Samsung Galaxy S5 by měl přijít se čtečkou otisků prstů

18

Poslední dobou internetem kolovaly různé zvěsti, že Samsung do své připravované vlajkové lodi, modelu Galaxy S5, dosadí také technologii Iris, která měla telefon zabezpečovat čtečkou oční sítnice. Tato informace však byla vyvrácena, Samsung si ji zřejmě ponechá na některý další TOP model. Dočkat bychom se ale měli čtečky otisků prstů, tedy stejného stylu zabezpečení, jaký už uživatelé znají z Apple iPhone 5s nebo HTC One Max.

Nepřehlédněte:

Samsung Galaxy S5 s největší pravděpodobností nabídne čtečku otisků prstů

Samsung sice získal patent na zabezpečení telefonu pomocí oční sítnice, přesto se ji v modelu Galaxy S5 s největší pravděpodobností nedočkáme. Jen si představte, že byste museli před každým odemknutí telefonu přiložit telefon blízko před oči. Problém by byl také s případným nedostatkem světla nebo při použití slunečních brýlí. Vývoj takového stylu zabezpečení přeci jen ještě chvíli potrvá.

Samsung Galaxy S5

Dočkat bychom se ale měli čtečky otisků prstů. Ta by měla být schovaná, stejně jako v případě Apple iPhone 5s, ve středovém tlačítku, které tak bude muset mít zřejmě jiný tvar, než bylo u Samsungu zvykem. Pro samotné odemknutí telefonu bude stačit přiložit předem naskenovaný prst. Stejného stylu zabezpečení by se měli dočkat také majitelé připravovaného LG G3.

Zdroje: gsmarena.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
5824
Snad se čtečty otisků a podobné technologie ohrožující soukromí neobjeví u samsung mobilů!
jirka_joy
já s implementací zabezpečovacích prvků ověřujících totožnost souhlasím, výrobci by měli umožnit jejich deaktivaci pro některé paranoidní jedince (pokud ne, nezbude takovým si takové zařízení nekoupit, ještě dlouho budou na trhu i zařízení bez čteček a scanerů) ... je potřeba si ale plně uvědomovat, že téměř každý vynález se dá použít k obecně prospěšným účelů ale také zneužít k účelům úzkých zájmových skupin, na jednu stranu se tedy nebudeme muset bát odcizení osobních dat a financí při odcizení přístroje, ale zas se budeme strachovat o razantní zásah do soukromí ze strany bezpečnostních služeb a dalších šmejdů, který s informacema o nás nakládají podle libosti ... taková Sophiina volba za co a proti čemu a komu bojovat
Michal
Osobně nevím nakolik je to přínos - pár postřehů z reality. Čtečku otisků prstů nám na ThinPadu. Když máte rozmočený ruce třeba po koupely nebo delším se zbavování nečistot, třeba po mastnotě z oleje, nemáte šanci. Zrovna tak když si notebook vezmu do práce, se špinavou rukou nemáte šanci. Dále čtečka né zcela přesně vždy sejme otisk, kolikrát je nutné zopakovat.
Další problém u mobilů - je zima - sundavat si rukavici abych projel prst čtečkou - nuda. V létě na bazéně platí to samé co jsem psal na začátku.
A nakonec - pokud jste členem mafie tak takle nic neochráníte jelikož vám Capo di Tuti nechá uříznout prst a až zjistí, že jste volal konkurenčnímu klanu udělá vám betonové botičky - heslo z hlavy vám ještě pořád nikdo nevezme :D
Lukáš
Hmmm to je mi ale překvapení ;) tak že ťamťung zase pokračuje :) bože to jsou stáči kopírácký :/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze