Nový Samsung Galaxy Music a Galaxy Music Duos: hudba ve stereu

7

Samsung dnes oficiálně představil svůj nový hudební telefon Galaxy Music, který bude cílit především na mladší uživatele. Nabídne stereo reproduktory, rychlá data či různé barevné varianty. Zároveň jihokorejský výrobce představil i variantu s podporou dvou SIM karet.

Před časem jsme vás o připravovaném modelu Galaxy Music informovali. Nyní je již vše oficiální, Samsung dnes představil nejen tento model, ale také sesterský Galaxy Music Duos, kde jak správně tušíte, přibyla podpora dvou SIM karet.

Především hudba

První představení nemůžeme začít nikde jinde, než u hudebních funkcí, na které Galaxy Music primárně míří. V tomto ohledu můžeme jen a jen chválit přítomnost hned dvou reproduktorů, čímž si vychutnáte stereo zvuk. Zdá se rovněž, že jsou i dobře umístěny.

Samsung Galaxy Music - oficiální fotografie

Přehrávač si poradí se slušnou nabídkou formátů. Konkrétně jde o tyto následující: MP3, OGG, AAC, AAC+, eAAC+, AMR-NB, AMR-WB, WAV, MID, IMY, FLAC, WMA. Samozřejmě nechybí ani FM rádio s podporou RDS, kde potěší především integrovaná anténa. K poslechu tedy není nutné zapojení sluchátek do 3,5 mm jack konektoru.

Ruská zmrzlina a starý displej

Prostředí bude mít pod palcem operační systém Android ve verzi 4.0 Ice Cream Sandwich. Aktualizace na Jelly Bean aby ale měla být v plánu. Samsung samozřejmě neopomněl použít svou nadstavbu TouchWiz. Takt procesoru prozatím není znám a spokojit se tak musíme jen s 512 MB paměti RAM.

Dostupné budou i jiné barevné varianty

Integrovaná paměť činí 4 GB. To by však na nějaké hudební hody bylo dost málo a proto je přítomen i slot pro paměťové karty microSDHC do kapacity 32 GB.

Zařazení telefonu mezi low-endy nejvíce odnesl displej. Na úhlopříčku 3 palce totiž Samsung použil velmi mizerné rozlišení 240 x 320 pixelů. Počítejte tedy s velmi hrubým rastrem. Fotoaparát dostal do vínku tři megapixely a tzv. fixed focus. Na fotografování blízkých předmětů tak budete muset zapomenout. Velká škoda je i chybějící LED diody, kterou právě mladí uživatelé, na které Galaxy Music cílí, využívají při pořizování fotografií z večírků.

S blížícím se závěrem neopomeneme ani rozměry. Malý displej již prozradil, že tentokrát Samsung žádné pádlo nepředstavil. Výška činí 110 milimetrů, šířka 59 milimetrů a tloušťka 12 milimetrů. Hmotnost pak činí příjemných 107 gramů. Baterie nabízí kapacitu 1300 mAh a bohužel výrobce prozatím neudává, jak dlouho telefon dokáže přehrávat hudbu.

Ze zbylé výbavy lze jmenovat Wi-Fi Direct či přítomnost GPS a systému Glonass. Informace o ceně a dostupnosti prozatím oznámeny nebyly. Naše redakce však cenu odhaduje okolo 3 500 korun.

Technické parametry Samsung Galaxy Music

Kompletní specifikace
Konstrukce110,1 × 59 × 12,3 mm, 106,9 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3" (240 × 320 px)
Fotoaparát3,2 Mpx (2 048 × 1 536), , video: 800 × 480 px, 25 FPS
ChipsetCPU: 1×850 MHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ4 2012, 3 619 Kč
Diskuze ke článku
Jakub
A opět ten displej s otřesným rozlišením..
b@rsuk
Takt CPU, tak co jsem prosel vice zahranicnich zdroju, ty se shoduji na hodnote 850MHz.
Proto7
Na co je dobry tento model ? to si clovek nemoze vybrat nahradu z dostupnych cca 20-30 modelov v podobnej cene ? napr. taky galaxy mini a podobne...uz sa v tej modelovej ponuky nikto nevyzna.
Hoskin
Škoda, o toho strašnýho rozlišení, to už má moje C5-03 větší rozlišení než tohle (360x640pix na 3.2" displeji) 240x320 má 6300 na dvoupalcovým displeju :D lol.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze