Samsung Galaxy S Advance pomalu vstupuje do prodeje

1

O novém Galaxy S Advance jsme vás informovali koncem měsíce ledna letošního roku. Novinka měla do prodeje vstoupit na přelomu března a dubna. S menším zpožděním nyní pomalu vstupuje na pulty prodejen. Nabídne dvoujádrový procesor a 4 palcový Super AMOLED dotykový displej.

Samsung Galaxy S Advance - oficiální fotografie

TIP: Samsung Galaxy S Advance: zlatá střední cesta

Novinka je v podstatě ořezanou verzí dnes prodávaného Galaxy S II či kompromisem mezi střední a top třídou. Zaujme rozumnými rozměry, kdy byl použit 4 palcový dotykový displej Super AMOLED s rozlišením 800 x 480 bodů. Premiéru si odehraje dvoujádrový procesor s čipsetem NovaThor U5500 s frekvencí 1 GHz v kombinaci s 768 MB operační pamětí RAM. V době uvedení do prodeje nepotěší verze Androidu 2.3 Gingerbread. V této chvíli už většina high-endových zařízení obdržela aktualizaci na Android 4 ICS či v nejbližších týdnech obdrží.

Do prodeje novinku mezi prvními prodejci uvede britský prodejce Clove za cenu v přepočtu 9700 Kč s daní. Tato cena je rozumným kompromisem. Německý prodejce Amazon jej nabízí ve verzi bez NFC čipu za cenu 8999 Kč rovněž s daní a příslušnými poplatky. Zatím ze strany výrobce nepadlo oficiální vyjádření, kdy novinka zavítá i do České republiky. Ovšem někteří tuzemští prodejci jej začali nabízet za cenu 8549 Kč s daní, ovšem dodací lhůta je zatím neznámá.

Zdroje: blog.clove.co, amazon.de