Růžová, kam se jen podíváš. Rozbalujeme nový Barbie Phone

Růžová, kam se jen podíváš. Rozbalujeme nový Barbie Phone
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Základem pro speciální verzi byla starší véčková Nokia 2660
  • V prodejním balení jsou například dva výměnné kryty
  • Nechybí samolepky, korále nebo čistící hadřík
  • Na českém trhu se novinka nabízí za 3 299 Kč

Panenka Barbie byla světu poprvé představena v roce 1959 a její popularita ani po více než půl století neutichá. Důkazem může být návštěva jakéhokoliv hračkářství, ale nově i obchodu s elektronikou, kde možná narazíte na nápadně růžový telefon, který vás už na první pohled zaujme. Tento telefon má na svědomí společnost HMD, kterou možná neznáte, ale díky Barbie Phonu se to zřejmě změní. Je důležité vědět, že HMD dlouhá léta vyráběla telefony s logem Nokia. Od letošního roku se však společnost snaží prosadit pod vlastní značkou, a právě Barbie Phone by jí k tomu měl pomoci.

HMD Barbie Phone

Unboxing


Novinka vás zaujme výraznou růžovou barvou, do které je zahaleno téměř vše, co najdete v prodejním balení. Nezbývá tedy nic jiného, než se podívat dovnitř.

V papírovém obalu najdete bytelnou krabičku, která je uzavřena pomocí dvou magnetů. V horní části se nachází samotný telefon, ozdobné korálky, které lze připnout k telefonu, a dva výměnné zadní kryty, takže si telefon můžete přizpůsobit podle svého. Horní část krabičky je potažena měkkým semišem, příjemným na dotek. Ve spodní části najdete růžový propojovací kabel a baterii s kapacitou 1 500 mAh.

Obsah prodejního balení je nebývale bohatý

To však není vše. Výrobce přidal i čistící hadřík (samozřejmě růžový) a drobné přívěsky ve tvaru srdíčka, palmy nebo zmrzlinového kornoutu. V balení najdete také sadu nálepek a zdobných kamínků, které můžete nalepit nejen na samotný telefon.

První dojmy


Telefon je plastový a má véčkovou konstrukci. Bez baterie je extrémně lehký, až máte pocit, že jde spíše o hračku než skutečný telefon. Zpracování je přesto solidní, i když v horní části lze zaznamenat jistou vůli. Celá čelní strana je jedno velké zrcátko, které je skutečně použitelné. K tomu slouží přiložený hadřík. Pod zrcátkem je venkovní displej o velikosti 1,77", který zobrazuje čas, datum a případné příchozí hovory.

HMD Barbie Phone
Telefon podporuje dvě nano SIM karty a až 32GB paměťovku

Po otevření telefonu na vás čeká 2,8" TFT displej s QVGA rozlišením, jehož pozorovací úhly jsou slabší, zejména při pohledu shora. Spodní část telefonu má velkou alfanumerickou klávesnici, která je pohodlná, ale kvůli své velikosti vyžaduje delší pohyby palce. Speciální tlačítko s logem Barbie vás zavede do rychlého menu. Klávesnice je originálně podsvícená, a ve tmě se odhalí zdobné piktogramy.

Telefon vychází z Nokie 2660 Flip, ale prostředí je upravené na míru pro Barbie. Po prvním zapnutí vás Barbie hlasově přivítá a dokonce budete mít zmeškaný hovor od Kena. Ve skutečnosti jde o chytrý tutoriál pro přidání nového kontaktu. Prostředí je laděno do růžových tónů a za zmínku stojí FM rádio, které funguje i bez sluchátek, a svítilna. V telefonu najdete také oblíbenou hru Had, konkrétně nejnovější verzi nazvanou Malibu Snake.

HMD Barbie Phone

Nový Barbie Phone od HMD, který se na českém trhu prodává za 3 299 Kč, jsme právě začali testovat. Pokud vás o něm cokoliv zajímá, neváhejte se nás zeptat v diskuzi pod tímto článkem.

HMD Barbie Phone

Rozměry108,4 × 55,1 × 18,9 mm, 123,5 g
DisplejTFT TN, 2,8" (320 × 240 px)
Fotoaparát0,3 Mpx
Procesor
Paměťúložiště: 64 MB, microSDHC
Akumulátor1 450 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze