Samsung Galaxy Core: 4,3palcový displej, Jelly Bean a dual SIM

23

Samsung dnes představil novinku jménem Galaxy Core, která rozšiřuje již tak početnou rodinku telefonů Galaxy. Zařadí se do nižší střední třídy a lákat bude na kompaktní tělo, 4,3palcový displej, podporu dvou SIM karet, dvoujádrový procesor, Android 4.1 Jelly Bean nebo na poměrně silnou baterii.

Záplava nových Samsungů nekončí ani v květnu a dnes jsme se dočkali modelu Galaxy Core. Nejde o nijak specifického zástupce, nenabízí extravagantní design, ani vyloženě speciální funkce. Jednoduše jde o telefon nižší střední třídy, kterým chce výrobce zřejmě posílit svou pozici.

Hlavně kompaktně

Design novinky asi nikoho nepřekvapí, Samsung opět neriskoval a zachovává svou jasnou vzhledovou linii. Galaxy Core ale přeci jen vypadá trochu odlišně, nevychází vyloženě z Galaxy S III a jeho rohy nejsou tak baculaté. Rozměry činí 129 milimetrů na výšku, 67,6 milimetrů na šířku a pouze 8,95 milimetrů činí tloušťka. Hmotnost se zastavila na 124 gramech.

Samsung Galaxy Core - oficiální fotografie

Za kompaktní tělo vděčíme displeji, který nabízí úhlopříčku 4,3 palce, tedy rozměr pro mnoho uživatelů ideální. Rozlišení je 840 x 480 pixelů, což sice není mnoho, avšak v této kategorii jde o zcela běžný jev. Typově půjde o klasický TFT displej.

Fotoaparát dostal do vínku klasických 5 megapixelů a také přisvětlovací LED diodu. Nezapomnělo se ani na čelní kamerku, byť je obdařena jen VGA rozlišením. Pro potřeby videohovorů či autportrétů jistě postačí.

Operačním systémem je Android a Samsung zvolil jistotu v podobě verze 4.1 Jelly Bean, kterou nyní používá v drtivé většině svých zařízeních. O jeho pohon se postará dvoujádrový procesor s taktem 1,2 GHz. Potěší zpráva, že se výrobce i v nižší střední třídě odhodlal k použití 1GB paměti RAM. Interní 8GB paměť pak bude možné rozšířit o dalších 64 GB pomocí paměťových karet.

Samsung Galaxy Core - oficiální fotografie

Dvě SIM v akci

Pokud jsme v úvodu psali, že Galaxy Core nemá vyložený trumf, tak měli-li bychom nějaký najít, půjde o podporu dvou SIM karet. V další výbavě pak figuruje A-GPS, rychlá data HSDPA a HSUPA a samozřejmě Wi-Fi. Závěrem zmíním také baterii, která dostala do vínku slušnou kapacitu 1800 mAh.

Dostupnost nového modelu je plánována na konec tohoto měsíce. Cenu ani přesné uvedení na český trh prozatím neznáme.

Technické parametry Samsung Galaxy Core

Kompletní specifikace
Konstrukce129,3 × 67,6 × 9 mm, 124 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4,3" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 720 × 480 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S4 Play MSM8625, CPU: 2×1,2 GHz, GPU: Adreno 203
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 2:31 hodin
Dostupnostčervenec 2013, 6 290 Kč
Diskuze ke článku
Lukáš
Vypadá to že Samsung teď bude kopírovat vzhled Galaxy S "čtyřky" stejně jak v minulém roce desítky kopií S "trojky"
Aleš
Na pár drobností je to přesná kopie s III mini. -_-
Myslím že je zbytečný...
proto7
" 358ma kopia " Galaxy S3 no nekup to :) a tazky pokrok DUAL CORE u DUAL SIM telefonov - KONECNE ! ( cinania ficia uz davno aj QUAD CORE procesory a HD aj FULL HD displeje aj u DUAL SIM ). Pocitam, ze cenovka telefonu bude trapas na urovni 250€ a mozno aj viac. To uz si radsej objednam to ZOPO C2, quadcore, FULL HD 5palcov a idem tam aj Android 4.2. Cena ludova 200€. http://www.pandawill.com/zopo-c2-aliyun-os-smart-phone-50-inch-1080p-fhd-screen-mtk6589-quad-core-1g-4g-130mp-camera-p73784.html

readytogo
Ten mobil vyzera ako samsung....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze