména pak Applu na iPhonech. Televizní kamery často zaberou i loga použitých zařízení a nakousnuté jablko na zádech iPhonu se na televizní obrazovce obzvláště vyjímá.

TIP: Recenze Samsung Galaxy Note 3 – Chytrý obr potřetí

Požadavek Samsungu však není žádným výstřelem do tmy, ale běžnou praxí. Ostatně podle článku 40 Olympijské charty nesmí žádný sportovec, trenér, instruktor ani funkcionář zmiňovat jiné než olympijské sponzory. Trestem za neuposlechnutí tohoto požadavku je v nejhorším případě až zrušení akreditace. Mezinárodní olympijský výbor přijetí tohoto kontroverzního pravidla ospravedlňoval nutností hájit zájmy sponzorů, bez jejichž darů by nebylo možné Olympijské hry pořádat. Zda je ale tento požadavek Samsungu v souladu s těmito pravidly, nebo už za hranou běžné praxe, zůstává otázkou.

Zdroje: bluewin.ch, macrumors.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
Plejtvák
Jsem sice uživatelem Samsungu, nicméně tyhle žabomyší války Ťamťung vs. Ajfoun už mi celkem lezou krkem.
Dax
Tady nejde jen o Apple, jde o zakrytí log všech značek mimo offic. sponzory ZOH. Prostě vemte, kdybyste někde nalili milióny za propagaci, tak nechcete, aby se tam propagovalo něco jiného. Sám MOV proti tomuto postupu Samsungu nepude, jelikož tam Samsung nalil hrozně peněz a ví, že bez těch peněz blbě uspořádáte takovou akci jako je Olympiáda.
Smarter
To by byl Apple padlej na hlavu, kdyby vyhodil nehorazni penize na takovou pitominu jako je Sochi.
Michal Bouška
Michal Bouška
Mezinárodní olympijský výbor přijetí toho kontroverzního pravidla ospravedlňoval nutností hájit zájmy sponzorů, bez jejichž darů by nebylo Olympijské hry pořádat.
Nechybí tam něco?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze