Samsung dodá miliony AMOLED panelů pro Xiaomi. LG výrobu nestíhá

4
Samsung dodá miliony AMOLED panelů pro Xiaomi. LG výrobu nestíhá
  • Samsung dodá na konci tohoto roku více než milion AMOLED panelů pro Xiaomi
  • V sázce byla i spolupráce s LG Display, to by však nestihlo dodat panely včas

V dnešní době platí, že pokud chtějí výrobci dodat kvalitní displeje pro telefony, osloví Samsung či LG (LG Display). Úspěch si nyní připisuje Samsung, který dodá Xiaomi milion AMOLED panelů v prosinci a 2,2 miliony panelů v lednu příštího roku. Jít by mělo o zobrazovače s 6palcovou úhlopříčkou. Spolupráce mezi Samsungem a Xiaomi přitom není ničím novým, čínská společnost použila displeje od Samsungu například v zakřiveném Mi Note 2.

Xiaomi Mi Note 2
Xiaomi Mi Note 2 je osazeno displejem od Samsungu

Partnerem zpravodajství o Xiaomi je e-shop xm.cz

Xiaomi se údajně snažilo oslovit také LG Display, které mělo dodat flexibilní 5,5palcové OLED displeje, z dohody však nakonec sešlo. LG by totiž displeje dodalo s několika měsíci zpoždění.

Vzhledem k tomu, že Samsung bude zřejmě výhradním dodavatelem displejů pro výroční iPhone 8, jsou možnosti spolupráce s dalšími partnery ve větším měřítku v ohrožení.

Xiaomi Mi Note 2 – videopohled

Zdroje: theinvestor.co, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Absolut NoFak
omg shottcun vypaíoval amoled epyc fayl lmao rofl
David Holman
David Holman
Doposud jsem se nikde nedozvěděl, k čemu (krom prý hezkého vzhledu) je dobré to zaoblení displeje v okrajích. Já vidím hlavní negativum v podstatně nižší odolnosti skla při pádu na zem. Má to tedy nějakou skutečnou výhodu oproti klasice ?
Martin P
Mi Note 2 Používá Oled od LG ne od Samsungu :-D.

The Mi Note 2 uses an OLED panel made by LG. It's slightly different than Samsung AMOLED panels which have twice as many green pixels as there are blue and red ones. Here, there are twice as many blue subpixels than there are green and red ones.

To že LG by nestíhalo je jasné, chystá V30 s Oled tak se zaměří na svůj model pokud bude vše bez problému rozjedou výrobu i pro ostatní.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze