Samsung Galaxy S Advance zřejmě dostane Android 4.0

5

Samsung Galaxy S Advance je silným zástupcem střední třídy. Za přívětivou cenu nabídne dvoujádrový procesor, špičkovou grafiku Mali-400MP nebo čip NFC. Výrobce tuto novinku uvedl do prodeje ještě se starší verzí Androidu 2.3 Gingerbread. Nyní je nepřímo potvrzeno, že novinka obdrží aktualizaci na ICS koncem letošního roku.

Samsung Galaxy S Advance - oficiální fotografie

TIP: Recenze Samsung Galaxy S Advance – Pro středně náročné

Samsung Galaxy S Advance je vylepšeným modelem první vlajkové lodi Galaxy S, případně odlehčenou variantou Galaxy S II. V některých ohledech je výbava oproti původnímu Galaxy S stejná a neliší se. Ovšem ty nejzásadnější změny se udály pod "kapotou". Ve výbavě se nově nachází dvoujádrový procesor ST-U8500 s taktem 1 GHz a přítomna je i výkonná grafika Mali-400MP. Povyrostla i paměť RAM na 768 MB. Fotoaparát o stejném rozlišení 5 Mpx má nově přisvětlovací LED diodu. V konektivitě je nově čip NFC a rychlejší jsou i datové technologie HSDPA 14,4 Mb/s.

Výrobce stále mlží ohledně dostupnosti aktualizace na Android Ice Cream Sandwich, která stále není potvrzena. Ovšem italská pobočka Samsungu zpracovala a uploadovala na YouTube oficiální propagační video tohoto modelu, ve kterém se mimo jiné mluví o možnosti upgradu na Android 4.0 (čas ve videu 0:55). Buď tedy mají nesprávné informace, nebo naopak prozradili to, co Samsung časem oficiálně rovněž potvrdí. Uvidíme, kde nakonec bude pravda. Každopádně s touto informací se šance, že Galaxy S Advance nový Android dostane, zvyšuje. Vzhledem k jeho výbavě i ceně by bylo naopak podivné, pokud by Samsung update nakonec nedodal. Jste již majiteli této novinky? Jak se vám líbí a jste spokojeni?

Zdroje: youtube.com

Za tip děkujeme čtenáři Martinu Rézlovi

Diskuze ke článku
15k3
Tak ještě aby samsung řekl, že na to ten mobil nemá "železo". A i kdyby by ten telefon nedostal ICS tak se tam vždy dá flashnout. Spíše by se mělo spekulovat zda dostane JB, protože na takový hardware by mělo být ICS základ...
1234
Tak to je výborná zpráva. Doufám, že to oficiálně potvrdí. Jinak s telefonem jsem naprosto spojoken. :-)
Petr
Uvažuji mezi tímto telefonem a Xperií Sola .. zatím se přikláním na stranu Soly, podpora ze strany Soly je mnohem vyšší, aktualizace na 18 měsíců je fajn, to zvládne ješte jednu verzi po JB ..
Lufinka
telefon mám a je super nemůžu si stěžovat neseká se ani nerestartuje, hrála jsem si i s galaxy 2 ta mi připadla pomalejší se stejný množstvím aplikací a s launcherem.. krom menšího 5MP fotáku od galaxy se moc nelisí jsou to detaily ktere hodně lidí přehlédne,,,

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze