Růžový mobil a dokonce i baterie, přivítejte Barbie Phone

2
Růžový mobil a dokonce i baterie, přivítejte Barbie Phone
Fotografie: HMD
  • Novinka je véčkem vycházejícím z Nokie 2660
  • Dostalo se na velmi bohaté příslušenství
  • Přibyla speciální aplikace Barbie Meditation

Loňský rok byl ve znamení dlouho očekávaného filmu Barbie, na který se samozřejmě nabalují další produkty. HMD ve spolupráci se společností Mattel dnes oficiálně představilo Barbie Phone, o kterém se předem vědělo, že letos v létě dorazí. Netřeba dodávat, že telefon je zahalen do růžových odstínů, které najdete snad úplně všude.

HMD Barbie Phone

Na první pohled je zřejmé, že Barbie Phone je praktickým véčkem dávného druhu, nemá tedy ohebný displej, ale alfanumerickou klávesnici. Bystřejším čtenářům možná brzy dojde, že nejde o zcela nový mobil. Barbie Phone totiž vychází z Nokie 2660 Flip, která je na trhu už nějaký ten pátek.

Jak už jsme naznačili, růžová barva se nachází nejen na krytu mobilu či klávesnici, ale tento typický „barbie odstín“ najdete i na datovém kabelu či uživatelsky vyměnitelné baterii. V prodejním balení pak objevíte speciální příslušenství, mezi které patří dva výměnné kryty s Barbie tématikou, korálkový řemínek na telefon nebo čistící hadřík, který je samozřejmě opět růžový.

Barbie Phone je osazen 2,8" QVGA vnitřním displejem a 1,77" vnější obrazovkou o identickém rozlišení. Možná si někteří z vás ještě vzpomenou na vcelku povedený operační systém KaiOS, který se v této novince nachází. Kaňkou na kráse je, že je dostupný pouze pro americký trh. V Evropě si novinka vystačí s o poznání horším prostředím S30+. Výkon obstarává procesor Unisoc T107 se 64MB operační pamětí a 128MB interní pamětí, která je však rozšiřitelná 32GB paměťovou kartou. Novinka tak poslouží i jako přehrávač hudby, neboť je na jejím těle i 3,5mm jack.

Barbie Phone

Nabíjení baterie s kapacitou 1 450 mAh probíhá skrze USB-C konektor, nechybí ani Bluetooth 5.0. Na těle je dále i VGA fotoaparát, což je spíše ostuda než něco, co by měl výrobce vůbec zmiňovat. Prostředí je dále doplněno o speciální tapety a vyzváněcí melodie ve stylu Barbie. Navrch je přidána aplikace Barbie Meditation, která má zajistit vaši digitální pohodu a připomínat péči o sebe sama. Pokud se už k telefonu dostanete, můžete objevit skryté zajímavosti vyhláskováním jména Barbie prostřednictvím následujícího kódu: *#227243#.

HMD Barbie Phone

Zbrusu nový Barbie Phone vstupuje na vybraných trzích do prodeje právě dnes za 129 eur, což je zhruba 3 300 Kč.

Technické parametry HMD Barbie Phone

Kompletní specifikace
Konstrukce108,4 × 55,1 × 18,9 mm, 123,5 g, konstrukce: véčková, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 2,8" (320 × 240 px)
Fotoaparát0,3 Mpx (640 × 480),
Chipset
Paměťvnitřní paměť: 128 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ne, LTE: ?, Wi-Fi: ne, Bluetooth: 5.0, NFC: ne
Operační systémNokia S30+
Akumulátor1 450 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostsrpen 2024, ?
hmd.com/en_int/press
Diskuze ke článku
Jiří Čech
Spíše jsem zvědavý na HMD View, jestli se tak bude jmenovat. Zatím žádné další info. Ta ledová šedo-modro-stříbrna :-D barva vypadá fantasticky, co koluje po webech, kovový rámeček, záda asi sklo, vepředu snad malý průstřel, displej by měl být 6,43", takže náhrada za Nokia X30?
Kunťa Punťa
Tak rok po funuse a výbava stejný shit jako všechno Nokia za posledních x let. 3.300 Kč 🤭😄😄😄

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze