Samsung chystá další tablet, bude mít 7 palcový displej

1

Pochyby o tom, že rok se rok 2011 ponese v duchu tabletů jsou již dávno pryč. Toto tvrzení opět potvrzuje Samsung, který neponechává nic náhodě a ke dvěma větším tabletům, které představil začátkem roku, zřejmě přidá ještě menšího sourozence. Pravděpodobně půjde o přímého nástupce loňského Galaxy Tabu.

Původní Samsung Galaxy Tab - dočká se letos nástupce?

TIP! Recenze původního Samsungu Galaxy Tab

Již v únoru se jihokorejský Samsung vytasil s tabletem Galaxy Tab 10.1 a jeho menším kolegou Galaxy Tab 8.9. Nyní se zdá, že ve výsledku se v letošním roce dočkáme rovnou trojice tabletů. Výrobci si patrně uvědomil, že by mu scházel konkurenceschopný tablet s malými rozměry a 7 palcovým displejem. Tajný model by měl nabídnout právě takovou úhlopříčku a tím pádem na trhu nahradit současný model Galaxy Tab.

Postavit by se mohl do přímé konkurence například s HTC Flyer. Na rozdíl od větších sourozenců totiž nenabídne Android 3.x pro tablety, ale vystačí si s Androidem 2.3.4 Gingerbread a nadstavbou TouchWiz 4, která by měla prostředí přiblížit právě výše zmíněné verzi pro tablety. O podobný krok se pokusilo i HTC s nadstavbou Sense a jak jsme se v testu přesvědčili, nedopadlo to vůbec špatně. Vyhlídky Samsung tedy jsou příznivé. Na rozdíl od Flyeru by totiž nový Galaxy Tab měl nabídnout rovnou dvojádrový procesor o taktu 1,2 GHz. Další čísla hlásají 1 GB RAM, 2 GB ROM a interní úložiště 16 GB rozšiřitelné paměťovými kartami.

Horší zprávou je na závěr fakt, že případný nástupce Galaxy Tabu se představí zřejmě až během podzimu. Důležitým kritériem pro případný úspěch na trhu tak bude cena, se kterou Samsung vyrukuje.

Zdroje: crunchgear.com