Sennheiser HD 250BT
recenze

Sennheiser HD 250BT

Kvalitní poslech za nízkou cenu

Pokud bych měla sluchátka Sennheiser HD 250BT popsat jen pár slovy, řekla bych, že jsou lehká, pohodlná, bezdrátová a cenově dostupná. Jejich uzavřená konstrukce zaručuje perfektní izolaci zvuku a díky zabudovanému mikrofonu můžeme neustále zůstat v kontaktu se svými blízkými. Pokud vás zajímaví, více se dočtete v dnešní recenzi.

Jistě se mnou budete souhlasit, pokud řeknu, že bezdrátová sluchátka jsou trendem dnešní doby. To je jednoduše dáno tím, že jsou praktická a pohodlněji se nosí. Pokud jste milovníkem těch náhlavních a líbí se vám představa kvalitního zvuku v kombinaci s jednoduchých designem, Sennheiser HD 250BT možná budou ideální právě pro vás. Nosit je mohou jak ženy, tak muži a na plné nabití vydrží hrát až 25 hodin. Stanou se tak stát ideálním parťákem na dlouhé procházky městem nebo víkendové výlety do přírody.

Sennheiser HD 250BT

Technické parametry Sennheiser HD 250BT

Typ sluchátek Bezdrátová náhlavní
Konektivita Bluetooth 5.0
Podporované kodeky AAC, aptX, SBC
Hmotnost 125 g
Frekvenční rozsah 20 až 20 000 Hz
Citlivost 110 dB/mW
Impedance 28 Ohm
Výdrž (dle výrobce) 25 hodin
Nabíjení USB-C
Barevné varianty černá
Cena 1 489 Kč

Obsah balení: žádné speciální vybavení

Bezdrátová sluchátka Sennheiser HD 250BT jsou dodávána v klasické papírové krabici. Obsah prodejního balení je poměrně skromný, ale rozhodně v něm nechybí nic zásadního. V krabici tedy najdeme samotná sluchátka s dobíjecím kabelem a nezbytnými papírovými manuály. Ochranné pouzdro v tomto případě chybí, což může někdo vnímat jako nevýhodu. Jeho absence však vzhledem k ceně není nic překvapivého.

Prodejní balení sluchátek Sennheiser HD 250BT
Nelíbilo se nám
  • absence pouzdra

Konstrukční zpracování: uzavřená a pevná

Pokud se vám Sennheiser HD 250BT dostanou do ruky, jistě vás potěší pevná a lehká konstrukce s pohodlnými polstrovanými náušníky, které nikde netlačí. Mně udělalo radost i unisex provedení v černé barvě, které se hodí k jakémukoliv outfitu.

U náhlavních sluchátek je možnost úpravy velikosti hlavového mostu samozřejmostí, což ale neplatí pro klouby, díky kterým se dá tento typ sluchátek složit. Sennheiser HD 250BT bohužel tuto možnost nenabízí, takže pokud je pro vás důležitá skladnost a úspora místa, tato sluchátka možná nebudou úplně pro vás. Chybí i vycpávka v mostové části, což při několikahodinovém nošení může představovat problém. Nutno podotknout, že samotné nastavení velikosti jde také poměrně ztuha. Mimo toho se ale sluchátka nosí krásně.

Tlačítka potřebná k ovládání a port na nabíjení populárním USB-C kabelem se nachází na pravé mušli. Obyčejná plastová konstrukce dává sluchátkům jednoduchý nádech. Pokud hledáte nejen sluchátka, ale i trendy doplněk, bude pravděpodobně lepší porozhlédnout se jinde. Tato jsou zkrátka praktická a funkční.

Líbilo se nám
  • nízká hmotnost
Nelíbilo se nám
  • nedají se složit
  • chybí vycpávka v mostové části
  • velikost se nastavuje těžce

Funkce a ovládání: aplikace

Jak už jsem výše zmínila, na zadní straně pravé mušle najdeme ovládací tlačítka, skrze která můžeme přijmout třeba telefonní hovor. Zapnutí/vypnutí i úprava hlasitosti je v tomto případě samozřejmostí, ale pokud si rádi upravujete zvuk na míru, budete to moct udělat prostřednictvím ekvalizéru v mobilní aplikaci Smart Control App. Ta je zdarma dostupná jak pro iOS, tak Android.

Párování sluchátek je velmi jednoduché. Stačí podržet prostřední tlačítko po dobu čtyř sekund a počkat, než indikační dioda zasvítí modře. V nastavení chytrého telefonu je potřeba zapnout Bluetooth a v seznamu dostupných Bluetooth zařízení vyhledat HD 250BT.

Zvuk lze upravit na míru v aplikaci.

S ovládacími tlačítky tu nejlepší zkušenost nemám. Ovládání je sice primitivní, ale tlačítka jsou velmi blízko sebe a v momentě, kdy jsem měla sluchátka nasazená, tak mi výběr těch správných dělal potíže. Rychlejší a pohodlnější zkrátka bylo přetočit skladbu na telefonu.

Líbilo se nám
  • aplikace
  • handsfree
Nelíbilo se nám
  • špatná dostupnost tlačítek

Zvuk a výdrž baterie: dostačující

Zvuk je opravdu dobrý a milovníky klubové reprodukce jistě nadchne mohutnými basy, jasnými výškami a širokým frekvenčním rozsahem 20 až 22000 Hz. Díky kodekům aptX a AAC navíc neztrácí na kvalitě ani při bezdrátovém přenosu. Ti, kteří by chtěli sluchátka aktivně využívat ke sledování videí a filmů nebo hraní her, jistě ocení dokonalou synchronizaci videa se zvukem. Sennheiser HD 250BT jsou však výborná i jen na prosté poslouchání hudby díky výše zmíněnému ekvalizéru v mobilní aplikaci Smart Control App. Troufám si říct, že tam, kde sluchátka ztrácejí na designu, získávají na kvalitě zvuku.

Sennheiser HD 250BT

Sluchátka jsou plně nabitá za 3 hodiny. Hrát vydrží až 25 hodin, takže je klidně můžete vytáhnout na několikadenní výlet. Balit nabíječku nebude v tomto případě potřeba.

Líbilo se nám
  • kvalitní zvuk
  • dlouhá výdrž

Zhodnocení: kvalitní zvuk za přijatelnou cenu

Pokud se rozhodnete pro koupi náhlavních sluchátek Sennheiser HD 250BT, získáte za necelé dva tisíce korun produkt, který je v rámci kvality zvuku opravdu luxusní. Kvůli plastovému designu bez polstrování mostové části se však nejedná o nejpohodlnější zařízení, které zvládnete mít na hlavě několik hodin v kuse. Jestli ale v tomto ohledu nejste nároční, mohu sluchátka jedině doporučit.

Sennheiser HD 250BT

Foto: Dimitra Papadopoulu, mobilenet.cz

Klady
  • slušná výdrž
  • dobrá kvalita zvuku
  • aplikace
  • jednoduchý design
  • nízká hmotnost
Zápory
  • špatná dostupnost tlačítek
  • absence pouzdra nebo vaku
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze