Samsung Galaxy A90 údajně nebude disponovat otočným fotoaparátem z Galaxy A80

aktualizováno
Samsung Galaxy A90 údajně nebude disponovat otočným fotoaparátem z Galaxy A80
  • Chystaný vrchol řady Galaxy A má nabídnout podporu sítí 5G
  • Maximální výkon poskytne procesor Snapdragon 855
  • Samozřejmostí je obří displej se čtečkou otisků prstů

Aktualizováno 30. 6. 2019

Podle nejnovějších informací Steva H. McFly z @OnLeaks nebudou mít nové Samsungy Galaxy A90 stejný otočný mechanismus fotoaparátu, jako jsme viděli u nedávno představeného Galaxy A80. Překvapí nás snad Samsung ještě originálnějším mechanismem, nebo tentokrát vyhraje klasické umístění na zádech?

Další zajímavá novinka se týká 5G konektivity. Schopností využít sítě páté generace by měla disponovat pouze jedna ze dvou verzí chystaného Galaxy A90. Na další informace si budeme muset počkat.

Původní informace z 26. 6. 2019

Řada Galaxy A se u Samsungu v roce 2019 rozprostírá od levnějších přístrojů až po ty skutečně drahé. Prozatím tím nejdražším bude na českém trhu Samsung Galaxy A80 s otočným modulem fotoaparátu. Ani ten se však nebude moci honosit titulem nejvybavenější „Áčko“. Dle nejnovějších spekulací se totiž chystá ještě Galaxy A90, další obr, jehož displej má mít úhlopříčku 6,7 palce. Naprostou samozřejmostí má být čtečka otisků prstů přímo v displeji. To však nebude hlavním lákadlem.

Chystaný Samsung Galaxy A90 má nabídnout procesor Snapdragon 855 a vůbec prvně by tak řada Galaxy A zamířila po výkonové stránce do těch nejvyšších pater. Dle dostupných informací má Galaxy A90 existovat ve dvou verzích. Ta s označením SM-A905 se spolehne na LTE sítě a trojitý zadní fotoaparát s rozlišením 48 + 12 + 5 megapixelů, přičemž se zde objevuje prozatím utajená funkce Tilt OIS. O jaký druh stabilizace půjde, se dozvíme později. Verze s označením SM-A908 má rovněž tři zadní fotoaparáty, jen s lehce odlišnými rozlišeními, a to konkrétně 48 + 8 + 5 megapixelů. Její výhodou bude podpora sítí 5G.

Více informace v tuto chvíli není známo. Můžeme tak jen odhadovat, jak by telefon mohl vypadat, případně kdy jej Samsung představí.

Diskuze ke článku
G.
Ak má byť ešte drahšia ako a80, čo určite bude, tak potom mi nejako uniká význam, lebo toľko už stojí S10.
Pesedm
Hustý... 6,7 palce vypálených stínů...

Někde je světlo, někde vypálený stín,
tak už to bývá,
lidé mají amoled i splín,
kolik dní ještě zbývá?
Linux
Kdyby raději udělali jeden telefon bez čelní kamerky, spousta lidí by to ocenila... jenže jen v Evropě, v asii musí všichni furt fotit sami sebe, a přece jen je to asijský výrobce.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze