S novými Nexusy si v Google Play nakoupíte otiskem prstu

4

Integrace čtečky otisků prstů do samotného systému a následné zjednodušení potvrzování nejrůznějších plateb a transakcí byla jedním z velkých vylepšení Androidu 6.0. Nyní celá myšlenka začíná pomalu ožívat. V obchodě Google Play už nemusíte zadávat heslo, postačí přiložit prst.

Vedle Androidu 6.0 a samozřejmě patřičného hardwarového vybavení je nezbytným předpokladem také verze obchodu 5.9 a vyšší. Možnost je však nutné nejdříve aktivovat. Volba je ukrytá v nastavení pod uživatelskými účty. Pro aktivaci je potřeba zadat heslo, to je však naposledy, kdy tak musíte učinit. Následující výzvy už jenom potvrdíte přiložením prstu.

Volbu je potřeba nejdříve aktivovat v nastavení.

TIP! Android 6.0 Marshmallow je venku: přehled novinek

Protože se jedná o vlastnosti operačního systému, budou patřičně vybavené přístroje podporovat tuto schopnost hned po aktualizaci. Na vývojářích aplikací pak záleží, jak moc ji budou využívat. Otisk prstu tak může čase odbourat zadávání hesla ve webových prohlížečích a podobně.

Zdroje: androidpolice.com

Diskuze ke článku
Strášce Galaxyje
Android je teďka tak děravej, že bych mu nesvěřil ani dvacku na zmrzlinu. Je sice super, že na povrchu to má super hustou bondovskou fyčuru s otiskem prstu, skenem sítnice nebo otiskem análního prstence, ale k čemu to je, když je tam X dalších vrátek, neznámých i dobře zdokumentovaných, vzniklých z chyb nebo naopak plně záměrných.
Filip
Takhle to praktikuji na svém iPhonu už rok.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze