Samsung Galaxy Z Flip3 je na domácím trhu jedničkou v prodejích

Samsung Galaxy Z Flip3 je na domácím trhu jedničkou v prodejích
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Ohebný Galaxy Z Fold3 se umístil až na čtvrtém místě
  • Žebříčku deseti nejprodávanějších smartphonů v Jižní Koreji dominují telefony Samsung

Pokud hledáte opravdu kompaktní ohebný telefon s relativně přiměřenou cenou, pravděpodobně vaší pozornosti neunikl vcelku nedávno představený Samsung Galaxy Z Flip3. Ten si z naší podrobné recenze odnesl pochvalu za zvýšenou odolnost dle IPX8, skvělý stereo zvuk, elegantní design i 120Hz hlavní displej. Zatímco na českém či slovenském trhu však máme do opravdu masového rozmachu smartphonů s ohebným displejem ještě hodně daleko, na domácím jihokorejském trhu společnosti Samsung byl Galaxy Z Flip3 korunován nejprodávanějším smartphonem současnosti.

Doposud veřejně nepublikovaný průzkum společnosti Counterpoint, na který odkazuje thelec.kr, ukazuje, že je Samsung Galaxy Z Flip3 zdaleka nejprodávanějším chytrým telefonem v Jižní Koreji. S relativně výrazným odstupem se pak na druhém místě usadil Samsung Galaxy S21 a poté Galaxy A32. Teprve na čtvrtém místě figuruje Galaxy Z Fold3, který je oproti Z Flipu3 podstatně rozměrnější, ale také dražší. V žebříčku deseti nejprodávanějších telefonů pak kromě Samsungu najdeme pouze Apple iPhone 12 na skromném devátém místě.

Samsung Galaxy Z Flip3

Jihokorejský výrobce slaví na domácím trhu velký úspěch a v současnosti údajně ovládá 85 % tržního podílu. Vděčí za to zejména odchodu domácího soka, společnosti LG, z mobilního byznysu. Ten na sklonku svého působení lákal na svůj první smartphone s ohebným displejem, jehož komerčního představení jsme se však bohužel již nedočkali.

Samsung Galaxy Z Flip3 256 GB
Kde koupit nejvýhodněji

Samsung Galaxy Z Flip3 256 GB

Samsung Galaxy Z Flip3 256 GB

Rozměry86,4 × 72,2 × 17,1 mm, 183 g
DisplejSuper AMOLED, 6,7" (2 640 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 888, 1×2,84 GHz + 3×2,4 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor3 300 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze