Dota Underlords
recenze

Dota Underlords

Hutná strategie od Valve

V této hře se stanete manažerem týmu bojovníků. Bez dokonalého plánu a vhodného složení skupiny se na vítěznou lavici nepostavíte. Dejte si však pozor, jedna hra bude trvat přes půl hodiny.

Tvůrci hry DOTA 2 se rozhodli vzít situaci do vlastních rukou a pro telefony připravili hru Dota Underlords inspirovanou módem Auto Chess. Asi vás tak nepřekvapí, že jde o téměř stejnou hru jako v případě nedávno recenzovaného titulu Auto Chess.

Dota Underlords – videorecenze

V poslední době některým hrám vyčítám, že v nich nemáte co hrát, jen neustále vylepšujete a upravujete tým. Pro Underlords to sice platí taky, ale nemíním to jako výtku. Skutečně se stáváte manažerem bojového týmu, ale vaše ruce nejsou svázané a nemusíte tupě následovat hru. Sami si vybíráte z desítek hrdinů, staráte se o finance a vylepšujete jednotky. Při tom soupeříte s dalšími hráči online, dokud nezůstane naživu jen jeden.

Základ je tedy stejný jako ve zmíněné hře, a tak se pojďme podívat na několik rozdílů, které u titulu lze spatřit. Tutoriál je výrazně příjemnější, i když ani zde se nedozvíte vše potřebné a rozhodně se nenaučíte základy taktiky nakupování a rozestavování jednotek. Na to musíte přijít sami. Vizuální stránka hry je také propracovanější – titul má lepší atmosféru, ale je výrazně náročnější na výkon.

Zásadní úpravou prošly předměty. Naštěstí k lepšímu. Každý hrdina může mít jen jeden, přičemž sbírat můžete i globální trvalá vylepšení. Ta se často vážou ke konkrétním typům bojovníků, což vás ponouká sbírat ten či onen typ. Synergie a nějaké ucelené zaměření vašich jednotek je tak ještě důležitější. Celý systém rozhodně napomáhá přehlednosti.

Přehlednější je i obchod, kde ihned vidíte, které jednotky se vyplatí koupit. Samotný souboj neovlivníte, takže při nakupování musíte být extrémně důslední. Jen je škoda, že se nemůžete rychle proklikat na detailnější popis jednotky. Postav je tu vážně habaděj a než je dostanete do hlavy, bude to trvat. Stále platí, že jedna hra trvá alespoň půl hodiny, takže si připravte dost času i volných dat.


Stáhnout Dota Underlords

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Hodnocení
85%
Klady
  • hezké zpracování
  • přehledné nabídky
  • strategické možnosti
Zápory
  • dlouhá herní doba
  • náročné na hardware
  • tutoriál má stále mezery
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze