Držák BikeConsole spolehlivě uchytí telefon na řídítka
recenze

Držák BikeConsole spolehlivě uchytí telefon na řídítka

4

Dnes vám představíme držák pro mobilní telefon, který je je určen k upevnění na řídítka, je jedno na jakém dopravním prostředku. Lze ho dát například na kolo, motocykl, koloběžku. Je velmi robustní a odolný, vadit mu nebudou pády ani déšť. Díky krytým otvorům fotoaparátu můžete například natáčet vaši jízdu, přístupný máte i port sluchátek či port nabíječky.

Pro koho jsou držáky BikeConsole určené?

BikeConsole je držák pro různé typy telefonů, který slouží primárně k upevnění na řídítka nějakého dopravního prostředku, například kola, motorky, koloběžky a podobně. Je velmi robustní, váš telefon je spolehlivě chráněn i při případném pádu, nemusíte se bát ani deště, pouzdro s telefonem je voděodolné.

Pro různé telefony se držáky liší

Držáky si můžete zakoupit pro několik modelů telefonů, my jsme testovali verzi pro iPhone (3G / 3GS / 4 / 4S). Potěšilo mě, že se iPhone vešel do vnitřního prostoru držáku i s ochranným krytem, který ho zhruba o milimetr na každé straně zvětšuje. Držáky pro různé modely nejsou stejné, mění se jejich velikost a hlavně umístění ovládacích prvků. Testovaná iPhone verze má například ve fólii pod displejem vystouplé gumové tlačítko, kterým stisknete home button, nechybí ani tlačítko pro zapnutí / vypnutí na horní straně.

Upevnění na řídítka

Držák se upevňuje na řídítka pomocí plastového ohebného pásku, který je zhruba z jedné třetiny pogumovaný. Musíte ho ze začátku protáhnout kolem imbusového šroubu a poté ho dodávaným imbusovým klíčem dotáhnout tak, aby na trubce řídítka seděl pevně. Tento způsob uchycení je vhodný pro větší i menší průměry řídítek, bez problémů ho tak připevníte na kolo, motocykl či koloběžku. Je vhodné si vybrat tu část řídítek, která je rovná, abyste pak na displej telefonu dobře viděli. Výrobce uvádí, že držák lze upevnit na řídítka s průměrem 20 - 38 mm.

Část držáku s pouzdrem je odnímatelná, takže pokud někde zaparkujete, jednoduše pouzdro odcvaknete a i s telefonem si ho vezmete s sebou, na řídítku zůstane jen stahovací pásek s kolejničkou pro upevnění držáku.

Pouzdro můžete mít na držáku umístěné ve vertikální i horizontální poloze, záleží na vás, co preferujete. Změnu orientace provedete otočením pouzdra, nebojte se zabrat, k tomuto úkonu je potřeba větší síly.

Konstrukce pouzdra je otevírací

Pokud chcete telefon do pouzdra uložit, musíte ho nejprve otevřít. Uvnitř něj je gumová vložka, tvarovaná přesně podle modelu telefonu, pro který je držák určen. Jak už jsem v úvodu psal, je tam drobná rezerva, iPhone 4 se mi tam pohodlně vešel i s tenkým nacvakávacím ochranným obalem.

Jakmile telefon do pouzdra vložíte a zavřete, musíte ho zajistit zacvakávacími packami na levé, pravé a spodní straně. Jako pojistka je zde ještě guma, která se zahákne za levou a pravou packu a přes zadní stranu pouzdro pevně stáhne. Gumu najdete v balení ještě jednu, pokud by se vám po čase tu první například podařilo přetrhnout.

Můžete i fotit či nahrávat video

Na zadní straně pouzdra je otvor pro fotoaparát, takže během jízdy můžete fotografovat či nahrávat video se záznamem vaší jízdy. Z důvodu voděodolnosti pouzdra je otvor krytý průhledným plastem, který obraz pořízený fotoaparátem lehce zkresluje, pro dokumentační účely je však výstup bez problémů dostačující. Pouzdro obsahuje i otvor pro přední kameru telefonu, takže nejste ochuzeni ani o videohovory či autoportréty.

Připojíte i sluchátka či napájecí adaptér

V místě, kde má iPhone port pro 3,5 mm jack se na pouzdru nachází gumová záslepka. Pokud ji odděláte (je jištěná, takže ji neztratíte), můžete k telefonu připojit sluchátka. To samé platí i pro spodní stranu, kde se nachází konektor, i ten můžete po odstranění záslepky používat. Můžete tak telefon nabíjet například přes nějaký externí battery pack.

Displej chrání fólie

Displej telefonu je krytý tvrdou a poměrně silnou fólií. Ta je matná, bez větších potíží se dá skrze fólii displej dotykově ovládat. Občas displej na dotyk prstu sice nezareagoval napoprvé, nestávalo se to ale nijak často. Fólie díky svému matnému provedení trochu utlumuje jas displeje, venku budete za jasného počasí pozorovat trochu horší čitelnost.

Závěr

Pokud hledáte odolný držák na řídítka pro váš mobilní telefon, který se nebude bát ani deštivého počasí, pak vás BikeConsole nezklame. Stačí ho jednou za pomocí imbusového klíče připevnit, posléze už ho jednoduše během vteřiny sundáte i upevníte. Telefon v pouzdru držáku lze otočením umístit i vertikálně, v pouzdru jsou otvory pro čočky fotoaparátu, přístup máte i k audio a nabíjecímu konektoru. Displej je chráněn tvrdou matnou fólií, přes kterou dokáže vcelku dobře registrovat dotyk. Jediné, co by vás od pořízení držáku mohlo odradit je cena, která atakuje hranici jednoho tisíce korun.

Jak máte na řídítkách upevněn váš telefon vy? Používáte nějaké speciální pouzdro? Nebo ho na řídítkách nepotřebujete mít umístěný vůbec?

Za zapůjčení držáku BikeConsole děkujeme společnosti SunnySoft.

Klady
  • Snadná montáž
  • Horizontální či vertikální orientace
  • Přístupný port pro sluchátka a nabíjení
  • Voděodolný
Zápory
  • Horší čitelnost displeje skrze fólii
  • Cena
Diskuze ke článku
Petr
Jak je to s kvalitou zvuku/hovoru přes to pouzdro a jak dobře slyší protistrana? Natáčet video z jízdy jste asi mysleli, když ten telefon vezmu do ruky - což zrovna na té koloběžce nebude asi 2x pohodlné/bezpečné. Protože jestli to chápu dobře, mohu nahrávat leda tak zem, dokud držák neumístím vertikálně, ale to zase neuvidím nic na displayi a je otázka, jak rychle mi něco na držáku odejde, když to budu každou chvíli přemontovávat.
PavelK
Vždyť na tom telefonu není v podstatě nic vidět, na co pak držák?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze