Samsung Corby II: barevný, levný a nově i s Wi-Fi

2

Samsung představil další novinku, a sice nástupce oblíbeného modelu Samsung Corby, který je jedním z nejlevnějších dotykových telefonů tohoto výrobce. Nový Samsung Corby II přichází opět s mnoha barevnými variacemi, ale hlavně se slušnou výbavou, ve které nechybí WiFi, Bluetooth 3.0 či slot na karty microSD.

O modelu Samsung Corby II jsme vás již informovali dříve. Jednalo se však pouze o malé množství uniklých informací a nějakou tu fotografii. Nyní je už Samsung Corby, s kódovým označení GT-S3850, oficiální a my si tak můžeme představit jeho kompletní výbavu.

Nový Samsung Corby II bude dostupný od začátku ve třech barevných variantách

Hned na první pohled je jasné, že Samsung Corby II je opět cílen na mladé uživatele. Přední strana získala malý facelift, zadní kryt však opět nabídne nejrůznější barevné varianty, konkrétně bílou, růžovou a žlutou. Další varianty možná přibudou časem. Přední stranu si pro sebe zabírá dotykový displej o úhlopříčce 3,14", pod kterým se nachází 3 hardwarová tlačítka. Ta mají na starosti ovládání prostředí TouchWiz. Zadní, barevná, strana pak nabídne pouze čočku 2Mpx fotoaparátu a mřížku hlavního reproduktoru.

Telefon neobsahuje žádný otevřený operační systém, jistě však potěší přítomnost emailového klienta či aplikace Social Hub. Krom těchto funkcí nalezneme u Samsungu Corby II podporu WiFi 802.11 b/g/n či Bluetooth 3.0. Na své si přijdou i fanoušci hudby, jelikož v telefonu nechybí 3,5 mm jack konektor. Skrze ten můžete poslouchat buď FM rádio nebo vlastní mp3 skladby, které můžete ukládat na paměťovou kartu microSD. Baterie o kapacitě 1000 mAh by pak měla zajistit cekem slušnou výdrž.

TIP! Přečtěte si naší recenzi Recenze Samsung S3650 Corby: hravý oblázek

Na trh přijde nový Samsung Corby II na konci března v Německu. Poté budou následovat další evropské země, Asie, Afrika a Latinská Amerika. Cena zatím není známá, náš odhad je kolem 3 500 Kč.

Technické parametry Samsung Corby II

Kompletní specifikace
Konstrukce110 × 61 × 11,7 mm, 102 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,14" (320 × 240 px)
Fotoaparát2 Mpx, , video: 320 × 240 px
Chipset, GPU: ano
Paměťvnitřní paměť: 26 MB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémSamsung OS
Akumulátor1 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostbřezen 2011, 4 000 Kč
Diskuze ke článku
holba
moc se mi líbí tenhle nápad... byl by to skvělý dárek pro mou mladší ségru.
Gagarara
Wao, keby som nebola zaľúbená do iného mobilu, tak by som bola do toho. Aspoňže do dizajnu, a do farby. Najmä do oranžovej alebo do žltej. Blíži sa jar, aj ja mám radšej farebné veci, z červenej už mám dosť :P :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze