Motorola nám možná nadělí legendární RAZR s ohebným displejem již na tyto Vánoce

3
Motorola nám možná nadělí legendární RAZR s ohebným displejem již na tyto Vánoce
  • Telefon by měl být nejprve představen v USA, poté v Evropě
  • Nová Motorola RAZR se pokusí zabodovat nižší cenou než konkurence

Mnozí si z vás si jistě vzpomínají na ikonické véčko Motorola RAZR se svým „žiletkově“ tenkým tělem z kovu a elegantním modrým podsvícením tlačítek. Na telefon a zejména pak příslušné prodejní úspěchy tohoto modelu ovšem nezapomíná ani samotná Motorola (která v dnešní době spadá pod Lenovo), a tak již několik měsíců slýcháme zvěsti o tom, že se chystá nástupce.

Ten bude podle nejnovější módy disponovat ohebným displejem a na trh by měl dorazit již brzy. Jak moc brzy nyní oznámil LetsGoDigital. Podle jejich ověřeného zdroje by se tak mělo stát již během několika měsíců a prodeje by měly začít v prosinci letošního roku, případně v lednu 2020.

Telefon dokonce zaujal i 3D designérku Sarang Sheth, která pro Yanko Design vytvořila sérii povedených renderů vycházejících z patentových nákresů. Na nich můžeme vidět podlouhlý, ale hlavně ohebný displej, který po rozevření vytvoří dojem dlouhé „nudle“. Vzhledem k čím dál tím víc populárnímu poměru stran 21:9 si však dokážeme představit, že bude výrobce tuto vlastnost vyzdvihovat jako přednost. Možnost zobrazit na displeji více informací bez potřeby scrollování tak přijde vhod náruživým čtenářům. I na přední straně se nachází obrazovka, tentokrát značně menší, která bude s největší pravděpodobností zobrazovat upozornění na příchozí hovory a další notifikace. Přesné rozměry tohoto displeje bohužel zatím neznáme.

Kromě toho, že se v případě Motoroly RAZR nebude jednat v rozevřeném stavu o „tablet“, podobně jako u Samsung Galaxy Fold nebo Huawei Mate X, se rovněž smartphone pokusí odlišit cenou. Ta bude na rozdíl od dvou výše zmíněných zařízení podstatně přívětivější a zatímco Mate X a Galaxy Fold se budou prodávat přibližně za 50 tisíc korun a více, Motorola RAZR by měla jít do prodeje zhruba za 1 500 amerických dolarů, tedy v přepočtu 40 tisíc korun i s daní.

Motorola Razr 2019

Nižší cena se bohužel podepíše i na výbavě, která by měla odpovídat spíše střední třídě, a podle dostupných informací tak můžeme zapomenout na Snapdragon 855 nebo jiné vyhlášené mobilní komponenty. Nepředbíhejme však a počkejme na představení, které by mělo nejprve proběhnout v USA a až poté v Evropě.

Diskuze ke článku
Luboš
To jsou zase marketingové kecy,za 40 tis. Telefon v hodnotě výbavy za 6-8 tisíc?Proč tam prostě nedají nejvýkonnější možnou výbavu? Pak tu cenu obhájí, výmysly typu že bude o 10tis. levnější s výbavou 3310?
MrQuick
Tohle je jediná mobilí novinka, na kterou jsem skutečně zvědavý, a přeji si, aby byla na trhu co nejdříve. Výbava na úrovni jen střední třídy mne vůbec netrápí. Hlavně aby to mělo čtečku otisků a NFC, aby se dala používat k placení. Těším se, že to bude v záplavě dnešních uniformních placek jediná, z davu vyčuhující výjimka, s nádechem patřičné exkluzivity. Pokud s tím hodlají stihnout letošní vánoce, tak jenom dobře.
lucia
Kde ju mozem kupit

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze