Samsung Gear VR v minulém měsíci používal milión uživatelů

Virtuální realita je na vzestupu. Přibývá nejen nových modelů, ale také se rozšiřuje a zkvalitňuje dostupný obsah, který mohou uživatelé konzumovat. Mezi nejpopulárnější produkty patří dozajista brýle Gear VR, které vznikají ve spolupráci Samsungu a Oculusu.

Samsung Gear VR

Konkrétní čísla o prodejích jednotlivých virtuálních realit nejsou obvykle k dispozici. Nyní se však o využívání brýlí Gear VR rozpovídal vice prezident mobilního segmentu Oculusu, Max Cohen. Uvedl, že v minulém měsíci využívalo brýle Gear VR okolo 1 miliónu uživatelů. Doplnil rovněž, že v průměru je každý uživatel využívá 25 minut denně. Jde o poměrně očekávaný čas. Virtuální realita totiž nejen, že vybíjí samotný telefon, který je do ní vložený, ale především se celé zařízení zahřívá a zhruba po hodině je nutné jej nechat vychladnout.

TIP! Recenze Samsung Gear VR – Nejdostupnější virtuální realita

Samsung Gear VR

Ačkoliv se může zdát, že počet uživatelů je vysoký, je otázkou, zda jsou tato čísla stabilní. Max Cohen konkrétnější nebyl a můžeme jen odhadovat, zda se brýle budou těšit popularitě i nadále. Aktuálně totiž těží například z toho, že byly v počátku přibaleny k novým Samsungům Galaxy S7 a Galaxy S7 edge. Obdobné akce se nevyhýbají ani českému trhu a nedávno měli zákazníci možnost zdarma získat brýle Gear VR také k loňským Samsungům řady Galaxy S6.

Samsung Gear VR – videorecenze

Zdroje: recode.net, sammobile.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze