Samsung Gear S3: berlínská evoluce (video a fotogalerie)

4

Samsung dnes na tiskové konferenci v Berlíně představil nástupce chytrých hodinek Gear S2. Přesně po roce a na stejném místě jsme se dočkali příjemné evoluce, která zachovala to dobré a napravila drobné neduhy předchůdce. Podívejte se společně s námi na Gear S3 Frontier a Gear S3 Classic formou videopohledu, prohlédnout si můžete také fotografie přímo z místa.

Na první pohled je vidět, že Gear S3 vycházejí ze svého předchůdce. Kulatý design a luneta jsou základem, to co se osvědčilo musí zůstat a jsme rádi, že v tomto stylu Samsung pokračuje. I když se tak na první pohled může zdát, že změny budou jen kosmetické, opak je pravdou. Novinek je více než dost.

Samsung Gear S3 – IFA 2016

TIP: Gear S3 od Samsungu oficiálně: dvě verze, GPS a kruhový displej

Osobně se mi na designu velice líbí pásky, konkrétně oceňuji klasické 22mm uchycení – a to jak u modelu Classic, tak i Frontier. Pásek si můžete libovolně vyměnit za jakýkoliv a nemusíte se vázat jen na Samsung příslušenství. Stačí zajít do hodinářství a prostě si vybrat, případně použít pásek z vašich starých hodinek, i to je možné.

Pojďme ale na samotný design hodinek. Ten je velmi elegantní. Verze Classic je samozřejmě více společenská, ale ani Frontier bych se nebál vzít ke košili. Hodinky prostě vypadají dobře a skvěle imitují klasické hodinky.

Samsung Gear S3 Classic

Při pohledu na displej budete sledovat 1,3palcový zobrazovač s rozlišením 360 × 360 pixelů. Jemnost je 277 bodů na palec a displej je špičkový, ostatně čekali jste něco jiného? Co je ovšem nové, to je funkce Always On. Nám na testovacím kousku sice nefungovala, ale věříme, že u finální prodejní verze bude vše dotaženo a zákazníci Always On displej ocení. Vidět čas a šetřit baterii, to je správná cesta. Displej je také kryt Gorilla Glass SR+, takže se jen tak nepoškrábe.

Baterie nabízí 380 mAh, to by mělo stačit na den a půl náročného provozu, dva dny méně náročného provozu, víc ale nečekejte. Uvnitř se následně nachází starý známý Tizen, ten je ale nově nabídnut vývojářům a můžeme se těšit na příval aplikací.

Samsung Gear S3 Frontier

Gear S3 Frontier a Gear S3 Classic disponují certifikací IP68. Spršku zvládnou, ale na plavání to stále není, a to je trochu škoda. Jaký je tedy rozdíl mezi oběma modely? Frontier nabídne navíc LTE a má sportovnější design, rozměry jsou ale stejné. LTE čip si ovšem vyžádal 5 gramů navíc a celkově nám hodinky přibraly. Oproti Gear S2, která váží 42 gramů jsme se dostali na 57 gramů v případě Classic a 62 gramů u Frontier. Cenu bohužel zatím neznáme, ale hodinky se na trh dostanou už v říjnu a dle prvních dojmů se na ně moc těšíme.

Technické parametry Samsung Gear S3 Classic

Kompletní specifikace
Konstrukce46 × 49 × 12,9 mm, 59 g, odolnost: IP68
Pásekkožený, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: přezka
DisplejSuper AMOLED, 1,3" (360 × 360 px), tvar: kruhový
SystémTizen, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.2, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ano
ChipsetCPU: 2×1 GHz
PaměťRAM: 768 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor380 mAh, nabíjení: bezdrátové, doba nabíjení: 2:48 hodin
Dostupnostříjen 2016, 10 990 Kč

Technické parametry Samsung Gear S3 Frontier

Kompletní specifikace
Konstrukce46 × 49 × 12,9 mm, 62 g, odolnost: IP68
Pásekkožený, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: přezka
DisplejSuper AMOLED, 1,3" (360 × 360 px), tvar: kruhový
SystémTizen, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.2, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, mobilní sítě: LTE, NFC: ano
ChipsetCPU: 2×1 GHz
PaměťRAM: 768 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor380 mAh, nabíjení: bezdrátové, doba nabíjení: 2:48 hodin
Dostupnostříjen 2016, 10 990 Kč
Diskuze ke článku
Luke
Ty Apple Watch :-))) jinak S3 vypadají nádherně, obzvláště verze Frontier.
DV
Vypadaji zajimave. Prakticnost je ale vedle, aspon u me, a to z techto duvodu (individualni, nekomu nemusi vadit):
1. opet kratka vydrz
2. mala vodotesnost, nedoporuceni plavat...
3. zbytecnost-aplikace, ty staci v mobilu, stejne ho mame porad ssebou.
Muj subjektivni nazor: zajimave, hezke, ale "zustavam" u Garminu Fenix 3 HR, pro moje pouziti lepsi volba.
neo
Zdravím, zajímalo by mě, zda už se dají "normálně" sehnat klasické ručičkové smartwatch, které zobrazují na displeji (na sklíčku - tj. ne tečky někde kolem ciferníku, kde každá něcoznamená) jen pokud se něco děje... Nějaké připravované koncepty jsem tu už viděl, ale ke koupi stále nic (pro upřesnění - myslím klasické značky s alespoň trochu rozšířeným systémem - ne čínu o které nikdo nikdy neslyšel s vlastním systémem..).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze