ROG Phone 7 Ultimate ohromí 2.1 zvukem, brutálním výkonem a výtečným chlazením

První dojmy
3
ROG Phone 7 Ultimate ohromí 2.1 zvukem, brutálním výkonem a výtečným chlazením
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Telefon má famózní reproduktory, krásný 165Hz displej i velkou baterii
  • Výrobce garantuje dvě aktualizace systému a čtyři roky bezpečnostních záplat
  • ROG Phone 7 Ultimate vyjde na nemalých 35 tisíc korun

Známá herní řada produktů ROG výrobce ASUS je mnohými považována za etalon v dané oblasti. Jejím nejnovějším přírůstkem je pak očekávaná série ASUS ROG Phone 7, jejíž nejlépe vybaveného zástupce, ROG Phone 7 Ultimate, právě testujeme. Jaké jsou naše první dojmy?

ASUS ROG 7 Ultimate unboxing

Inovace hledejte hlavně uvnitř

ROG Phone 7 Ultimate, který rozeznáte od „běžného“ ROG Phonu 7 podle toho, že má na zádech maticový displej ROG Vision a také systém chlazení GameCool 7 využívající AeroActive Portal, zůstává věrný designu předešlých ROG Phonů. Stále se tak jedná o masivní smartphone s hmotností 239 gramů a rozměry 173 × 77 × 10,4 mm. Právě u herního smartphonu jsou však větší rozměry zcela pochopitelné, neboť umožňují zajistit pohodlnější držení, efektivnější chlazení, větší baterii a v neposlední řadě i větší displej. Jak již bylo zmíněno, verze Ultimate má na zádech i menší displej, který slouží jako notifikační centrum, ale také umí rozveselit různými velmi pěkně zpracovanými animacemi. Například letící raketou, která se zde objeví po připojení smartphonu k nabíječce. V tomto ohledu nabídne řada ROG Phone 7 velkou 6 000mAh baterii s podporou 65W drátového nabíjení, bezdrátová alternativa však i tentokrát schází.

Adaptér se pak nachází přímo v balení včetně USB-C/USB-C pleteného kabelu, pouzdra nebo třeba stylizovaného nástroje pro vytažení slotu pro SIM. V environmentální papírové krabičce, která i letos připomíná vesmírnou loď a obsahuje speciální (rovněž papírovou) kolébku pro spuštění minihry sloužící k přivítání nových majitelů do světa ROG, se nachází rovněž externí větráček. Kromě účinného snižování teploty díky propojení s větrací šachtou, tj. AeroActive Portal, má ale ještě jednu zbrusu novou vychytávku

Zvuk, který uhrane

ROG Phony se dlouhodobě řadí mezi nejlépe hrající smartphony na trhu, dalo by se snad říct, že i nejlépe hrající vůbec, neboť mají skvělou kvalitu i na nejvyšší hlasitost a nevídaně hutné basy. S ROG Phone 7 Ultimate však tuto přednost výrobce povýšil na novou úroveň. Hlasitost reproduktorů je vyšší o 50 % oproti předchozí generaci a jako vždy byl zvuk vyladěn specialisty z Dirac, nově však telefon umí zprostředkovat 2.1kanálový zvuk. To je možné právě díky přídavnému chlazení AeroActive Cooler 7, která obsahuje výkonný subwoofer. Již nyní tak lze označit ROG Phone 7 Ultimate za nejlépe hrající smartphone, jehož zvukový výstup v tuto chvíli nemá konkurenci. Navíc neschází podpora kodeků Qualcomm aptX a aptX Lossless ani 3,5mm jack.

Brutální výkon Snapdragonu 8 Gen

Výkon zajišťuje Snapdragon 8 Gen2, což je vysoce výkonný, ale také energeticky úsporný čipset. V případě řady ROG Phone 7 se navíc není potřeba obávat umělého omezování výkonu kvůli zahřívání, neboť jsou k dispozici hned tři různé způsoby chlazení. Během krátkých herních seancí telefon spoléhá na efektivní chlazení především pomocí nitridu boritého, při delším hraní nastoupí odpařovací komora s grafitovými pláty a během maratonských herních seancí pak přijde vhod aktivní chlazení AeroActive Cooler 7.

Ve výbavě dále najdeme až 16 GB nejrychlejší operační paměti typu LPDDR5X s taktem 8 533 MHz či až 512GB úložiště UFS 4.0. Z další výbavy rozhodně stojí za zmínku 6,78" AMOLED Displej se 165Hz obnovovací frekvencí od Samsungu s maximálním jasem až 1 500 nitů a sklem Gorilla Glass Victus či zvýšená odolnost dle standardu IP54.

Nejlevněji za 26 tisíc korun

Námi testovaná novinka ROG Phone 7 Ultimate (pouze v konfigurace 512 + 16 GB) půjde do prodeje za cenu 34 990 Kč. ROG Phone 7 se stejnou velikostí RAM i úložištěm dostupný nejen v bílém, ale i černém provedení pak bude nabízen za cenu 29 990 Kč. Nejlevněji vyjde ROG Phone 7 s 12 GB RAM a 256GB úložištěm (rovněž dostupný v bílém i černém provedení) za 25 990 Kč. Novinky dorazí s Androidem 13, přičemž výrobce garantuje dvě velké aktualizace systému (tedy na Android 15) a 4 roky bezpečnostních záplat. Do prodeje se podívají již 8. května.

ASUS ROG Phone 7 Ultimate 512+16 GB

Rozměry173 × 77 × 10,4 mm, 239 g
DisplejAMOLED, 6,78" (2 448 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen 2,
PaměťRAM: 16 GB, úložiště: 512 GBne
Akumulátor6 000 mAh
Diskuze ke článku
Roman Horák
Roman Horák
měl jsem 5sko... super telefon...
dokonce ma i nahravani hovoru v super kvalite uz zabudovane. to mi u jinych znacek chybi.
ale bohuzel asus neumi delat sw... setkaval jsem se s bugy. ktere nebyli schopni vyresit ani po roce. na servise se k tomu staveli zaporne. zminim treba chyby pri odemykani. obcas to neslo otevrit po zadani patternu...
A strasne mi chybel dobry fotak. jinak bych nemenil.
presel jsem na s22ultra. a zde chvalene repro nesaha rog phonu ani po kotniky...
za me i kvalita zpracovani byla lepsi u asusu. prekvapive... ( samsung kopiruje applu a sidi co se da bohuzel)... ta ultra se mi poskrabala na bocich z pouzdra... jak to muze byt top telefon...
kdyby umeli lepe sw (s tim nemaji problem jen u telefonu. napr spatne zkusenosti s routerem) a dali tomu poradny fotak, tak je to top.
ale aktualne fotak aslepon pro me, ma prednosti. ano je to subjektivni..
ale skoda..
Pc Wifi
Pc Wifi
wtf ? za 29kk fotak bez OIS ? kolik by musel stat aby mel ? Tohle je velky ustupek, nepochopitelny at je to Game telefon jaky chce.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze