Samsung Galaxy Note 10.1 na fotkách a videu z MWC Barcelona

Nový tablet? Proč se jmenuje Note a čím se vlastně liší od již prodávaného Galaxy Tabu 10.1? Odpovědi naleznete v našem článku, ve kterém nechybí videopohled a živé fotografie tabletu.

Samsung slaví se svým modelem Galaxy Note úspěchy a snaží se logicky marketingově a okatě využít jeho názvu. Výsledkem tohoto snažení je tablet Galaxy Note 10.1, který není ničím jiným, než jen přejmenovaným modelem Galaxy Tab 10.1, kterému dali Korejci nově do vínku kapacitní pero, které umožňuje pohodlné psaní poznámek či kreslení. Změněn byl také design a novinkou je také rychlejší procesor. Tím však novinky veskrze končí.

TIP: přečtěte i naše preview Samsungu Galaxy Note 10.1

Z velké části rozměry, hmotnost a téměř veškeré funkce jsou totožné s již delší dobu prodávaným tabletem Galaxy Tab 10.1. Novinkou je rychlejší dvoujádrový procesor Exynos s taktem 1,4 GHz oproti 1 GHz dvoujádru Tegra 2 u původního Galaxy Tabu 10.1. Design je sice odlišný od u nás prodávaného modelu Galaxy Tab 10.1, ale ve skutečnosti vychází z modelu Galaxy Tab 10.1n. Ten byl Samsung nucen představit a uvést na trh v Německu, kde soud zakázal prodej původního modelu pro přílišnou podobnost a zaměnitelnost s tabletem od Applu.

Přečtěte si recenzi Samsungu Galaxy Tab 10.1

Novinka tak rovněž přináší reproduktory vedle displeje a širší boční rámeček zasahující až na přední stranu. Jinak se toho ale po stránce designu příliš nezměnilo, opět například zamrzí absence microUSB konektoru. Novinkou už je nejnovější operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich a rozhodně potěší plynulý běh, se kterým měl Galaxy Tab 10.1 občas problém.

Jediný důvod, proč se jmenuje Galaxy Note, je toto kapacitní pero

Protože tablet nese označení Galaxy Note, je samozřejmostí kapacitní pero, se kterým můžete dělat podobné věci, jako v případě originálního Galaxy Notu. Nevýhodou je, že pero (či stylus, chcete-li) nemůžete zasunout do těla tabletu a vždy jej musíte nosit zvlášť. Podívejte se na naše video, jak se pomocí pera tablet ovládá.

Samsung Galaxy Note 10.1 – první pohled z MWC

Jak se vám nový Galaxy Note 10.1 líbí? Přijde vám označení a uvedení takto málo odlišného modelu logické?

Diskuze ke článku
Krištof Pučejdl
Škoda, že pan redaktor většinu úkonů stylusem zakrývá rukou. Ta editace je vážně celkem zajímavá. Ale chápu, že to si člověk tam na stánku ve spěchu neuvědomí. Jestli můžu, rád bych se zeptal, jak moc dobře se stylusem dají psát ručně poznámky. Na většině videí recenzenti ten stylus vyuzívají způsobem, který příliš neodhaluje jeho výhody oproti prstu. Přeci jen zkopírovat text se dá na takovém displeji pohodlně i bez stylusu, o kreslení těch tlustých čar ani nemluvě. Tak by mě zajímalo, zda je již snímání tak přesné, že se vyrovná starším rezistivním tabletům a dovoluje použít tablet jako náčrtník (grafy, jednoduchá geometrie, obrázky...) a poznámkový blok, do kterého stylusem napíšu rozumně veliké písmo. Děkuji.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze