Samsung chystá návrat uživatelsky výměnných baterií do řady Galaxy A

21
Samsung chystá návrat uživatelsky výměnných baterií do řady Galaxy A
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Zařízení by mělo spadat do nižší třídy
  • V současnosti najdeme uživatelsky vyměnitelnou baterii například v Galaxy XCover Pro

Pár let dozadu byly uživatelsky vyměnitelné baterie naprosto běžnou záležitostí, díky čemuž jsme u sebe mohli nosit několik záložních baterií, a zůstat tak na příjmu klidně i několik dní v kuse.

S nástupem opravdu chytrých telefonů však postupně výrobci přešli na jiné řešení. Baterii integrují do telefonu, takže ji průměrně technicky zdatný majitel nevymění. A když ano, pravděpodobně přijde o záruku, jelikož se jedná o nekvalifikovaný servisní zásah. Podle informací redaktorůsammobile.com by se však mohlo blýskat na lepší časy pro uživatele, kterým se po vyměnitelných bateriích stýská.

V současnosti můžeme najít uživatelsky vyměnitelnou baterii například u obrněných modelů Galaxy XCover. Samsung však podle všeho připravuje zařízení z mnohem populárnější řady Galaxy A, které by mělo uživatelsky vyměnitelnou baterií disponovat. O jaký model přesně půjde v současnosti bohužel nevíme, počítejte však spíše s nižší třídou, neboť by úložiště mělo činit pouhých 16 až 32 GB. Otázka však zní: měli byste ještě vůbec zájem o uživatelsky vyměnitelnou baterii ve vašem chytrém telefonu?

Diskuze ke článku
Scarab
Rozhodně bych zájem měl (momentálně mám XCover), nevím proč bych měl každé 2-3 roky kupovat nový mobil, když stačí měnit akumulátor (tím spíše, že funkčnost je stále stejná - samozřejmě pokud nepotřebuji koukat na 6" display na filmy v UHD nebo mastit poslední výkřiky herního průmyslu). Samotný mobil klidně vydrží až 10 let.
Zajímavé je, že pevný aku. a výměnu celého mobilu po cca 2 letech prosazují zejména Ti mladší, kteří jsou doslova posedlí ekologií - to jaké znečištění a kolik odpadu vyprodukuje na světě výroba zařízení, které se mění co 2 roky jim poněkud uniká.
Dodo
Tak záleží na úkor čeho by šla ta baterie měnit. U LG G5 též šlo baterii uživatelsky měnit, bohužel na úkor konstrukce.
St
Za mě jednoznačně dobrý nápad. Zvláště pro lidi, kteří si každé dva tři roky nekupují nový telefon. Většinou po tomto čase jde kapacita akumulátoru dost dolů. Proto je super, když si člověk může koupit jiný a sám si jej vyměnit. S trochou štěstí i za aku s větší kapacitou. Chápu, že něco takového se výrobcům nelíbí, protože pro ně je lepší když člověk si rovnou koupí nový telefon nebo při nejhorším se obrátí na jejich autorizovaný servis.
Adam R.
Osobně spíše nechápu proč to přestali dělat. napadá mě jen bezdrátové nabíjení (ale i to by určitě šlo). Vždyť S5 byla voděodolná a měla oddělávací kryt.
Na druhou stranu nechápu vás, že se vám tak rychle ničí baterie. Měl jsem mobil 5 let bez vyměněné baterie a rozhodně měl stále velmi dobrou výdrž.
Jestli chcete, aby vám baterie vydržela, tak ji hold nesmíte vybíjet do 0% a ideálně každý den.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze