Fly THIS!
recenze

Fly THIS!

Náhrada za legendární Flight Control?

Chtěli jste někdy řídit letovou dopravu? Musí to být neuvěřitelně stresující práce. A tato hra se to snaží dokázat. Není však tak důsledná jako legendární Flight Control z roku 2009.

S láskou občas vzpomínám na hektické a stresující chvíle strávené u hry Flight Control, která dnes platí za klasiku. Tento titul už však není v tuto chvíli dostupný a asi ani nebude. Dnes recenzovaná hra by však mohla být více než slušnou náhradou.

Fly THIS! – videorecenze

Základ je vlastně u obou her stejný – tažením prstu po displeji kreslíte dráhu letu. Jste tak něco mezi pilotem a řídícím letového provozu. Je tedy vaší odpovědností, aby nedocházelo ke srážkám. Odtud se ovšem hry začínají lišit. Zatímco dříve jste museli jen přistávat, dnes recenzovaná hra po vás chce i vzlétat a hlavně přepravovat pasažéry. Na každé mapě tak vidíte několik barevně odlišených letišť. A pro úspěch chcete co nejrychleji dopravit daný počet lidí.

Hra postupně zvyšuje počet letadel, o které se musíte starat, a zároveň vám připravuje i další krizové situace. Třeba letový prostor naruší jiným velkým letadlem, kterému se musíte vyhýbat. Musíte mít vše neustále pod kontrolou a ideálně u toho nepanikařit. Po chycení letadla se zpomalí čas, který musíte co nejlépe využít k promyšlení taktiky.

Hra je opravdu rozmanitá. Úrovně se od sebe liší nejen kosmeticky, ale především překážkami. Jednou budete kličkovat mezi horami, jindy se vyhýbat silnému větru nebo rovnou létat pod hustými mraky, skrz které téměř nic neuvidíte. A občas vám hra přichystá všechno dohromady. A jelikož je to moderní hra, tak máte své letiště, které si můžete vylepšovat, pořizovat nové stroje a prostě utrácet peníze. Titul ale vydělává hlavně reklamami.

Technické zpracování se povedlo. Grafika vypadá velmi slušně a ani ozvučení nijak nezaostává. Zábavu přináší, avšak jestli hledáte adrenalin a stres jako u Flight Control, budete nejspíše zklamaní. Dost možná občas prohrajete, ale nikdy se nebudete cítit zcela zahlceni. Možná vám ale větší přístupnost nevadí. A až zase někdy budete kroužit nad letištěm a uslyšíte ostatní nadávat, snad si vzpomenete, že řídit letový provoz není žádná sranda.


Stáhnout Fly THIS!

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Hodnocení
75%
Klady
  • hezké zpracování
  • rozmanitost úrovní
  • přístupná hratelnost
Zápory
  • nečekejte adrenalin
  • nepřekoná dekádu starý Flight Control
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze