Gear VR promění Galaxy Note 4 v systém pro virtuální realitu

3

Wearables nemusejí být jen hodinky nebo náramky. Asi nejdál zašel v tomto ohledu Samsung, který ve spolupráci s firmou Oculus představil systém, který dokáže proměnit Galaxy Note 4 v systém pro virtuální realitu. Co všechno se pak dá s tímto virtuálním setem provádět? Nejen to si objasníme v našem článku.

Tady tento systém si nenasazujete na zápěstí, ale rovnou kolem hlavy. Samotný obsahuje pouze čočky, které zajistí 96° zorné pole a také senzory, které vám pomohou s ovládáním. Konkrétně se jedná o akcelerometr, gyroskop, čidlo blízkosti a také magnetického pole. Na části na hlavu najdete ještě touchpad, na kterém jsou také základní ovládací prvky (tlačítko zpět a ovládání hlasitosti). Rozměry zařízení jsou 198 × 116 × 90 mm.

To hlavní zprostředkuje až vložený Samsung Galaxy Note 4, který je potřeba připojit přes microUSB port. Jeho displej se pak stane díky optické soustavě ve VR branou k multimediálnímu obsahu. Na videa se nyní nebudete moci dívat jen v 3D, ale také v 360-video, jak uvádí tisková zpráva. Nabízí se rovněž hraní her a nejrůznější naučné nebo experimentální aplikace, které pracují s virtuální realitou.

Samsung Gear VR

Abyste ze začátku neměli nouzi o patřičný obsah, bude ke Gearu VR přiložena paměťová karta s oněmi 360stupňovými videi a také trailery k filmům ve 3D. Zároveň bylo zveřejněno, jaké společnosti budou nabízet pro Gear VR obsah.

  • Marvel – zde bude možné prozkoumat laboratoř Tonyho Starka ze série Avengers.
  • IMAX – ukázky z filmů.
  • DreamWorks – VR dovolí interakci s kreslenými postavičkami od této společnosti.
  • Legendary's Pacific Rim Jaeger Pilot – uživatel VR bude přenesen přímo do centra dění.
  • Cirque du Soleil Media – 360 živá 3D show proslulého cirkusu.
  • M-GO Advanced – prozkoumejte nejnovější filmy a seriály netradiční formou.
  • Vevo – více jak 100 000 HD hudebních videí a koncertů.
  • Protocol Zero – hra speciálně pro VR, průnik na cizí území s pomocí nočního vidění, rentgenových paprsků a termokamery.
Samsung Gear VR

Samsung Galaxy VR určitě zaslouží pochvalu za netradiční až experimentální pojetí. Vzhledem k tomu, že prozatím podporuje pouze jeden telefon, se asi nestane masovým produktem, ale pokus prošlapat novou cestičku se rozhodně cení. Bude samozřejmě záležet i na tom, kolik obsahu a v jaké kvalitě se pro tuto platformu bude vyrábět. Nicméně už dlouho žádné zařízení nevzbudilo takový zájem jako právě Gear VR.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Apear
No pokud NOTE4 rozeběhne TES IV, GTA V a podobně, tak pak to bude mít význam.

S nějakými náhražkami mi to přijde jako jen takový experiment.
Mário Pliska
Mário Pliska
A to pujde jen s Note 4?
Honza Bílek
Honza Bílek
Přitom Ocolus Rift má v sobě fyzicky display z NOTE3, kdyby tam byla ta podpora staršího NOTE3 bylo by to zajímavější.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze