Samsung Galaxy A52s 5G dostane s aktualizací více RAM. Jak je to možné?

4
Samsung Galaxy A52s 5G dostane s aktualizací více RAM. Jak je to možné?
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Část vnitřního úložiště je virtuálně označena jako další RAM
  • Mohlo by to pomoci plynulosti multitaskingu

Aktualizace v telefonu obvykle opravují chyby, ty spojené s novou verzí Androidu také dokážou přinést i nové funkce softwarového charakteru. Server sammobile.com ale informuje o aktualizaci, která Galaxy A52s 5G přidává více RAM. Prozatím je tato funkce přístupná pouze pro indické uživatele, ale lze předpokládat, že se časem rozšíří na další místa i modely.

Nejde přitom o žádnou převratnou technologii, tzv. virtuální RAM můžeme najít u některých čínských výrobců. Systém jednoduše vezme část vnitřního datového úložiště a rezervuje jej jako RAM. V tomto konkrétním případě tak lze získat k základním 6 gigabajtům další 4. Rychlost telefonu to nijak nezvýší, ale může to pomoci při specifických situacích, kdy vedle sebe chcete provozovat dvě náročné aplikace. Android je nicméně ve správě RAM a aplikací na pozadí celkem svéhlavý, a tak nějaké zázraky nečekejte.

Hlavní role této funkce tak bude nejspíše marketingová, protože 6+4 GB RAM se některým méně zkušeným uživatelům může jevit jako lepší volba než například 8 GB RAM.

Samsung Galaxy A52s 5G 128+6 GB

Rozměry159,9 × 73,6 × 8,4 mm, 187 g
DisplejSuper AMOLED, 6,5" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát64 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 778G,
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GB, microSDXC
Akumulátor4 500 mAh
Diskuze ke článku
Michal Lipert
Michal Lipert
Mně by spíš zajímalo zda nějaká aktualizace vyřeší problémy s wifi. Máme telefon doma a na některých wifi se neustále odpojuje, vyzkoušeli jsme už všechno možné a prostě se tak děje pořád. Nejvíce mě to rozčiluje doma na routeru od Synology za nemalé peníze, na kterém všechna ostatní zařízení fungují rychle a spolehlivě, A52s 5g neustále vyhazuje vykřičník u wifi s hláškou "bez internetu"... Jak na 2.4GHz, tak na 5GHz. Na některých jiných sítích funguje, na dalších stejný problém jako doma.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze