Samsung Diva: vybroušený klenot

3

Telefon určený ryze pro něžné pohlaví? Na našem trhu stále vzácný jev, který se nyní pokusí napravit korejský výrobce. Ženy osloví zejména vytříbeným perleťovým designem, dotykovým displejem či zajímavým funkcemi k 3,2 MPx fotoaparátu.

Aktuálnímu boomu dotykových telefonů neunikl žádný výrobce. Tento fakt má však i stinnou událost. Dotykové telefony nutně vyžadují velký displej, který zabere téměř celou přední stranu a místo pro nějaké designové odlišnosti již nezbývá. Čerstvým větrem, který rozvíří zaběhnuté standardy se možná stane nový Samsung Diva, určený především ženám. Pozornost hned na první pohled poutá svým luxusním zpracováním, perleťovým zadním či hlavním tlačítkem ve tvaru diamantového krystalu.


Samsung Diva - oficiální fotografie

Samsung Diva potěší příjemnými rozměry i hmotností. Již na začátku avizovaný dotykový displej má úhlopříčku 2,8“ a bohužel rozlišení pouze 240x320. Stylový telefon by se nepochybně zasloužil jemnější rastr. Fotoaparát pořizuje snímky v maximálním rozlišení 3,2 Mpx, ovšem postrádá automatické ostření. Naopak byl vybaven několika neobvyklými funkcemi. Pomocí funkce Beauty shot budete moci retušovat vaše snímky a funkce pojmenovaná jako Lomo effect by měla vaše fotografický počiny povýšit na umělecká díla. Na papíře to nepochybně zní zajímavě, jaké bude praktické využití je prozatím otázkou.

V telefonu Samsung použil své klasické prostřed TuchWiz, kterému nechybějí oblíbené widgety, díky kterým si na plochu můžete umístit například přímý vstup na sociální sítě. S přístupem k těmto sítím souvisí připojení internetu. Podporovány budou pouze technologie GPRS a EDGE, obě ve třídě 12. Absence rychlých dat je u moderního telefonu poměrně zrážející. Za zmínku ještě stojí například funkce Wish list. Ta vám pomůže lépe organizovat seznam věcí, které potřebujete sehnat či koupit. Vhod by mohl přijít i přítomnost tzv. falešného hovoru. Samsung S7070 Diva se na náš trh dostane v březnu za cenu 5199Kč.

Technické parametry

Rozměry101 x 54,8 x 13,4 mm
Hmotnost94 gramů
Konstrukce výsuvná
Sítě GSM 900 / 1800 / 1900 Mhz
Displej dotykový, rozlišení 240x320, 16 mil. barev, úhlopříčka 2,8"
Procesor? MHz
Paměť 40 MB vnitřní + paměťové karty microSDHC (až 8GB)
Otevřený operační systém ne (vlastní – TouchWiz)
Organizační funkce Budík, kalkulačka, kalendář, poznámky, úkoly, e-mailový klient
Multimédia Hudební přehrávač (MP3/ AAC / AAC+ / eAAC+ / WMA / MIDI vyzváněcí tón), FM rádio s RDS, JAVA
Fotoaparát 3,2 Mpx (2048 x 1536 pixelů), Lomo Effect, Beauty Shot nahrávání videa
Datové funkceUSB 2.0, Bluetooth 2.1 (profil A2DP) GPRS, EDGE
Baterie a výdrž 960 mAh
Doba hovoru: 600 minut
Pohotovostní doba: 800 hodin
Cena a dostupnost cca 5199 Kč
březen 2010
Diskuze ke článku
Sabrina100
To je boží mobil!
lulinka
dejte sem pls vydeo....pls dekuji
štír
kde bych prosím stáhl češtinu do Samsungu S7070

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze