Restart Motoroly v Česku: uvádí 7 novinek včetně Moto Z3 Play

3
Restart Motoroly v Česku: uvádí 7 novinek včetně Moto Z3 Play
  • Se značkou Motorola bychom se měli vídat mnohem častěji než doposud
  • Na českém trhu se během několika týdnů objeví 7 nových modelů
  • I nadále však značka spadá přímo pod čínské Lenovo

V segmentu mobilních telefonů patřila značka Motorola mezi ty vůbec nejznámější. Na přelomu století šlo dokonce o vůbec největšího výrobce mobilních telefonů na světě. Od té chvíle však uplynulo už moře času a aktuálně je značka vcelku malým výrobcem, který spadá pod křídla čínského Lenova. Jednu chvíli to dokonce vypadalo, že se se značkou zcela rozloučíme. Lenovo se však rozhodlo, že ji nakonec vzkřísí a nové telefony bude označovat jako Motorola Moto.

Pro nás je podstatné, co se děje a chystá pro český trh. Můžeme se těšit na to, že o Motorole určitě uslyšíme více než v předešlých letech. Zástupci společnosti nám potvrdili, že portfólio pro český trh bude postaveno na řadách E, G a Z. Prostřední řada G bude pro výrobce vůbec nejpodstatnější a hodlá se pomocí ni odlišit od konkurence. Aktuálně se na český trh postupně dostávají Motoroly Moto G6, Moto G6 Plus a Moto G6 Play. Poslední jmenovaný kousek má českou cenu 4 999 Kč, prostřední Moto G6 vyjde na 5 999 Kč a Moto G6 Plus, kterou již v redakci testujeme, na 7 599 Kč.

Kromě tohoto trojlístku dojde i na levnější Motoroly Moto E5 a Moto E5 Plus, které budou stát 3 799 Kč, respektive 4 819 Kč. Vrcholem nabídky, alespoň v současnosti, bude Motorola Moto Z3 Play. Ta byla světu oficiálně představena zkraje tohoto měsíce a již v polovině července doputuje na pulty českých obchodů za 9 999 Kč. Značka Motorola by měla fungovat jako zcela samostatná, byť bude nadále patřit Lenovu. To mimochodem poznáte například z prodejních balení, na kterém bude vždy svítit logo Lenovo.