RIM ukáže BlackBerry OS 10 na MWC 2012 v Barceloně

Výrobce RIM, zodpovědný za přístroje BlackBerry, včera oficiálně potvrdil přítomnost zbrusu nového operačního systému BlackBerry OS 10 na únorové výstavě MWC v Barceloně. Své silné stránky ukáže i současná verze systému.

Již několik měsíců se nám dostává útržkovitých informacích o hardwaru a přístrojích, jež by měly nést nový operační systém BlackBerry, o samotném softwaru však nevíme takřka nic. Naše nevědomí by však mělo brzy skončit, jelikož RIM potvrdil, že na brzké výstavě MWC 2012 v Barceloně poprvé představí novou verzi operačního systému OS 10.

TIP! Připomeňte si BlackBerry Bold 9790 s OS 7.

„Rok 2012 bude rokem BlackBerry OS 10, takže budeme ukazovat jeho možnosti a schopnosti. Zkrátka však nepříjde ani OS 7, kde se zaměříme především na funkce NFC a BBM,“ řekl tiskový mluvčí společnosti. „Research In Motion bude v Barceloně rozhodně aktivní.“

Víme tedy, že uvidíme nový systém v akci. Bohužel se však neví, zda bude možné jej vyzkoušet přímo v nových přístrojích a zda se nějaký nový hardware na výstavě objeví, navíc se systém dostane na veřejnost až ke konci letošního roku. Nezbývá, než si počkat na únor.

Zdroje: pocketnow.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze