Huawei Ascend G510
recenze

Huawei Ascend G510

Sympaťak s novým prostředím
56

Čínský Huawei se snaží dát svým zákazníkům na výběr a tak především střední třídu plní nespočtem telefonů, které se navzájem liší jen v detailech. Nižší střední třídu reprezentuje novinka Ascend G510, která láká na velký displej, Android 4.1 Jelly Bean a také konečně na zbrusu nové prostředí Emotion UI.

Před dvěma týdny se na našem trhu objevil Huawei Ascend G510. Zástupce nižší střední třídy, snažící se zaujmout velkým displejem, solidním zpracováním, Androidem 4.1 Jelly Bean a také novou nadstavbou Emotion UI. To vše prý dostanete za necelých šest tisíc. Inu slušná nabídka, jenže Huawei by neměl zapomínat, jak moc přeplněná střední třída je. Tím spíše, když se na přeplněnosti sám podílí. Jen o něco dráž se prodává dvojice G600 či Honor 2 a ostatní výrobci jsou v segmentu telefonů okolo 6000 Kč rovněž velmi silní.

Huawei Ascend G510 - oficiální fotografie

Dnešní recenze se pokusí odpovědět na otázku, zda má Ascend G510 šanci za aktuálních podmínek uspět. Předem nic ztraceno není.

Technické parametry Huawei Ascend G510

Kompletní specifikace
Konstrukce134 × 64,7 × 9,9 mm, 150 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,5" (480 × 854 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 640 × 480 px, 28 FPS
ChipsetQualcomm S4 Play MSM8225, CPU: 2×1,2 GHz, GPU: PowerVR SGX531
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 700 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:23 hodin
Dostupnostduben 2013,

Obsah balení

Základní balení neskrývá žádné překvapení. Najdete v něm pecková sluchátka, koncovku nabíječky a USB kabel. Přeci jen si ale do Huaweie rýpnu, protože například u Honoru 2 bylo vše poskládáno lépe.

Základní balení

Design a konstrukce

Jelikož se mi při testování sešel Honor 2 s G510, měl jsem občas problém v rychlosti rozeznat, jaký že model právě beru do rukou. Přiznám se, byl jsem moc rád, že se ke mně z nějakého důvodu nezatoulal ještě Ascend G600. Tím by byl zmatek v podobnosti dokonán. Huawei si totiž příliš neláme hlavu s tím, jak navzájem odlišit své modely. Alespoň co se týče prvního dojmu. Při detailnějším zkoumání již samozřejmě objevíte drobné rozdíly, které vám pomohou rozlišit, který model stojí u výrobce výše.

Design se u telefonů Huawei moc nemění

Srovnání: Ascend G510 vs. Ascend G600

Huawei Ascend G510 Huawei Ascend G600
rozměry 134 × 64,7 × 9,9 mm 134 × 67,5 × 10,5 mm
hmotnost 150 gramů 145 gramů
displej 4,5 palce, 854 x 480 px 4,5 palce, 960 x 540 px
operační systém Android 4.1 Android 4.0
Procesor Qualcomm S4 Play MSM8225 Dual Core 1,2 GHz Qualcomm S4 Play MSM8225 Dual Core 1,2 GHz
RAM 512 MB 768 MB
fotoaparát 5 Mpx 8 Mpx
baterie 1700 mAh 1930 mAh
cena (cca) 6000 Kč 6500 Kč

Ascend G510 vás tedy vzhledově spíše neosloví. Obyčejné černé plasty, které ozvláštňuje jen lesklá linka po bocích, která navíc zasahuje i na čelní stranu. Zadní stranu opustily měkčené plasty a došlo na povrchovou úpravu, která má zabránit nechtěnému vyklouznutí telefonu. Nevypadá to špatně, avšak příliš to už design nezachraňuje.

Čelní stranu okupuje velký displej, pod kterým jsou tři senzorová tlačítka. Těm nechybí hmatová odezva a dokonce i svítí, čímž se vyvrací mé tvrzení z prvních dojmů. Tlačítka však svítí pouze ve tmě. Za běžného denního světla je svítit neuvidíte. Patálii s tlačítky na boku jsem rozmáznul již dříve, ale myslím, že stojí za připomenutí. V Číně si řekli, budiž zmatek. A tak tu máme stejné modely, ale každý má tlačítka na jiné straně. V případě Ascendu G510 jde o levý bok, který je pro pravorukého uživatele zcela nevhodný. Uznat ale musím, že leváci mohou mít zcela opačný názor. Kromě tlačítek se „revoluce“ udála také u micro USB konektoru. Ten zůstal věrný levému boku, avšak přestalo se mu líbit vzhůru nohama, tak jak jsme u telefonů Huawei, HTC, a dalších zvyklí, a otočil se o 180°.

Zadní strana už ubytovává jen nezbytné věci dnešního chytrého telefonu. Fotoaparát, přisvětlovací LED diodu a také reproduktor. Tentokrát jen jeden. Pochválit musím konstrukční zpracování, které se Huawei opravdu daří. Plasty působí robustně, vše lícuje, nic nevrže. Ano, takhle nějak bychom to rádi viděli vždy a všude.

Zadní strana se dočkala povrchová úpravy

Baterie a výdrž

Huawei se u posledních modelů prezentuje jako výrobce, kterému výdrž na jedno nabití není lhostejná. Ascend G510 se snaží nebýt výjimkou. Nabízí akumulátor s kapacitou 1700 mAh. Náročný den s vámi bez větších potíží zvládne. Abychom byli konkrétnější, při používání ve stylu dvacet minut hovoru, dvacet SMS, neustále on-line, zhruba hodina internetu, hodina poslechu hudby a jas displeje ponechán osudu automatiky, se lze dostat na nějakých 18 hodin výdrže. Při střídmějším využívání se z G510 stane i dvoudenní telefon.

Provedli jsme samozřejmě i standardizovaný test výdrže, kdy G510 byl připojen k zabezpečené Wi-Fi, přihlášen k 3G síti, aktualizace potlačeny, jas displeje nastaven na 50% a streamoval video v kvalitě 360p do dodávaných sluchátek na poloviční hlasitost. Výsledný čas činí 5 hodin a 24 minut. To však hravě (o 60 minut) překonává například konkurenční Xperii J. G510 je ale lepší i než Nokia Lumia 620 (o 1 hodinu a 35 minut), která má hodně malou baterii, a podstatně lepší než stájový Ascend G600 (o 2 hodiny a 4 minuty).

Testování pokračovalo měřením doby nabíjení. Ze 3% (při tomto stavu dojde k vypnutí telefonu) na 80% to G510 trvá 1 hodinu a 17 minut, což není vůbec špatné. Na úplné nabití si vyšetřete ještě zhruba další hodinku, konkrétně jde o 2 hodiny a 23 minut.

Zvuk

Stejně jako u baterie, se čínskému výrobci daří překvapovat i u zvuku. Zvukový výstup do sluchátek je kvalitní, což se projeví až po připojení alespoň o něco lepších sluchátek, než které najdete v krabici. Poté se dočkáte dostatečně hlasitého zvuku, který není zkreslen a nepostrádá důraz na hloubky. Utápěny nejsou výšky a poslech je příjemný. Dobrý dojem na mně zanechal také hlasitý reproduktor, který se snaží, aby byl poslouchatelný. Nebudete-li jej trápit na maximální hlasitost, dočkáte se poměrně kvalitní reprodukce.

Displej

Na velikosti záleží. A vědí to i výrobci mobilních telefonů, kteří velké úhlopříčky bez většího otálení protlačili do střední třídy. Zatím. V případě Ascendu G510 zde máme 4,5palcový IPS displej. Kdo hádá, že stejný nabízí Honor 2 či G600, má pravdu. Nicméně jakožto nejníže postavený model z této trojice se G510 musí spokojit s rozlišením 854 x 480 pixelů. Nečekejte tedy jemnou podívanou, ale ani žádnou hrůzu. Jednotlivých pixelů si všimnete jen při blízkém zkoumání a při běžné práci spíše oceníte, že je displej čitelný ze všech úhlů, nevadí mu slunce a svou práci dobře odvádí světelné čidlo. Jednou větou řečeno, až na rozlišení velmi solidní displej.

Displej nabízí jen průměrné rozlišení, přesto vypadá dobře

Hardware

Po stránce výkonu si Ascend G510 vede jen průměrně. Dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon S4 Play MSM8225 s taktem 1,2 GHz nevypadá špatně, nicméně 512 MB RAM už je přeci jen málo. Zejména když po zapnutí zbývá většinou okolo 220 MB RAM. Grafický akcelerátor je pak typu PowerVR SGX531. Níže si můžete prohlédnout výsledky vybraných benchmarků.

Benchmark testy

Prostředí

Uživatelské prostředí zajišťuje operační systém Android 4.1.1 Jelly Bean, avšak ze začátku to takřka nepoznáte. Vyšší úrovně totiž zásadně mění nadstavba Emotion UI. Za vše hovořící je například absence klasického menu se všemi aplikacemi. Veškeré položky jsou rozesety po pohotovostních obrazovkách a styl se tak blíží například systému iOS. Jak to tedy reálně vypadá?

Na první pohled, měli-li jste již telefon s Androidem, stejně. Odemykací obrazovka nabízí možnost vstoupit přímo k hovorům či SMS zprávám. Po odemknutí se dostanete na hlavní pohotovostní obrazovku. Počet obrazovek je volitelný a maximálně jich můžete využívat devět. Jakákoliv obrazovka z devíti může být zvolena jako hlavní. Na tu se dostanete vždy, když stisknete tlačítko s domečkem. Procházení obrazovek je plynulé, avšak z poslední obrazovky se nijak nedostanete na první. Škoda. Emotion UI klade velký důraz na animace a můžete vybírat z devíti různých animací přechodů mezi obrazovkami. Jakmile se ale vynadíváte, zřejmě přejdete ke standardnímu přechodu, který je jednoduchý a nejrychlejší.

Odemykací obrazovka a pohotovostní displeje

Na každou obrazovku si můžete umístit widgety, zástupce či složky. Widgety jsou tříděny na nativní a stažené, což je praktické. Zastavíme se u speciálního widgetu od Huawei, který zabere ¾ obrazovky a může v sobě skloubit oblíbené kontakty, čas a datum, počasí a hudební přehrávač. Myšlenka je zřejmá, mít nejpoužívanější věci na očích. Škoda, že nelze kombinovat více věcí do tohoto kolektivního widgetu.

Úprava pohotovostního displeje

Ve spodní části obrazovky jsou pak čtyři zástupci dalších aplikací, které si můžete definovat. V těchto místech navíc bývá vstup do menu, ten zde ale chybí. Do menu nepotřebujete chodit, všechny ikonky jsou rozesety po obrazovkách. Ze začátku je tedy nutné si vše přeskládat tak, abyste dlouze nebloudili.

Přidržením klávesy s domečkem se dostanete k seznamu naposledy spuštěných aplikací. Ten vypadá klasicky a je doplněn pouze o informaci o aktuálním využití paměti RAM, což se pro techničtěji založené uživatele, kteří chtějí mít okamžitě přehled, může hodit. Informační lišta je standardní, avšak v nastavení si můžete navolit zobrazení rychlý tlačítek pro zapnutí Wi-Fi, GPS, apod. Tlačítka lze také definovat a řádek si přenastavit dle libosti.

Cesta do nastavení vede přes příslušnou ikonku a v rámci jednoduchosti Huawei připravilo dělení na záložku Obecné, kde najdete v podstatě to nejpoužívanější a netrápí vás zbytečné podrobnosti, a záložku Vše, která je již shodná s ostatními Androidy.

Plynulost prostředí je na velmi slušné úrovni a při běžné práci s vámi G510 drží krok. Pokud se mu však rozhodnete zatopit spuštěním více náročných aplikací, nechá vás chvíli čekat a animace budou trhanější.

Mutlimediální funkce

Huawei v posledních modelech razí cestu dvou hudebních přehrávačů a nejinak tomu je i v případě G510. Hudba Play je standardní přehrávač čtyřkového Androidu a aplikace Hudba pochází od Huawei. Osobně doporučuji využívat spíše prvně jmenovanou. Hudba sice působí o něco moderněji, ale chybí ji ekvalizér a nabízí pouze zapnutí vylepšení DTS, které však hudbu příliš nezlepší. Naproti tomu Hudba Play nabízí pokročilý ekvalizér s možností vlastní úpravy. Mnohdy však ani ekvalizér není potřeba s ohledem na solidní zvukový projev G510. Dělení skladeb pak probíhá klasicky dle ID3 štítků. Snadno si tak vybere interpreta, skladby, alba nebo žánry.

Hudební přehrávač

Zklamání přichází u video přehrávače, který je jedním slovem neschopný. Zapovězení HD videí by nepřekvapilo (nicméně to zamrzí), nicméně zapomenout musíte i na přehrávání AVI souborů v televizním rozlišení. Naštěstí to snadno vyřešíte stažením alternativního přehrávače. Doporučit mohu například MX Video Player, který si poradí i s kodeky DivX a Xvid a titulky. V alternativním přehrávači spustí i HD video, vzhledem k nižšímu výkonu ale bohužel ne plynule.

V základní nabídce nenajdete žádnou hru, ale není problém si nějakou stáhnout. V obchodě Google Play najdete stovky titulů zcela zdarma. Obyčejné hry typu Angry Birds běží bez problémů, stejně také i lehce a středně náročné 3D hry. Zapomenout musíte jen na špičkové 3D hry, na které telefonu chybí výkon. Například Max Payne neběžel plynule, trhaný byl i Real Fotbal od Gameloftu. Myslíte-li to tedy s hraním vážně, poohlédněte se jinde. Místa v interní paměti je vcelku dostatek, rovný 1 GB. Samozřejmě pak nechybí slot pro paměťové karty.

Fotoaparát

Huawei Ascend G510 se pyšní 5megapixelovým fotoaparátem s automatickým ostřením a přisvětlovací LED diodou. Spoušť na boku přístroje byste však hledali marně. Prostředí je vyvedeno v maximální jednoduchosti. Na pravé straně přepínáte mezi fotoaparátem a videokamerou. Zároveň nechybí spoušť a také vstup do galerie. V levém horním rohu vybíráte přední či zadní fotoaparát a rychle nastavíte blesk. Tedy vše, co je nezbytně nutné. Další nastavení si vytáhnete z levého kraje.

Najdete tam například režimy snímání, kde je však jen panorama. Dále nechybí efekty, různé, a v hlubším nastavení je vyvážení bílé, hodnota ISO, časovač, redukce červených očí či scénické režimy.

Kvalita výsledných fotografií spadá do lepšího průměru a na běžné fotografování by G510 mohl dostačovat. Snímky jsou ostré, šum v takřka neviditelné hladině a potěší věrné barevné podání. V interiérech vzroste hladina šumu, nicméně stále je snímek slušně ostrý. Kvalita výrazněji klesá až při nedostatečném světle, kdy se často setkáte s lehce rozmazaným snímkem. To však není nic neobvyklého.

Ukázkovém fotografie

Ukázkové snímky
Noční snímky
Snímky pořízené v absolutní tmě

Video naopak zůstává za očekáváním. Maximální rozlišení totiž činí jen 640 x 480 pixelů při 28 snímcích za vteřinu. To je i v této cenové relaci už málo a konkurenti už zvládají i HD video. Zvolit lze ještě mnohem nižší pro potřeby zpráv MMS.

Huawei Ascend G510 (testovací video) – exteriér, 480p

Telefonní funkce

Veškeré kontakty naleznete pod položkou Lidé. Ta je dále dělena na tři záložky. V první najdete skupiny, ve druhé všechny vaše kontakty a ve třetí oblíbené kontakty. Seznam je provázán pouze s Google+, na ostatní sociální sítě musíte ve výchozím stavu zapomenout. Využít můžete obrázky ke kontaktům, případně rovnou vidíte například stav uživatele na Talku. Kvalita samotného hovoru je na dobré úrovni. Protistrana je srozumitelná a stejně tak váš hlas.

Seznam kontaktů

Nové prostředí přidává praktické profily. K dispozici jsou čtyři pevně nastavené profily, které mění hlasitosti, jas či bezdrátové funkce. Pěkné je grafické zpracování změn, kdy na vyvolaném kolečku vyberete příslušný profil. K dokonalosti chybí možnost profily upravovat nebo si vytvořit vlastní, jako u některých jiných telefonů konkurenčních výrobců. Zde bohužel obojí chybí, i tak se ale jedná o příjemné vylepšení oproti mnohým Androidům.

Profily

Zprávy a e-maily

Tvorbu veškerých textů obstarává buď klasická klávesnice z Androidu nebo vlastní od Huawei. Na tu se dostaly i druhotné znaky a rychleji tak napíšete interpunkci. Snadno si lze přepnout druhotné znaky české klávesnice (interpunkce) s druhotnými znaky anglické klávesnice, kde je například otazník, vykřičník, uvozovky apod. V každém případě vybylo místo na samostatné klávesy s tečkou a čárkou. Při psaní SMS zprávy se vám neodpočítávají znaky, to nastane až 10 znaků před koncem. Počínaje druhou zprávou však již máte přehled stále na očích.

E-maily obstarává dvojice klientů. Aplikace E-mail obslouží všechny možné schránky, přičemž aktualizaci provádíte ručně nebo v předem zvolených časových intervalech. Aplikace Gmail primárně obstarává váš Google účet, přičemž aktualizace jsou okamžité a k dispozici jsou všechny známé funkce. Sociální sítě jsou zastoupeny aplikací Google+ a kecálkem Talk.

Gmail

Organizační funkce a GPS

Škoda, že se nové prostředí Emotion UI nepodepsalo také pod kalendářem. Huawei tedy nadále používá nepovedený kalendář z čistého Androidu, který rozhodně dobře nevypadá a navíc je nepřehledný. Měsíční náhled neposkytuje prakticky žádné informace, týdenní jakbysmet. Vždy vidíte jen indikaci, že v daný den či čas máte nějakou událost. O jakou jde, zjistíte až v denním náhledu, ideálně v agendě.

V další výbavě figuruje základní kalkulačka, záznamník hovoru a samozřejmě opakovaný budík. Potěší také graficky přehledný správce souborů, poznámky nebo stopky, minutka a světový čas. Cestu do telefonu si našel také Quick Office v Lite verzi. Kancelářské dokumenty tedy můžete jen číst.

Radost vám udělá čip GPS. S asistencí internetu vaší polohu nalezne spolehlivě do deseti vteřin. Pokud internet zakážete, počítejte zhruba s půl minutovým hledáním. Mapy i navigaci obstarává Google a k plnohodnotnému využití tak vždy potřebujete internet. Části map si sice můžete stáhnout a poté využívat off-line, nicméně vždy pouze po omezenou dobu a malé území. Hlasová navigace nechybí, k té ovšem musíte být bezpodmínečně on-line, i když máte kousek území staženo.

Mapy

Datové funkce a internet

K internetu se můžete připojit přes mobilní datové přenosy od operátora. K dispozici je GPRS, EDGE, ale také HSDPA s až 7,2 MB/s a HSUPA s až 5,76 Mb/s. Samozřejmě nechybí Wi-Fi s protokoly b/g/n. Snadno vytvoříte také W-Fi hotspot. Naopak musíte zapomenout na modernu NFC, která se do Ascendu G510 bohužel nedostala, chybí bohužel také funkce USB OTG. Kdo by si tedy chtěl připojovat k telefonu například USB flash paměť a kopírovat z ní soubory, má smůlu. Propojení s počítačem podporuje jak možnost MTP (multimédia) a PTP (fotoaparát), tak i klasický Mass Storage, kdy se vám paměť telefonu i paměťová karta objeví jako další disky v počítači. Výčet tedy zakončíme alespoň u Bluetooth 2.1, které nechybí.

Internetový prohlížeč

Na internet se podíváte přes klasický Android prohlížeč. Standardní prohlížeč si neporadí s Flashem, ale zapamatuje si vaše heslo a lze v něm měnit velikost písma nebo si vždy vyžádat verzi stránek pro stolní počítače. Pracovat můžete současně až s 16 okny. Načítání i pohyb po stránce je rychlý a plynulý, a to i u náročných webů.

Závěrečné zhodnocení

Na začátku recenze jsem nastínil, v jaké pozici Ascend G510 je. Nachází se v přeplněné střední třídě, tvrdá konkurence nespí a doráží na něj i stájoví kolegové. Dnes testovaná novinka se však snaží, seč jen může. Kvalitní dílenské zpracování vás jistě potěší hned poté, co vás neodradí nudný design. Slušná výdrž baterie je dnes výrazné plus, kvalitní zvuk je očekáván. Na displeji se sice mírně šetřilo (nižší rozlišení), dojem z něj je však díky použití IPS panelu dobrý.

Hardware nikoho neoslní, především 512 MB RAM je spíše odrazením od koupě, nicméně až tak dramatické to není. Telefon se snaží i s málem dobře hospodařit a vcelku se mu daří. A to i přesto, že nad Androidem bdí nadstavba Emotion UI, dost možná největší lákadlo telefonu. Ta dokonale překopala nejvyšší úroveň Androidu a rozhodně doporučuji si telefon alespoň na pár minut vyzkoušet, než si jej pořídíte.

Zbylé funkce už ničím nepřekvapí. Snad jen slušný fotoaparát a rychlá fixace satelitů stojí za zmínku. Naopak chybějící NFC je už trošku na pováženou. Jaký je tedy výsledek? Ano, máte pravdu, nezmínil jsem cenu. Bez deseti korun šest tisíc. To je za tento telefon moc, řeknete si. Je a není. Na jednu stranu by určitě mohl být levnější, klidně o tisíc korun. Vždyť nižší kolega Ascend Y300 stojí čtyři tisíce a kompromisem je víceméně jen menší displej. Na straně druhé je však fakt, že takřka veškerá konkurence si za podobně vybavené telefony účtuje stejné peníze, a tak to zkouší i Huawei.

Podívejme se třeba na Sony, který do boje nasazuje Xperii J. Ta má menší a horší displej, mnohem horší procesor i o něco slabší fotoaparát. Plusové body ale získává za design, který je líbivější. Cena je však jen o 500 Kč níže. Velmi blízkým konkurentem je LG Optimus L9, který nabízí podobně kvalitní a velký displej a elegantnější vzhled, na druhou stranu hůře fotí. Cenově vyjde o něco dráž. Svého konkurenta má i Alcatel. Jde o model One Touch 997D, ten sice nabízí o něco menší displej, avšak pro někoho výhodou je druhý slot pro SIM kartu. Nokia tasí Lumii 620, která začala nedávno ve střední třídě úřadovat a zdatně narušuje nadvládu Androidu. Nabízí svižný a plynulý systém Windows Phone 8, avšak počítat musíte s podstatně menším displejem a slabší výdrží. Nokia se to snaží kompenzovat přítomností NFC, natáčením HD videa, navigačními aplikacemi a nižší cenou o 500 Kč. Opomenout nemohu ani Ascend G600, který se prodává takřka za stejnou cenu a nabídne větší paměť RAM, o něco lepší fotoaparát a ztrácí jen starším Androidem.

Největší konkurenti: Sony Xperia J, Nokia Lumia 620, Huawei Ascend G600 a LG Optimus L9

Sečteno a podtrženo, Ascend G510 není v pozici, kterou bychom mu záviděli. Jeho koupi mohu doporučit pouze v případě, že jste se bezhlavě zamilovali do prostředí Emotion UI. V opačném případě sáhněte spíše po starším Ascendu G600. Pokud G510 zlevní dejme tomu o tisíc korun, stane se z něj zajímavý kousek, který bude lákat na velký displej.

huawei-ascend-g510
Klady
  • kvalitní zvuk
  • lehce nadprůměrná výdrž
  • prostředí Emotion UI běhá solidně
  • slušný IPS displej
  • kvalitní zpracování
  • vyzváněcí profily
  • citlivé a rychlé GPS
Zápory
  • vyšší cena
  • pouze 512 MB RAM
  • méně zdařilý kalendář
  • nezvládá HD video přehrát ani nahrát
  • chybí NFC
Diskuze ke článku
Ok
Cenou to zabili
Date 500 a mate o hodne lepsi telefon -_-
Zdeněk
Díky za recenzi ale mě by spíš zajímal levnější braška Y300. Myslím že bude i zajímavější pokud vám stačí 4 palce. Kdy bude recenze?? :)
Filip
hele kdy zase natočíte nové video(doufám že s videama nepřestanete)
pecan
Za tuhle cenu je neprodejný G600 prodává Datart za 5490kč.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze