Samsung Galaxy S6 Active představen: exkluzivně pouze pro USA

5

Odolné telefony patří již nějaký ten pátek k Samsungu. I letos se však opakuje loňská situace, kdy odolný model odvozený od vlajkové lodě míří pouze na americký trh. A tak tu máme Samsung Galaxy S6 Active.

Jihokorejský Samsung představil novinku Galaxy S6 Active. Ta svou výbavou vychází z vlajkového modelu Galaxy S6, avšak přidává zvýšenou odolnost s certifikací IP68 a telefon vydrží ponoření až 1,5 metru pod hladinu vody. Díky obrnění telefonu nevadí ani prach či pády. Zvětšila se také baterie a to na 3 500 mAh. Zbylá výbava je již očekávatelná. Displej s 5,1palcoovu úhlopříčkou disponuje QuadHD rozlišením. Život telefonu dodává procesor Exynos 7420 s osmi jádry a pomáhá také 3GB operační paměť. Bohužel v případě úložiště se uživatelé budou muset spokojit jen se 32 GB, slot na paměťové karty chybí.

Operační systém obstarává Android 5.0 a nadstavba od Samsungu. V prostředí přibyla aplikace Activity Zone, kde uživatel rychle najde informace o počasí, baterku, kompas, výstup z aplikace S Health, stopky či přehrávač hudby. Fotoaparát na zadní straně poskytne 16megapixelové rozlišení, čelní kamerka pak rozlišení 5 megapixelů.

Samsung Galaxy S6 Active bude dostupný výhradně u amerického operátora AT & T a o mezinárodní dostupnosti není v tuto chvíli nic známo.

Technické parametry Samsung Galaxy S6 Active

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejSuper AMOLED, 5,1" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát16 Mpx (2 988 × 5 312), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 7 Octa, CPU: 4×2,1 GHz + 4×1,5 GHz, GPU: ARM Mali-T760
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor3 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 1:24 hodin
Dostupnost, ?

Zdroje: about.att.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
Andrej Michalek
Andrej Michalek
Už sa teším ako v samšunte zase neuznajú nikomu záruku na vodeodolnosť...
Hanka Nosová
Hanka Nosová
Zdravím, tento telefon se mi fakt moc líbí. Celkově se mi zdá Samsung jako dobrá značka. V té světlé se mi moc líbí: http://www.samsung.com/cz/consumer/mobile-devices/smartphones/galaxy-s/SM-G920FZDAETL. Akorát jsem si říkala, že ty mobily nic moc nevydrží. Máte zkušenosti s touto power bankou: http://www.mobilpouzdra.cz/samsung/galaxy-s6-edge-g925/power-bank-nouzova-nabijecka-mimon-3600-mah.html? Děkuji moc.
Aleš Bursa
Bude fungovat tento mobil i v Evropě a ČR včetně LTE?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze