Klávesnice Logitech Keys-To-Go
recenze

Klávesnice Logitech Keys-To-Go

Tiše a neopatrně
7

Pracovat na tabletu bez klávesnice je téměř nemožné. Podíváme se tedy na nevšední řešení od Logitechu, které by mohlo zajistit pohodlné psaní, skvělé rozměry, výdrž i nadstandardní odolnost. Všechny tyto specifikace jsou na cestách k nezaplacení. Je tedy tato klávesnice tím nejlepším řešením pro váš iPad nebo jen slibuje nesplnitelné?

Tablety obecně jsou určené ke konzumaci obsahu. Pokud to chcete změnit, je nutné doinstalovat potřebný software a přikoupit nezbytný hardware, kterým klávesnice určitě je. Ovšem není klávesnice, jako klávesnice. Od nedávno testovaného kousku, byť stejného výrobce, se diametrálně liší.

Design: v jednoduchosti je síla

Logitech se nyní rozhodl jít trochu jinou cestou. Zapomeňte na klasické plastové klávesnice a zkuste něco nového. Keys-To-Go je v celkové podstatě velmi jednoduchá. Na přední straně se nachází příjemný textilní materiál. Díky němu je klávesnice velmi příjemná na dotyk. Plastu se naštěstí nedočkáme ani na straně zadní, kde najdeme gumová záda. Využit je pouze pravý bok, kde se nachází tlačítko pro zapnutí a microUSB. Zapnutí klávesnice také poznáte dle LED diody na přední straně.

Logitech Keys-To-Go

Klávesnice kvůli absenci plastu ztratila na pevnosti. Snadno ji lze mírně prohnout, ovšem při psaní samotném to nijak neomezuje. Použité materiály jsou hlavní předností, Logitech Keys-To-Go odolá mechanickému poškození. Obávat se nemusíte nejen pádů, ale ani polití. Klávesnice nešetrné používání zvládne, to na cestách určitě oceníte, stejně jako kompaktní rozměry 137 × 242 × 6,3 mm a hmotnost 220 gramů.

Logitech Keys-To-Go

Klávesnice: hlavně tiše

Ani samotné klávesy nejsou zhotoveny z plastu, ale z na dotyk příjemného textilního materiálu. Někoho bude mrzet, že jsou jen minimálně vystouplé a zpětná vazba je tak minimální. Lze si na to ale zvyknout, navíc to má i výhodu v absolutní tichosti, na kterou nejsme u běžných klávesnic zvyklí.

Logitech Keys-To-Go

Samotné rozložení klávesnice je typu QWERTY a bohužel nepodporuje české znaky. Jediným řešením je dokoupení přelepů, které lze velmi levně sehnat i u čínských prodejců, ale je otázkou, jak to bude u této klávesnice držet. Více rozhodně potěší horní řada kláves a další znaky přímo pro iOS. Jedná se například o home button, multi tasking, vyhledávání, screenshot nebo kopírování (Cmd c, Cmd v). Klávesnici skrz Bluetooth připojíte i k Androidu, ale o tuto nabídku přijdete.

Na klávesnici lze pohodlně psát, ale je škoda, že nemá klasickou šířku, na kterou jsou zvyklí například uživatelé MacBooků. Apple využívá jednu klávesnici, až na drobné odchylky v horní řadě, pro všechny MacBooky a určitě by bylo příjemné mít stejně rozloženou klávesnici i pro iPad.

Baterie

Baterie v klávesnici se má postarat až o 3 měsíce používání. Logitech předpokládá využití 2 hodiny za den. My jsme klávesnici na jedno nabití používali přes 2 týdny a energie je stále dost. Až budete muset nabíjet, využijete k tomu přiložený USB kabel. Škoda, že klávesnice nevyužívá Lightning a uživatelé iPadu musejí používat další kabel.

Logitech Keys-To-Go

Závěr

Na klávesnici si v prvé řadě musíte zvyknout a prvních pár minut vás nesmí odradit. Celkové pojetí je totiž nezvyklé, ale lze mu přijít na chuť. Po několika odstavcích si na psaní zvyknete a následně bez problémů napíšete i delší text. Ostatně tato recenze je celá psaná na klávesnici od Logitechu a nijak mě to neomezovalo.

Logitech Keys-To-Go

Mezi hlavní přednosti lze zařadit pohodlí. Klávesy jsou příjemné a tiché. Ovšem pro někoho to může být i nedostatek. Pokud vyžadujete silnější zpětnou vazbu z hlediska vystouplých kláves a zvukového cvaknutí, Logitech Keys-To-Go pro vás není vhodná. Klávesnice je určena především na cesty, kde oceníte nejen kompaktní rozměry, ale i odolnost vůči pádům i polití vodou či nápojem. Pro nás byla klávesnice rozhodně příjemná a jedinou výtku musíte mít ke QWERTY rozložení a absenci českých znaků. Cena 2 000 Kč také není nijak nízká, ale platíte za skutečnou kvalitu.

Klady
  • tichá při psaní
  • dlouhá výdrž na baterii
  • pohodlné psání
  • odolná vůči pádu i polití
Zápory
  • absence českých znaků
  • QWERTY klávesnice
  • cena
Diskuze ke článku
GT
"Pracovat na tabletu bez klávesnice je téměř nemožné."
SUHLASIM!
Preto som nepodlahol modnej vlne a stale pouzivam laptop, alebo ultrabook.
A to preto, lebo na tom pracujem a nie len zeriem obsah.
Kto je tak vymydleny a kupil si tablet s viziou prace na tom (texty, tabulky.... ) tak je blazon, ktory klame sam seba.
9 z 10 ludi, kupujucich si k tabletu klavesnicu, su nestastnici, ktori sa snazia urobit z tabletu ultrabook, pretoze podlahli/dali sa oklamat.
Co sa im samozrejme nikdy nepodari, hoci si to nahovaraju, dokonca predstieraju, ze je to super. ;-)
anonim
Nesouhlasím z tebou i já používám v práci tablet a píšu na něm dlouhé texty, uzavírám smlouvy a vytvářím tabulky a rozhodně nejsem žádný nešťastník jak ty sám píšeš.
Samozřejmě záleží jaký tablet používáš, já osobně pracuji s Apple iPad mini 3 a práce na něm se vyrovná ultrabooku.
MK
"Samotné rozložení klávesnice je typu QWERTY a bohužel nepodporuje české znaky. Jediným řešením je dokoupení přelepů, které lze velmi levně sehnat i u čínských prodejců, ale je otázkou, jak to bude u této klávesnice držet."

Chápu tedy správně, že na klávesnici lze psát normálně s českou diakritikou, jako u běžného pc, jen nejsou české znaky vyobrazeny?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze