Samsung Galaxy Beam startuje v Asii, cena narůstá

2

Unikátní projektorový smartphone Galaxy Beam se na veřejnosti po výstavě MWC objevoval poskrovnu a vlastně jsme se dočkali jen předpokládaného data vydání na červen letošního roku. Situace se však změnila a jako první přístroj zaútočil na Východní Asii, kde se právě začíná prodávat.

Z naší dřívější aktuality víte, že se předpokládaná evropská cena pohybovala kolem 13 000 korun s daní, resp. 429 dolarů v obchodě Expansys. Galaxy Beam se nyní dostává do Singapuru a brzy vyrazí i do Tchaiwanu, avšak s lehce navýšenou cenou.

TIP: Přečtěte si více o přístroji Galaxy Beam v našem preview a dojmech z výstavy.

Cena se v závislosti na místě koupě pohybuje kolem 520 dolarů, tedy v přepočtu až do hranice 15 000 korun s daní, což už je citelný krok nahoru. Za tuto lehce přemrštěnou cenu dostanete unikátní kousek s čtyřpalcovým WVGA displejem, dvoujádrovým procesorem, fotoaparátem s 5 Mpx a samozřejmě projektorem. Otázkou je, zda za to opravdu bude stát.

Prozatím se neví, kdy přesně se smartphone dostane do Evropy a zbytku světa, vzhledem k dřívějším předpokladům by to však nemělo být daleko.

Zdroje: asia.cnet.com, samsung.com