Samsung chystá pasivně chlazeného konkurenta MacBooku

28

Samsung je výrobcem ledniček, tabletů, televizí, ale také notebooků a právě o nich bude právě řeč. Nový model Ativ Book 9 má totiž konkurovat MacBookům. Samsungu unikly informace ještě před začátkem konference CES.

Samsung Ativ Book 9 je velmi zajímavým notebookem. Jeho hardware je nenáročný, takže jej bude možné chladit pasivně, samozřejmě se jedná o Intel Core M. Procesoru asistuje až 8 GB operační paměti a SSD disk bude mít kapacitu až 256 GB, s HDD se nepočítá. MacBookům má konkurovat i displejem, přeci jen, rozlišení 2 560 × 1 600 pixelů není rozhodně málo a na 12,2" úhlopříčce bude zajištěna navíc i slušná jemnost. I baterie je slušná, má udržet počítač při životě až 10,5 hodiny.

(ne)oficiální fotografie

Zajímavý je také fakt, že Samsung neobvyklý důraz na kvalitu zvuku, údajně má být vestavěný čip Wolfson, jenž podporuje nativně bezztrátový FLAC. Tento fakt může být rozhodujícím faktorem při koupi, protože kvalitní zvuk rozhodně ocení audiofilové a ti, kteří s hudbou pracují. Samsung také implantuje funkci, která umožní zcela vypnout webkameru nebo mikrofon, ideální pro ty, kteří se bojí, že je někdo sleduje. Cena má začínat na 1 199 amerických dolarech (33 394 Kč s DPH) za levnější variantu s 4 GB RAM a 128 GB SSD. Za dražší variantu zaplatíte 1 399 amerických dolarů (38 964 Kč s DPH). Obě varianty mají stejný procesor Intel Core M. K oficiálnímu představení dojde nejspíše na veletrhu CES.

Zdroje: theverge.com, 9to5mac.com

Diskuze ke článku
Yegor
Jako dobrý, jenže....Samsung..
Martin
Mimochodem vyrábí i samohybné houfnice :D Poláci si bohužel koupí jenom 17 podvozků takže tento byznys nějak nejde no...
Michael Vávra
Michael Vávra
Dokud to v sobě má Windows, tak se Macu ani nepřiblíží. Nejde o hardware. Mimochodem na MBA jsem ještě nezažil, že by se zapnul větrák a to dělám třeba v iMovie, Garagebandu atd.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze