Rozbalujeme Apple Watch za 20 tisíc (podrobné video)

50

V naší redakci pro vás začínáme testovat zbrusu nové Apple Watch. A protože je zážitkem už samotné rozbalení hodinek společně se zajímavým příslušenstvím, nemohli jsme vás o klasický unboxing připravit. Společně s vámi tedy nové hodinky rozbalíme, poprvé zapneme a spárujeme s iPhonem.

Apple Watch jsou vzácným zbožím, Apple jich nestíhá na trh dodávat dostatek a k dostání jsou pouze v několika málo vybraných zemích. My je máme přímo z Londýna, přímo z Apple Store v první den, kdy bylo možno je vyzvednout v obchodě osobně. I tam je ale zřetelný nedostatek hodinek. Například nejlevnější Apple Watch Sport nebyly dostupné vůbec, ke klasickým Apple Watch byl k dispozici pouze obyčejný pryžový sportovní pásek.

Apple Watch – unboxing

TIP: přečtěte si kompletní představení Apple Watch

Testujeme konkrétně 42mm variantu Classic (tedy tu větší) s ocelovým tělem, safírovým sklíčkem a černým sportovním páskem. Pořizovací cena těchto hodinek se vyšplhala na v přepočtu 20 tisíc Kč.

Hodinky k nám dorazily v poměrně velkém balení a rozbalování je skutečným zážitkem. Zde si dal Apple tradičně záležet. Krabička má několik pater, ve vrchní plastové kazetě s polstrovaným a hezky vonícím vnitřkem se nachází samotné hodinky, s pevnou výztuhou pod páskem, aby se nezdeformoval. V balení dále naleznete papírovou obálku se základními návody a v nejspodnějším patře hezky zpracovanou magnetickou nabíječku s koncovkou.

Apple Watch

Apple Watch právě začínáme testovat a vy se nás můžete ptát na to, co vás zajímá.

Příklady amerických cen (evropské jsou v některých případech vyšší)

  • Apple Watch Sport (38 mm) – 349 dolarů (10 605 korun s DPH)
  • Apple Watch Sport (42 mm) – 399 dolarů (12 100 korun s DPH)
  • Apple Watch (38 mm) – od 549 dolarů (16 700 korun s DPH) až po cca 30 tisíc Kč dle pásku
  • Apple Watch (42 mm) – 599 dolarů (18 200 korun s DPH) až po cca 33 tisíc Kč dle pásku
  • Apple Watch Edition – nejlevnější od 10 000 dolarů (300 000 korun s DPH), nejdražší model stojí 17 000 dolarů (přes půl milionu korun)

K dispozici jsou také alternativní pásky.

  • Sportovní pásek – 49 dolarů (1 490 korun s DPH)
  • Milánský pásek – 149 dolarů (4 520 korun s DPH)
  • Kožený pásek – 149 dolarů (4 520 korun s DPH)
  • S klasickou přezkou – 149 dolarů (4 520 korun s DPH)
  • S moderní přezkou – 249 dolarů (7 600 korun s DPH)
  • Kroužkový náramek – 449 dolarů (13 600 korun s DPH)

Technické parametry Apple Watch 42 mm

Kompletní specifikace
Konstrukce42 × 36,4 × 12,6 mm, 50 g, odolnost: ano
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,65" (312 × 390 px), tvar: hranatý
SystémwatchOS, kompatibilní s: iOS
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ano
ChipsetApple A4,
Paměťvnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor250 mAh, nabíjení: bezdrátové
Dostupnostleden 2016,
Diskuze ke článku
Martin
Od ted budete uvadet cenu jiz v titulku? Treba "Rozbalujeme novou lumii za 10 tisic", nebo je to jenom specialita pro Apple veci? Diky
Zbyněk Kopřiva
Zbyněk Kopřiva
Nakonec proč ne. Jako velký fanda WP a nadcházející rodiny W10 se tohle šílenství dá do jisté míry pochopit. Jsem poloviční odpůrce apple, ale tohle chápu. Poloviční sem proto, protože proti applu jako značce a kvalitě produktu absolutně nic nemám ba naopak. Naprosto chápu skalní fandy, že i když nevydělávají 50k měsíčně, že si na to dokážou našetřit místo kouření cigár nebo chlemtání piva. Takovým lidem přeji, aby jim sloužily a měli z nich radost. Trnem v oku jsou jen tupé iOvce, co si apple kupují jen proto, že je to apple a musí se s ním vyfotit v zrdcadle nebo se s ním pochlubit okolí. Dokáží to využít stejně efektivně asi jako Nokii 3310, ale vůbec je to netrápí, protože mají apple přece a jsou páni všeho. Tohle mě neskutečně s*re a je to možná hlavní důvod, proč si apple nikdy nekoupím. Nechci být jak tady ti všichni pseudolidi.
Honza Moravec
Honza Moravec
Naposledy upraveno: 25. 6. 2015 18:08
Spíš bych to bral jako takový sarkasmus :-D protoze ta cena je mimo realitu :-D
Jinak hodinky vypadají pěkně, ale ta výdrž baterie kdyby byla aspoň 2 denní a ta cena byla trošku lidská tak potom by ten svět byl hned růžovější :D
Martin
Tohle může koupit podle mě jenom retardovanej jedinec. Dát za takovej krám 20.000,- :-D Za tuto cenu si člověk koupí opravdu hodinky na úrovni (Tissot, Citizen, Orient, Storm)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze