Samsung Galaxy Note II v prodeji: kolik stojí druhý tabletofon?

1

Na českém trhu se konečně objevuje očekávaný Samsung Galaxy Note II. Novinka přichází s nelehkým úkolem navázat na velký úspěch předchozí generace. Pomoct jí k tomu může výborná výbava, které neschází žádný z výdobytků moderní doby, jako je velký jemný displej, rychlý procesor a operační sytém Android.

Loňské uvedení Galaxy Notu bylo od Samsungu opravdu geniálním tahem. Výrobce přesně vystihl, že uživatele zaujme především opravdu velkým displejem. Ten navíc obohatil o znovuzrozený stylus, čímž mu dodal i jakousi přidanou hodnotu. Tato kombinace na zákazníky udělala opravdový dojem a "náčrtníků" se prodalo po celém světě mnoho milionů kusů. V Jižní Koreji se samozřejmě rozhodli z této popularity vytěžit co nejvíce, a proto na zářijovém veletrhu IFA v Berlíně představili druhou generaci s označením Galaxy Note II. Ta se právě v těchto dnech začíná dostávat i na pulty obchodů v České republice.

Samsung Galaxy Note II - oficiální fotografie

Preview: Samsung Galaxy Note II odhalen: nástupce za všechny prachy

A čím že vás vlastně může nalákat? Především je to už výše zmiňovaný displej. Ten má úhlopříčku 5,5 palce, a díky těmto rozměrům už nelze Note II považovat tak úplně za smartphone, ale spíše za tabletofon. Kromě úhlopříčky stojí za zmínku ale i ostatní parametry displeje. Jedná se o panel typu Super AMOLED s rozlišením 1280×720 pixelů (HD Ready) a poměrem stran 16:9. Tohoto hybrida ale budete moci používat například i jako herní konzoli či jako přehrávač filmů. Bezproblémový chod těchto výkonnostně velice náročných operací zajistí bez problému tovární procesor řady Exynos se čtyřmi jádry taktovanými 1,6 GHz a grafikou Mali-400MP.

Samsung Galaxy Note II na živých fotografiích z tiskové konference v Berlíně

Tip! - Samsung Galaxy Note II: první dojmy, videopohled a fotky z Berlína

Ve výbavě se nachází i spousta dalších moderních funkcí. Řeč je například o fotoaparátu na zadní straně. Ten má rozlišení 8 Mpx, má autofokus, detekci obličeje, stabilizaci obrazu a spoustu dalších foto režimů. Při zhoršených světelných podmínkách mu může vypomoci i LED dioda, a nepostrádá ani možnost natáčení videa ve Full HD rozlišení. Velmi důležitou součástí výbavy Notu II je ale i software. Základem je Android 4.1 Jelly Bean, který Samsung obohatil již tradičně svým rozhraním TouchWiz. Pro stylus je připraven kreslící software S-Pen, nebo poznámkový blog S-Note. Užitečný vám určitě bude i inteligentní, hlasový asistent S-Voice. Nechybí chytré funkce jako Smart Stay nebo možnost pokročilého multitaskingu, kdy si displej rozdělíte na dvě části a můžete spustit nad sebou dvě aplikace současně.

Jak už asi tušíte, Samsung Galaxy Note II nebude nijak levná záležitost. Například oficiální internetový obchod Samsungu v ČR jej nabízí za necelých 16 tisíc korun. Níže jsme vám přidali graf vývoje ceny na českých e-shopech právě z Heureky, a také tabulku se srovnáním cen v nejznámějších obchodech. Note II se od minulého týdne také nachází v naší redakci, takže se v tomto týdnu můžete těšit na navazující články s prvními dojmy, videorecenzí a posléze i obvyklou psanou recenzí.

Ceny u operátorů

Operátor Cena vč. DPH
T-Mobile 15 999 Kč
Vodafone 15 777 Kč
O2 -

Přehled Cen

E-shop Cena vč. DPH
Oficiální e-shop Samsung 15 990 Kč
Alza.cz 15 990 Kč
Sunnysoft.cz 15 989 Kč
Czc.cz 15 989 Kč
Mall.cz 15 995 Kč
X-Store.cz 15 990 Kč
Electroworld.cz 14 559 Kč

Technické parametry Samsung Galaxy Note II

Kompletní specifikace
Konstrukce151,1 × 80,5 × 9,4 mm, 180 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5,5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 4 Quad, CPU: 4×1,6 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 64 GB / 32 GB / 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor3 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 2:28 hodin
Dostupnostříjen 2012,