Samsung Galaxy Core II: převlečená klasika s KitKatem

7

Samsung opět obohacuje své portfolio řady Galaxy Core o další model, novinka nese označení Galaxy Core II. Ta se bude snažit zaujmout už svým designem, opět tedy nechybí imitace kůže na zadním krytu. Z hardwarové výbavy můžeme zmínit čtyřjádrový procesor s taktem 1,2 GHz, největším plusem je však dosazení Androidu ve verzi 4.4 KitKat.

Samsung Galaxy Core II bude dostupný v černé a bílé barvě

Samsung nezahálí a stále chrlí jeden model za druhým. Mezi nejnovější přírůstky se řadí i dnes představený Galaxy Core II, který se bude snažit útočit příjemným (i když už dost okoukaným) designem, funkční výbava však nijak zvláště nepřekvapí.

Design a konstrukce

Hned na úvod zmíníme, že Samsung Galaxy Core II je opět plastový. Přesto se snaží vymykat a oproti svým početným „bratříčkům“ nabídne jedno ozvláštnění. Samozřejmě mluvíme o imitaci kůže na zadním krytu, tento designový prvek si Samsung většinou schovával pro hodnotnější zařízení, typicky pro Galaxy Note. Rozměry telefonu se zastavili na 130,2 × 67,9 × 9,8 milimetrech, hmotnost je pak poněkud nadprůměrných 138 gramů.

Samsung Galaxy Core II

Samsung se také vzdal „oblázkovitého“ designu a telefonu dodal trochu ostřejší rysy, i když podobenství s dalšími modely samozřejmě nezapře. Samsung Galaxy Core II se bude prodávat hned ve dvou nejtypičtějších barevných variantách, tedy v černé a bílé. Dalších barevných variant se s největší pravděpodobností dočkáme později.

Hardware a výkon

Design telefonu nepřekvapí, nejinak tomu však bude i u vnitřností zařízení, na které se teď podíváme. Galaxy Core II nabídne 4,5palcový displej s WVGA rozlišením, konkrétně tedy 800 × 480 pixelů. Samsung nedosadil ani žádnou speciální technologii, jedná se tak (bohužel) o klasický LCD TN zobrazovač. O výkon se bude starat čtyřjádrový procesor s taktem 1,2 GHz, ten by měl dostačovat na provoz náročné grafické nadstavby TouchWiz, která samozřejmě nechybí ani v případě Galaxy Core II.

Samsung Galaxy Core II

Paměť RAM se zastavila na hodnotě 768 MB, interní paměť pak činí pouhé 4 GB. Samozřejmě nechybí podpora paměťových karet, a to až do výše 64 GB. Potěšující zprávou je dosazení Androidu ve verzi 4.4 KitKat. Galaxy Core II dále nabídne podporu dualSIM, to koneckonců dokazuje (a prozrazuje) také ikona DUOS na přední straně telefonu. Baterie nabídne kapacitu rovných 2 000 mAh, což by (vzhledem ke slabším vnitřnostem) mohlo dostačovat pro pohodlnou dvoudenní výdrž.

O konektivitu se postará kromě základního GPRS a EDGE také HSPA+, podporu rychlých datových přenosů LTE však bohužel musí případní zájemci oželit, stejně jako oblíbené NFC. To je velká škoda, Samsung by se mohl dosazením těchto technologií tak trochu odlišit od konkurence, a to i ve vlastních řadách. Pro připojení na krátkou vzdálenost se bude hodit Wi-Fi 802.11 b/g/n a Bluetooth ve verzi. 4.0. K dispozici bude pochopitelně také GPS včetně ruské alternativy v podobě čipu GLONASS. Potěšující zprávou je také přítomnost FM rádia s podporou RDS.

Fotoaparát

Samsung Galaxy Core II nabídne hned dvojici integrovaných fotoaparátů, přičemž ten hlavní nabídne rozlišení 5 Mpx. Primární fotoaparát nepostrádá autofokus ani přisvětlovací LED diodu, za což Samsung rozhodně chválíme. Sekundární kamera pro videohovory nabídne základní VGA rozlišení (0,3 Mpx), tohle pro kvalitní „selfie“ tedy rozhodně nebude.

Dostupnost a cena

Samsung Galaxy Core II je tak pouze oživením staré verze Galaxy Core, při troše sarkazmu můžeme říci, že se jedná pouze o další „převlečený“ model. Samsung prozatím neupřesnil kdy, ani za kolik se bude novina prodávat. Vzhledem k výbavě však lze předpokládat nasazení velmi příjemné ceny, tedy tak, aby si novinku mohl dovolit opravdu téměř každý.

Technické parametry Samsung Galaxy Core II

Kompletní specifikace
Konstrukce130,2 × 67,9 × 9,8 mm, 138 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4,5" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 720 × 480 px, 30 FPS
ChipsetCPU: 4×1,2 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 768 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:48 hodin
Dostupnost, 3 500 Kč

Zdroje: fonearena.com, global.samsungtomorrow.com

Diskuze ke článku
Karel Lang
Karel Lang
"Příjemnou" cenu vidím tak na 5000 a víc. Další fail Samsungu.
milda
Design? LOL vzdyt je to zepredu z 90% Galaxy S2 stara 3,5 roku :)
Klasika klasik
Převlečená klasika převlečené klasiky a další a další, no v tomhle se není šance vyznat, to už opravdu raději kouknu k výrobci se srozumitelnější nabídkou. brrr
milda
768MB RAM na touchwiz, no nevím nevím, už 1GB u S3 je málo...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze