Samsung má strach z koronaviru. Veletrhu MWC 2021 se zúčastní jen virtuálně

Samsung má strach z koronaviru. Veletrhu MWC 2021 se zúčastní jen virtuálně
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Pro Samsung je zdraví a bezpečnost zaměstnanců na prvním místě
  • Veletrh by i přes neosobní účast Samsungu měl v létě proběhnout

Loňský ročník MWC 2020 v Barceloně byl vůbec prvním významným veletrhem, který zasáhla celosvětová pandemie koronaviru. Akce byla bez náhrady zrušena a ačkoliv jsme všichni doufali, že následující ročník již proběhne jako dříve, opak bude zřejmě pravdou. Asociace GSMA, která barcelonský veletrh pořádá, již dříve oznámila, že letošní ročník přeloží na přelom června a července.

Otázkou však nadále zůstává, v jaké podobě bude moci veletrh MWC 2021 proběhnout. Zřejmě budou na místě omezení co do počtu návštěvníků a smířit se bude nutné také se slabší účastí předních vystavovatelů. Několik zvučných jmen již osobní účast odřeklo – například Sony, Google nebo Nokie. Dnes se k nim přidává Samsung, o čemž informuje agentura Reuters. Pro jihokorejského výrobce je na prvním místě zdraví a bezpečnost vlastních zaměstnanců, tudíž se letošního ročníku nebude přímo účastnit. Nadále však počítá alespoň s virtuální účastí.

Server engadget.com přinesl také vyjádření asociace GSMA, jejíž zástupce uvedl, že plně respektují rozhodnutí Samsungu a chápou, že plánování tohoto typu akce je i v roce 2021 nadále velmi komplikované, a to kvůli přetrvávající pandemii.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze