Samsung Galaxy Watch Active 2 nebyly představeny, přesto o nich víme téměř vše

Samsung Galaxy Watch Active 2 nebyly představeny, přesto o nich víme téměř vše
  • Samsung Galaxy Watch Active 2 budou nabízeny ve dvou velikostech
  • Hodinkám nemá chybět EKG ani detekce pádu
  • K dispozici bude standardní verze i varianta s podporou LTE
  • Galaxy Watch Active 2 mají být první hodinky Samsung s Bluetooth 5.0

O Samsung Galaxy Watch Active 2 jsme vás již několikrát informovali a přestože stále není jasné, zda budou oficiálně představeny spolu s novými smartphony Galaxy Note10, důvěryhodný zdroj sammobile.com odkryl téměř veškeré informace o specifikacích.

Víme tak například, že budou na rozdíl od první generace nabízeny nikoliv v jedné, ale hned ve dvou velikostech, a to s ciferníky o průměru 40 a 44 milimetrů. Více jsme se dozvěděli také o baterii či součástkách, ale také zbrusu o nové virtuální lunetě „Touch Bezel“. Jedinou neznámou je tak v současnosti cena.

Pokud jste četli naši recenzi první generace, možná si vzpomenete, že jedna z menších výtek směřovala k absenci praktické otočné lunety, na kterou majitelé jiných modelů hodinek od Samsungu nedají dopustit. Nové Galaxy Watch Active 2 sice rovněž nebudou disponovat fyzickou otočnou lunetou, ale přinesou zajímavou náhradu s názvem Touch Bezel. Na místo otáčení fyzickou lunetou tak pro navigaci prostředím stačí přejet prstem po okraji ciferníku. Jak bude Touch Bezel v reálu fungovat, a jestli bude dostatečně spolehlivá, si však teprve budeme muset vyzkoušet.

Samsung Galaxy Watch Active – videorecenze

Základní varianta bude vyrobena z hliníku, díky čemuž si hodinky zachovají nízkou hmotnost 36 gramů u větší 44mm verze a 31 gramů u menší 40mm varianty. Displej o velikosti 1,4 respektive 1,2 palce, bude disponovat rozlišením 360 × 360 pixelů. Půjde o technologii Super AMOLED se speciálním ochranným sklem Corning Gorilla Glass DX+. Zadní strana bude rovněž tvořena ze skla a konstrukce obdrží vojenskou certifikaci odolnosti MIL-STD-810G.

O rychlý chod hodinek s nadstavbou One UI se postará, stejně jako u první generace, Exynos 9110, jemuž bude dělat společnost 4GB úložiště a rovněž 768 MB operační paměti u standardní varianty a 1,5 GB RAM u verze s podporou LTE. Větší 44mm verze se pak pochlubí baterií o kapacitě 340 mAh a menší o velikosti 247 mAh. Do hodinek by se mělo podle nejnovějších informací dostat i EKG a schopnost detekce pádů. Pulsní oxymetr pro měření úrovně okysličenosti krve má být rovněž vylepšen, a to ze čtyřbodového na osmibodový.

Galaxy Watch Active 2 budou zároveň představovat první chytré hodinky od Samsungu, které nabídnou podporu nejnovějšího Bluetooth 5.0. To by mělo v praxi znamenat až čtyřnásobně větší dosah (až 240 metrů v prostoru bez překážek), díky čemuž se uživatelé nemusí obávat ztráty propojení mezi hodinkami a smartphonem. Bluetooth 5.0 je zároveň energeticky méně náročné a umožňuje například vysílání audia do dvou zařízení najednou.

Souhrn uvedených informací zakončíme tím, že chystané hodinky budou kromě hliníku dostupné i v provedení z nerezové oceli. Obě dvě velikosti pak budou nabízeny v černém a stříbrném odstínu. K dispozici však bude i zlatá s růžovým nádechem „Pink Gold“ nebo čistě zlatá verze. LTE model hodinek bude nabízen pouze ve verzi z nerezové oceli.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze