Titan Brawl
recenze

Titan Brawl

MOBA v e-sport kabátu

Mobilní telefony i tablety se staly bojištěm. Místem, kde můžeme zcela pohodlně svádět bitvy s dalšími hráči online, ať jsme naprosto kdekoliv. Titan Brawl tak nepřináší žádné větší inovace, ale oproti konkurenci vsází na mnohem rychlejší a akčnější zážitek. Ve svém jádru kombinuje MOBA žánr s karetní duelovkou a potěší i příjemným free-to-play modelem.

Čím prvním vás hra může zaujmout? Ikonou. A nezáleží, jestli jste si ji našli v obchodě s aplikacemi, kde vybíráte hlavně podle ikonek, nebo ji spatřili třeba na našem webu, kde je článek rovněž uvozen ikonou. Ikona je v dnešní době nejsilnější marketingový nástroj a hodně toho o titulu prozradí. V tomto ohledu mě Titan Brawl hned zaujal, protože se tváří jako sportovní hra. Místo hráče s basebalovou pálkou však vidíme hlavu příšery. Nevím jak vy, ale já na tu ikonu prostě klepnout musel.

Titan Brawl – videorecenze

Mobilní e-sport

Dávno je pryč doba, kdy jsme na telefonech hráli primitivní hříčky pro rychlé zabavení. Nejenže si dnes snadno užijete emotivní příběhy a zážitky i na svém přenosném zařízení (Brothers), ale není žádnou výjimkou kdekoliv a kdykoliv soupeřit s ostatními hráči. Takové hry se mnohdy dají označit za e-sport. Za průlom můžeme považovat veleúspěšný Hearthstone, který je následovaný řadou karetních nebo strategických her. Jako skvělý příklad poslouží i povedený Clash Royale, dnešní hře v mnohém podobný.

Onen sport není evokován jen v ikonce, ale přidává se k tomu i hudba, vizuální styl menu nebo třeba tutoriál. Místo mýtické postavy k vám promlouvá poměrně běžná slečna, která překvapivě není sexualizována, za což mají tvůrci plusový bod. Jistou podobnost (třeba ve vyhodnocovací obrazovce) najdete i s Overwatch. Hra sama vás vrhne do arény, kde se postavíte proti sokovi a pokusíte se ho přemoci svými hrdiny. Kdo dříve strhne protivníkův pilíř, ten vyhrává.

Kampaň, nebo mulťák?

K mému překvapení zde najdete i dlouhou a poměrně obtížnou kampaň, která vám pomůže získat spoustu herních žetonů (pro vylepšení hrdinů), ale zároveň trochu snižuje onen důraz na kompetitivní hraní. Do každé hry si berete jeden pilíř, tři hrdiny a jednoho titána. Kombinaci si z dostupných karet vytvoříte sami. A jak už to tak bývá, chytré kombinování hrdinů a opatrné používání jednotek vám zajistí výhru. Zbrklost v tomto případě znamená rychlý pád.

Chvílemi jsem se nemohl rozhodnout, zda spíše soupeřit s ostatními, abych pomalu stoupal na lepší úroveň v probíhající sezóně, nebo se zaměřit na odemknutí všeho, co mi hra nabízí bez přičinění dalších hráčů. Ani jedna odpověď není správná a fakticky budete muset oba přístupy kombinovat, protože jinak neudržíte krok. Hraní samo je velmi snadné a podobně jako v karetní hře vám hrdinové na ruku přicházejí v náhodném pořadí.

MOBA

Podobnosti najdeme i se žánrem MOBA. Každé bojiště představuje dvě linie, kde máte věže a chodí tudy slabí vojáci. Právě do vybrané linky umístíte hrdinu, který se vypraví proti nepřátelům. Dále ho neovládáte, jen můžete jednou za čas aktivovat speciální schopnost. To ovšem bohatě stačí a v pozdější fázi bitvy budete mít co dělat, abyste vše stíhali kočírovat. Jednotlivé postavy jsou značně odlišné a jejich uplatnění v bitvě se liší. Je to možná méně strategické než karetní hry, ale zase mnohem více akční. Hrdinů zatím není tolik, ale výběr se časem snad rozroste a dosáhnout na všechny stejně chvíli trvá.

Titan Brawl

Za plnění úkolů a vyhrávání bitev získáváte balíčky s náhodným obsahem. Většinou to jsou žetony, které slouží pro vylepšení hrdinů. Samo vylepšování chvíli trvá, jinak ale titul moc překážek nepřináší. Hrajete vlastně neomezeně a balíčky se odemykají okamžitě. Kromě občasného časovače vám v cestě stojí akorát získávání nových hrdinů. To je právě bez placení velmi pomalé, a pokud vás unaví hrát s několika málo postavami, bez zaplacení si konkrétního šampiona, titána nebo pilíř neodemknete. Jedině s ohromným štěstím. Ze začátku tak pro vás hra může být opravdu málo variabilní.

Závěr

Trochu mě mrzí, že se hra neumí rozhodnout a prostě se zaměřit na multiplayer. Ačkoliv při soubojích musíte přemýšlet nad strategií, bez placení se ke všem hrdinům dostanete velmi pomalu a tým snů jen tak neposkládáte. Vizuálně se celá hra povedla na jedničku a dovedu si představit, že mě zabaví na další měsíce, i když v pozdější fázi hry může být ovládání dost nepřehledné. A až na pomalé odemykání obsahu není free-to-play nijak významně zákeřný.

Stáhnout Titan Brawl

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Hodnocení
80%
Klady
  • hezká grafika
  • důraz na soutěžení
  • přívětivý free-to-play model
Zápory
  • pomalé odemykání hrdinů
  • nepřehlednost vřavy
  • menší variabilita balíčku
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze