Samsung Gear 3 budou mít slot na SIM kartu, dočkáme se na IFA

2

Letošní podzim a předvánoční prodeje budou patřit chytrým hodinkám. Pozadu samozřejmě nemůže zůstat ani Samsung. Ten však se svou třetí generací chytrých hodinek Gear bude mít jednu konkurenční výhodu: slot pro SIM kartu a vlastní konektivitu.

Vedle toho se pomalu odhalují i další parametry. Displej s úhlopříčkou 1,8 palce má používat technologii AMOLED, to vše bude překryto zakřiveným sklíčkem, patrně safírovým. Nějaké změny se odehrály u baterie, podle Samsungu by to měly být chytré hodinky s největší výdrží, což by mělo ospravedlnit jejich větší velikost.

Náramek půjde vyměnit podle libosti, ale stále se spekuluje o materiálu samotných hodinek. Je možné, že se budou vyrábět ve dvou variantách, přičemž ta luxusnější bude kovová a na trh se dostane později.

Samsung Gear 2 byly s úhlopříčkou 1,63 palce poměrně velké, novinka má být ještě větší.

Zařízení bude představeno společně se Samsungem Galaxy Note 4, ke kterému by mělo být vzhledem k jeho velikosti displeje ideálním doplňkem. Nabízí se rovněž spekulace, že by se obojí mohlo prodávat ve zvýhodněných balíčcích. Není ale jisté, jestli půjde S Pen z Note používat i s hodinkami.

Tisková konference Samsungu na letošním veletrhu IFA je naplánována na středu 3. září od 15:00 hod. Na místě budeme mít své zástupce, proto se nejnovější informace dozvíte prakticky v okamžik jejich zveřejnění.

TIP! Chytré hodinky se na IFA 2014 chystají představit i Sony a LG. Motorola představí svůj produkt na zápěstí nezávisle 4. září.

Zdroje: tktechnews.com