Samsung má za sebou rekordní čtvrtletí díky Galaxy S7/S7 edge

11

Dalším z mobilních gigantů, kteří zveřejnili své hospodářské výsledky za letošní první čtvrtletí, je Samsung, který může být spokojený. Jeho tržby dosáhly 49,78 bilionů wonů (43,46 miliardy dolarů), což je meziročně více o 5,7 procent, provozní zisk meziročně stoupl o 12 procent na 6,68 bilionů wonů (5,81 miliardy dolarů) a čistý zisk o 14 procent na 5,25 bilionů wonů (2,7 miliardy dolarů).

Samsung Galaxy S7

V sektoru IM, kam Samsung řadí svůj mobilní byznys a sítě, dosáhla firma za první čtvrtletí konsolidovaných tržeb 27,60 bilionu wonů a 3,89 bilionu wonů operačního zisku, což představuje meziroční nárůst o 42 procent a jedná se o nejlepší výsledek od druhého čtvrtletí 2014.

TIP: Recenze Samsung Galaxy S7 – člen ligy výjimečných

„Na celkovém růstu výnosů v prvním čtvrtletí se podepsalo včasné zahájení a úspěšný prodej vlajkových lodí Galaxy S7 a S7 edge,“ uvedl jihokorejský výrobce ve svém prohlášení. Zlepšila však i ziskovost low-endů a střední třídy, kde došlo ke zjednodušení nabídky a pomohlo i včasné uvedení a globální prodejní expanze letošních modelů z řady Galaxy J. Samsung také řekl, že v druhé polovině roku hodlá představit novou vlajkovou loď, kterou bude pravděpodobně Galaxy Note 6.

TIP: Recenze Samsung Galaxy S7 edge – Bez ostychu na vrchol

Ve druhém čtvrtletí se chce Samsung zaměřit na globální expanzi prodeje Galaxy S7. Zároveň bude chtít ve druhém čtvrtletí udržet solidní ziskovost nižších řad Galaxy A a Galaxy J. Očekává přitom, že dojde ke změkčení poptávky na trhu se smartphony a pokles na trhu s tablety.

TIP: Apple si Q2 za rámeček nedá. Prodeje iPhonů klesly o 18 procent

Samsung nicméně netěží pouze ze své vlastní produktové řady, ale je významným výrobcem komponent. Růst tak připisuje i lepšímu mixu v nabídce vyráběných pamětí, rozšíření dodávek 14nm produktů systému LSI a zvýšení prodeje OLED panelů.

Zdroje: news.samsung.com, gsmarena.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
nolimited
to se nedivím...mám S7 edge a to je špička ledovce...
Absolon Novak
Absolon Novak
To je skvělá optimistická zpráva Samsung za jedno čtvtletí prodal tolik telefonů jako Apple za jeden týden.
ja
Kazda bublina jednou prasknout musi.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze