Sony WH-CH520
recenze

Sony WH-CH520

Hodně muziky za pár korun?

Hledáte cenově dostupná sluchátka s líbivým designem, která nezakrývají uši a nabídnou extrémně dlouhou výdrž? Odpovědí by mohla být novinka s označením Sony WH-CH520, která slibuje výše uvedené, stejně jako podporu rychlého nabíjení a doprovodnou aplikaci.

Sony nedávno představilo dvojici stylových bezdrátových sluchátek, jejichž dražší variantu s označením Sony WH-CH720N jsme v podrobném testu pochválili za kvalitní zvuk, možnost propojení se dvěma zdroji zvuku najednou, ale třeba i dlouhou výdrž. Jak se osvědčil levnější model Sony WH-CH520?

Technické parametry Sony WH-CH520

Hmotnost 147 gramů
Připojení Bluetooth 5.2, kabel (3,5mm jack)
Kodeky SBC, AAC
Výdrž (dle výrobce) až 50 hodin + rychlé nabíjení (1,5 hodiny výdrže za 3 minuty nabíjení)
Doba nabíjení 3 hodiny
Barevná provedení modrá, krémová, bílá, černá
Obsah balení sluchátka, nabíjecí USB-A/USB-C kabel

Konstrukční zpracování: kapesní sluchátka přes hlavu

Sony WH-CH520 jsou na první pohled stylová a kompaktní sluchátka mostové konstrukce, která lze díky své nízké hmotnosti a relativně malým rozměrům snadno schovat i do menší tašky či batohu. V tomto ohledu trochu zamrzí, že výrobce nepřibalil ke sluchátkům alespoň základní pouzdro či látkový obal (které jsme však nenašli ani u dražšího modelu Sony WH-CH720N), na druhou stranu se jeví konstrukce z plastu a koženky dostatečně odolná.

Samotné náušníky jsou pak poměrně malé, tudíž uši plně neuzavřou (podobně jako zmíněný model Sony WH-CH720N), nepřekvapí tak ani absence ANC. Důležité je uvést, že sluchátka na uších/hlavě drží bez problémů, mají příjemně měkké polstrování (včetně mostu) a vypadají líbivě. Potěší také hned čtyři barevné varianty v nabídce.

Líbilo se nám
  • komfort nošení
  • kvalitní zpracování
  • čtyři barevná provedení
Nelíbilo se nám
  • bez pouzdra

Zvuk: odpovídá ceně

Testovaný model je doprovázen aplikací Headphones, která umožňuje podrobnější nastavení ekvalizéru, kvality zvukového přenosu a dalších možností. Skrze ni lze zároveň částečně upravit hudební přednes, který je v defaultním nastavení relativně vyvážený a nesetkáte se s tím, že by jedna složka zastírala jinou. Na rozdíl od speciálních modelů reproduktorů/sluchátek od Sony v tomto případě nejsou basy tak výrazné a kvalitu zvuku pochopitelně ovlivňuje také fakt, že sluchátka nejsou uzavřená.

Ze zvukových kodeků je k dispozici SBC a AAC. LDAC pravděpodobně nelze ani u sluchátek s doporučenou cenou dva tisíce korun očekávat, ničemu to však zrovna u tohoto modelu ani nevadí. Nechybí však možnost poslechu v 360 Reality Audio či podpora technologie Digital Sound Enhancement Engine (DSEE).

Líbilo se nám
  • vyvážený zvuk
  • podpora aplikace Headphones

Funkce a ovládání: snáze ve dvou

Sluchátka lze jednoduše ovládat skrze tlačítka umístěná na náušnících, která lze poměrně snadno nahmatat díky tomu, jak jsou vystouplá. Pochvalu si výrobce zaslouží také za integraci možnosti propojení s dvěma zařízeními najednou, kdy je pak sluchátka možné jednoduše přepínat k jednomu či druhém zdroji zvuku. Při spárování s telefonem (s Androidem) jsem pak ocenil velmi rychlé párování díky funkci Fast Pair, kdy se na obrazovce smartphonu objeví okamžitá nabídka jej se sluchátky spárovat.

Líbilo se nám
  • rychlé párování

Výdrž baterie: za 3 minuty 1,5 hodiny

Sluchátka nabídnou navzdory svým malým rozměrům a hmotnosti skutečně působivou výdrž až 50 hodin na plné nabití. Potěší také funkce rychlého nabíjení, kdy lez za 3 minuty „na drátě“ získat 1,5 hodinu přehrávání.

Líbilo se nám
  • špičková výdrž na nabití

Zhodnocení

Sony WH-CH520 jsou příjemně kompaktní cenově dostupná sluchátka, která cílí především na mladé uživatele, jež ocení rovněž možnost výběru ze čtyř barevných variant. Kromě solidní kvality zvuku pak potěší především extrémně dlouhá výdrž na nabití.

Konkurence

Zajímavou alternativou mohou být Philips Fidelio L3, která mají dlouhou výdrž i kvalitní zvuk, případně Sennheiser HD 250BT s velmi nízkou hmotností 125 gramů.

Foto: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz

Klady
  • možnost propojení se 2 zařízeními
  • špičková výdrž na nabití
  • rychlé párování
  • podpora aplikace Headphones
  • vyvážený zvuk
  • čtyři barevná provedení
  • kvalitní zpracování
  • komfort nošení
Zápory
  • bez pouzdra
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze