Podívejte se na tři chystané tablety řady Galaxy Tab S9

2× aktualizováno
8
Podívejte se na tři chystané tablety řady Galaxy Tab S9
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Rozměry se mezigeneračně nijak nemění
  • Nasazen má být Snapdragon 8 Gen 2
  • Překvapí 16GB RAM
  • Všechny tři modely řady Tab S9 mají být představeny v červenci

Aktualizováno 19. 6. 2023

Příchod Samsungů Galaxy Tab S9, což bude nová řada čítající hned tři modely, je na spadnutí. Spekuluje se, a naznačují to i úniky obrázků, že k představení dojde společně s dalšími produkty, třeba ohebnými modely, na konci července letošního roku. Na Twitteru nyní snoopyTech přinesl tiskové rendery zachycující modely Galaxy Tab S9, Galaxy Tab S9+ a Galaxy Tab S9 Ultra.

Aktualizováno 17. 5. 2023

O chystaném Galaxy Tabu S9 Ultra se dozvídáme nové informace. Server mysmartprice.com přinesl jedny z prvních renderů, které mají věrně zachycovat podobu chystaného tabletu. Pokud by se potvrdila, nedojde k nijak velkým změnám ve srovnání se současným Galaxy Tabem S8 Ultra. Zachovány mají být identické rozměry 326,4 × 208,6 × 5,5 milimetrů, hmotnost by se měla pohybovat kolem 750 gramů, což u zařízení se 14,6" displejem není nijak překvapivé. Vidět můžeme i místo pro uchycení pera S Pen na zadní straně či výřez pro čelní fotoaparát.

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra

Představu o chystaném tabletu si lze udělat i z krátkého 360° videa, na kterém je tablet vidět ze všech možných úhlů.


Původní informace z 5. 4. 2023

Samsung pracuje na další generaci svých vrcholných tabletů. Naznačují to informace od uživatele Ice Universe, který pravidelně podává ověřené úniky s předstihem. Dozvídáme se, že připravovaný Galaxy Tab S9 Ultra bude mít rozměry 326,4 × 208,6 × 5,5 mm, což je mimochodem na desetinu milimetru stejně, jako má současný Galaxy Tab S8 Ultra.

Naopak hmotnost velmi decentně naroste o 11 gramů na 737 gramů. Za nárůstem, který však reálně uživatel těžko pocítí, by mohla stát zvýšená odolnost. Galaxy Tab S9 Ultra má mít stupeň krytí IP68, což v praxi znamená úplnou odolnost vůči prachu a vyšší odolnost proti vodě, kdy tak bude možné tablet i na půl hodiny ponořit do vody. Hravě odolá polití i dešti.

Dominantou nejlépe vybaveného tabletu od Samsungu bude 14,6" AMOLED displej s rozlišením 2960 × 1 848 pixelů. Obnovovací frekvence bude samozřejmě 120 Hz. Nedojde ke změně baterie, nadále bude mít kapacitu 11 200 mAh a podporu 45W drátového nabíjení. Výdrž by se však přeci jen mohla zlepšit, neboť pod kapotou bude Snapdragon 8 Gen 2, zřejmě i ve speciální úpravě „for Galaxy“, která je již využita v řadě telefonů Galaxy S23. Kromě skvělého procesoru má potěšit i velká 16GB RAM.

Více informací v tuto chvíli není známo, budeme si tak muset počkat i na termín představení.

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Nechápu Samsung lídr s Spen a není schopný dát stylus do tabletu.. Přitom to uměl.
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 21. 6. 2023 14:25
Tak nakonec se mi nechtělo čekat na S9 a koupil v akci S8 za cenu toho OnePlus Pad(o kterém sem uvažoval)... tak nebylo co řešit, no.
Nahoře sem psal, že spen nevyužiju ale je to naopak. Tolik funkcí co má... to sem z Xiaomi vůbec neznal. Na tohle má Samsung prostě sw úplně jinde...
Jen škoda, že nemá OLED ta menší verze. To snad ta S9 základní napraví.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze