Asus ZenFone 3 Deluxe
recenze

Asus ZenFone 3 Deluxe

Návštěva lepší společnosti
24

Absolutním vrcholem letošní nabídky Asusu na poli chytrých telefonů je model ZenFone 3 Deluxe. Vůbec poprvé se tak asijský výrobce pokusí proniknout do společnosti prémiových telefonů od Samsungu, Sony či Applu. Novinka klade důraz na elegantní design a nezanedbává výbavu, kde se minimálně po stránce hardwaru řadí k těm nejlepším.

Asus je na trhu s mobilními telefony již zavedenou a poměrně oblíbenou značku. Popularitu mu zařídila především řada ZenFone, kterou každým rokem vylepšuje. Letos už to nejvyšší model dotáhl do prémiové kategorie, a to nejen cenou, která se přiblížila na dohled hranice 20 tisíc korun. Asus do novinky vložil veškerý svůj um a bude doufat, že v tvrdé konkurenci uspěje.

ASUS ZenFone 3 Deluxe

Dnes testovaný model ZenFone 3 Deluxe se zákazníka snaží oslovit designem, opravdu velkým displejem, velmi výkonným hardwarem nebo kvalitním fotoaparátem. Právě začínající recenze napoví, zda to bude stačit.

Technické parametry ASUS ZenFone 3 Deluxe 64 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce156,4 × 77,4 × 7,5 mm, 192 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5,7" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát23 Mpx (5 488 × 4 112), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 820 MSM8996, CPU: 2×2,15 GHz + 2×1,59 GHz, GPU: Adreno 530
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 600 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:24 hodin
Dostupnostzáří 2016, 18 890 Kč

Asus ZenFone 3 Deluxe – videorecenze

Obsah balení

Svou ofenzívu Asus spouští už u samotného prodejního balení, které se snaží tvářit velmi luxusně. Otevření zajišťují dva magnety a ihned zkraje rozbalování spatříte samotný telefon, který je uložen do plastové části, na jejíž ploše jsou známé zenové kruhy. Příslušenství leží zcela stranou a dostanete se k němu vysunutím šuplíčku z přední strany balení. Kromě nabíječky a kabelu s USB-A a USB-C konektorem se zde nachází ještě špuntová sluchátka ZenAir.

ASUS ZenFone 3 Deluxe

Design a konstrukce: zdánlivě skryté antény

Na designu si dal výrobce obzvlášť záležet, což potvrzuje například zlaté provedení, které se jako jediné u nás prodává. Velmi tenká konstrukce se 7,5 milimetry vynikne i díky bočnímu zaoblení či precizně zbroušeným hranám. Vaše oči upoutá i zadní strana. Zde můžeme zkritizovat vystouplý fotoaparát, který poněkud kazí výsledný dojem. Asusu se nicméně podařilo skrýt anténní předěly a záda tak vypadají velice pěkně. Průchody pro anténní signál nicméně telefon potřebuje, a tak jsou důmyslně skryté na třech velmi malých místech po obvodu telefonu. Běžně si jich téměř nemáte šanci všimnout, ale pokud byste je přeci jen hledali, zaměřte se na horní a spodní hranu.

Čelní strana je po designové stránce složitější, a to i z důvodu displeje, který zabírá většinu plochy. Nad a pod displejem je vcelku adekvátní prostor ozvláštněný Zen kruhy. Pod displejem se navíc ubytovala tři senzorová tlačítka, která mají vibrační odezvu a jsou krásně podsvětlená. Praváci pak možná nedocení umístění tlačítka pro krok zpět k levé straně, kam je palcem pravé ruky obtížný přístup.

ASUS ZenFone 3 Deluxe

Další tlačítka, tentokrát plně hardwarová, se nachází na pravém boku telefonu a mají tradiční funkce: korekci hlasitosti a odemknutí telefonu. Obě klávesy se nachází na vhodném místě a mají jistý stisk. Více si snad ani nelze přát. Abychom téma ovládání pokryli kompletně, zmíníme ještě čtečku otisků prstů, jejíž tradiční místo je u telefonů Asus na zadní straně. Čtečku rychle nastavíte a její funkčnost je bezchybná. I když je displej zhasnutý, stačí jen krátce přiložit příslušný prst a zařízení lze hned používat.

Kladné body můžeme telefonu připsat i za kovové materiály, které nejsou náchylné na otisky prstů. V tabulce specifikací vás možná vyděsí hmotnost přes 190 gramů. Máme však před sebou velký telefon a hmotnost je dobře rozložena, tudíž v ruce zařízení nepůsobí nijak těžce. Netřeba se tedy obávat, že by ZenFone 3 Deluxe působil nějak neohrabaně, zejména ve srovnání s obdobně velkou konkurencí.

ASUS ZenFone 3 Deluxe

Zpracování telefonu můžeme hodnotit veskrze kladně. Pevná unibody konstrukce je nepsaným standardem vyšší třídy a Asus tuto podmínku plní bezezbytku. Jedinou pohyblivou části je tak šuplíček na levé straně. Do něj můžete umístit jednu microSIM kartu a jednu nanoSIM kartu. Alternativní možností je použití jedné microSIM karty a jedné paměťové karty. Jinými slovy máme opět co do činění s hybridním slotem. Perfektní zpracování by se krásně kloubilo se zvýšenou odolností, jenže tou se ZenFone 3 Deluxe pochlubit nemůže, což je naše jediná výtka ke konstrukci.

Líbilo se nám:

  • elegantní vzhled
  • špičková konstrukce
  • perfektní fyzická tlačítka
  • téměř neviditelné anténní předěly

Nelíbilo se nám:

  • fotoaparát vystupuje nad okolní povrch

Displej: velký a kvalitní

Displej narostl až na 5,7 palců a ačkoliv se zdá, že vede až do krajů, Asus trošku klame a displej obepínají tenké černé rámečky. To však nijak zásadně nevadí, neboť kvality osazeného Super AMOLED displeje jsou nezpochybnitelné. Čitelnost je výborná, stejně tak automatická regulace jasu. Vyhovuje nám i velký rozsah jasu, který oceníte zejména na slunci a v noci, kdy displej zbytečně moc nezáří. Trošku zamrzí v „pouze“ Full HD rozlišení, nicméně rastr je i tak více než dostatečně jemný a samotná hustota pixelů dosahuje hodnoty 386 PPI.

ASUS ZenFone 3 Deluxe

Poměrně podrobně si můžete nastavit barevné podání displeje, čímž Asus vyhoví nejen vyznavačům sytých odstínů, ale i těm, kteří preferují přirozenost. O ochranu displeje proti poškrábání se stará sklíčko Corning Gorilla Glass 4. Nad displejem si ještě můžete povšimnout malé informační LED diody. Bohužel ji nelze nijak nastavit, pouze vypnout nebo zapnout. Na zmeškané události upozorňuje velmi rychlým zeleným poblikáváním.

Líbilo se nám:

  • kvalitní displej
  • velký rozsah jasu
  • možnosti hlubšího nastavení

Nelíbilo se nám:

  • na danou úhlopříčku jen standardní rozlišení

Zvuk: to již netolerujeme

Jednoznačným zklamáním je na spodní hraně umístěný hlasitý reproduktor, který je bohužel jen jeden a laděný na vysoké tóny. Hloubky přehrává neuvěřitelně tiše až zastřeně, což rozhodně žádného posluchače nepotěší. Hudbu tak doporučujeme konzumovat skrze sluchátka. Na těch si naopak Asus nechal záležet a k telefonu přibalil vlastní špuntová sluchátka Zen Air, která vypadají velice stylově a poskytují kvalitní hudební zážitek. Troufáme si tvrdit, že bude vyhovovat většině uživatelů, kterým nevadí špunty. Exkluzivitu dokazuje i dvoupatrová krabička, ve které můžete sluchátka přenášet. V horním patře jsou samotná sluchátka s jedněmi nasazenými špunty, ve spodním pak krásně rozdělené další tři páry špuntů různých velikostí.

Líbilo se nám:

  • pěkná a kvalitní sluchátka v balení

Nelíbilo se nám:

  • neoslňující kvalita reproduktoru

Baterie a výdrž: nabíječku při sobě

Unibody konstrukce dává tušit uživatelskou nevyměnitelnost baterie. Kapacita 3 000 mAh s ohledem na velký displej budí jisté rozpaky. Více než jeden od ZenFonu 3 Deluxe však nečekejte a při opravdu náročném používání se může stát, že budete nabíječku potřebovat i během dne. Bohužel půjde vždy o drátovou nabíječku.

Při testu přehrávání z Wi-Fi streamovaného videa v kvalitě 1080p, kdy byl telefon připojen k 4G síti, přičemž aktualizace zakázány a jas displeje společně s hlasitostí zvuku vedeného do dodávaných sluchátek nastaveny na poloviční hodnoty, se Asus ZenFone 3 Deluxe vypnul po 7 hodinách a 34 minutách. Pokud využijete dodávanou nabíječku, budete moci spoléhat na rychlé nabíjení Quick Charge 3.0 od Qualcommu, se kterým se telefon z nuly na 80 % nabije za pouhých 51 minut. Úplné nabití si žádá 1 hodinu a 24 minut.

ASUS ZenFone 3 Deluxe

Líbilo se nám:

  • rychlé nabíjení

Nelíbilo se nám:

  • jen průměrná výdrž
  • chybí bezdrátové nabíjení

Hardware: nešetřilo se

Po stránce hardwaru Asus napěchoval svou vlajkovou loď takřka tím nejlepším. Výkon zajišťuje procesor Snapdragon 820 a 6GB operační paměť, ze které jsou dvě třetiny běžně k dispozici. V benchmarku AnTuTu dosahuje ZenFone 3 Deluxe na hodnoty kolem 135 tisíc bodů. Spolehnout se tak můžete i na to, že náročné hry si bez problémů nejen spustíte, ale i pohodlně zahrajete. Nouzi totiž nebudete mít ani o prostor. K dispozici je 64GB úložiště, ze kterého zůstává po prvním spuštění k dispozici přibližně 50,5 GB, a slot pro paměťové karty, pakliže nebudete využívat dvě SIM karty. Zbývá doplnit, že tentýž model existuje i s větším úložným prostorem a procesorem Snapdragon 821. Tato verze by se na českém trhu měla objevit zkraje roku 2017.

Benchmark testy

Líbilo se nám:

  • výkonný procesor
  • velká operační paměť
  • nadstandardní interní paměť

Uživatelské prostředí: osobitý Asus

Prostředí má na starost operační systém Android ve verzi 6.0 Marshmallow, který si Asus přizpůsobil. Nasadil například jiné ikonky, různá témata či animace. Rozmístění ovládacích prvků či jednotlivých položek v prostředí však zůstalo zachováno a v prostředí se tak rychle zorientujete i v případě, že jste doposud s telefony Asus nepřišli do kontaktu.

Uživatelské prostředí

Velmi se nám líbí plynulý chod a rychlé spouštění aplikací. Těch Asus do telefonu předinstaloval opravdu hodně a mnohé možná ani nevyužijete. Některé aplikace odinstalovat lze, ale více jich je v telefonu napevno. Týká se to především klientů sociálních sítí, kdy budete muset strpět Facebook i jeho Messenger či Instagram, byť je třeba vůbec nepotřebujete.

Uživatelské prostředí

Jelikož před sebou máme poměrně velký telefon, dostalo se i na režim ovládání jednou rukou. Ten je však implicitně vypnutý a tuto volbu musíte nejprve povolit v nastavení. Poté už stačí pouze dvakrát stisknout tlačítko s domečkem a uživatelské rozhraní se zmenší k vámi zvoleném rohu displeje. Vhod také přijde rychlá možnost hledání napříč prostředím. Stačí na pohotovostní obrazovce potáhnout prstem odshora dolů a naběhne vyhledávání.

Líbilo se nám:

  • velmi dobře optimalizované prostředí
  • režim ovládání jednou rukou

Nelíbilo se nám:

  • mnoho aplikací, které nelze odinstalovat

Multimediální funkce: podstatné nechybí

Základ multimediálních funkcí představuje přehrávač hudby, v jehož případě se Asus spoléhá na Google a jeho aplikaci Hudba Play. Netřeba se děsit, že hudební přehrávač chybí – pouze se schovává ve složce s ostatními aplikacemi Googlu. Tento schopný přehrávač vaší hudbu dělí dle ID3 štítků a nechybí ani možnost si zvuk upravit ekvalizérem. Kromě vaší hudby se můžete spolehnout také na přítomnost FM rádia, jemuž nechybí podpora RDS.

Hudební přehrávač a galerie

Bez problémů si přehrajete také svá videa v běžných formátech, avšak titulky přehrávač nezobrazí. K tomuto účelu budete muset sáhnout po alternativních aplikacích v obchodě Google Play. V telefonu najdete také šikovnou aplikaci Mini Movie, pomocí které můžete snadno upravovat a stříhat vaše videa.

Hry byste v telefonu hledali marně. Nicméně výkonu má telefon na rozdávání a stejně tak místa k uložení. Nic vám tak nebrání si postahovat spoustu her z obchodu s aplikacemi, a to včetně nejnáročnějších 3D titulů.

Líbilo se nám:

  • editor videa
  • FM rádio s RDS

Fotoaparát: většinu nezklame

Hlavní fotoaparát disponuje 23megapixelovým snímačem, optickou stabilizací, laserovým ostřením i dvoutónovou přisvětlovací LED diodou. Lákavou výbavu doplňuje přehledné prostředí s množstvím různých režimů, mezi kterými nechybí snímání QR kódů nebo manuální režim, kdy jste šéfem fotografie vy. Zaujmout by vás mohl také režim Super rozlišení, který umí pořídit snímek až v 92 megapixelech. Jde o složení více snímků do jednoho a ve výsledku vzniká opravdu o něco kvalitnější fotografie než při standardním režimu. Telefon také automaticky rozezná nedostatečné světlo a doporučí aktivaci speciálního režimu.

Prostředí fotoaparátu

Samotná kvalita fotografií patří rozhodně k tomu lepšímu, co ve vyšší třídě najdete. Snímky jsou barevně věrné i ostré. Postěžovat bychom si mohli snad jen na občas hůře zvládnutá světlá místa, která má telefon tendenci přepálit. Taktéž noční snímky mívají ti úplně nejlepší o něco lepší. Většinou vás však ZenFone 3 Deluxe nezklame.

Ukázkové fotografie

Ukázkové fotografie
Ukázka digitálního zoomu
Ukázka záběru ve 23 megapixelech
Ukázka záběru v 92 megapixelech (7,7 MB, JPEG)

Čelní kamerka pořídí vaší selfie v až 8megapixelovém rozlišení. K dispozici máte nespočet různých vylepšení vaší vizáže, od decentní změny barvy pleti přes zvýraznění oči až po zeštíhlení tváře. Kromě snímků můžete vytvářet i GIF animace.

Ukázková fotografie z čelní kamerky

Video lze zaznamenávat až ve 4K rozlišení se 30 snímky za vteřinu. Příjemně nás překvapila plynulost videa, které je dobře koukatelné i na větších displejích. Pokud vám 30 snímků nestačí, můžete přepnout na Full HD rozlišení, kde máte k dispozici až 60 snímků za vteřinu.

Asus ZenFone 3 Deluxe (testovací ideo) – 2160p, 30 FPS

Asus ZenFone 3 Deluxe (testovací video) – 2160p, 30 FPS

Líbilo se nám:

  • velmi podrobné možnosti nastavení
  • solidní fotografie
  • podpora 4K videa se 30 FPS i Full HD s 60 FPS

Nelíbilo se nám:

  • na absolutní špičku Asus ještě trochu ztrácí

Telefonní funkce a zprávy

Asus ZenFone 3 Deluxe přichází oproti loňským modelům s přepracovanou aplikací pro telefonování. Ta v sobě integruje mnoho funkcí včetně adresáře a nabízí spoustu možností. Kromě klasického číselníku například potěší možnost blokování kontaktů nebo nastavení skupin kontaktů, pro které si následně můžete nastavit různé speciální funkce. Telefonní aplikace je zpracovaná hezky a nabízí také možnost nahrávání hovorů.

Adresář vám dokáže přehledně zobrazit kontakty ze všech různých účtů, které s telefonem synchronizujete, ať už je to Google, Exchange nebo třeba kontakty na SIM kartě. Karty kontaktů jsou velmi podrobné a hezky zpracované, ke každému záznamu si můžete přidat tolik detailů, kolik si jen dokážete představit. A nechybí ani zobrazení historie komunikace s daným kontaktem.

SMS zprávy můžete spravovat v klasické aplikaci, ve které se zobrazují jako standardní konverzace. Klávesnice je velmi přehledná a Asus u ní připravil mnoho možností nastavení. Umožňuje také psaní pomocí tahů po klávesnici. Elektronickou poštu vyřídíte výhradně skrze aplikaci Gmail, kam si samozřejmě můžete přidat více svých e-mailových adres, které ani nemusí být pod hlavičkou Googlu.

Líbilo se nám:

  • přehledné aplikace

Organizace času a GPS

Základem je zde kalendář, který Asus jako mnozí další výrobci přenechal Googlu. To by nijak nevadilo, kdyby kalendář opět nebyl schován ve složce – prvně jej tak možná budete chvíli hledat. Jinak je ale přehledný a nabízí mnoho možností zobrazení. Dostalo se rovněž na položku Rychlé sdělení, což je aplikace pro vytváření rychlých, hlavně rukou psaných poznámek. Výsledný štítek si pak můžete připnout přímo na plochu, takže důležitou poznámku budete mít stále na očích.

Připraven je také propracovaný úkolovník Do It Later. Nabízí integraci a synchronizaci nejen s Exchange účtem, ale také s Google Tasks. Do něj si můžete sdílet například i odkazy z webového prohlížeče či fotografie a mít je jako úkoly „Související s aplikací“. Velmi šikovná je také možnost přesunutí zprávy přímo z notifikační lišty do této aplikace, takže si takto můžete uložit například SMS zprávy, které musíte vyřídit, ale nemáte v tu chvíli čas.

Laserové ostření využívá jednoduchá aplikace Laserové pravítko, která vám se slušnou přesností dokáže změřit vzdálenost od vás k jakémukoliv objektu. Jen škoda, že maximální měřitelná vzdálenost činí 150 centimetrů.

Ztráta v neznámém městě vám s Asusem ZenFone 3 Deluxe nehrozí, protože na A-GPS se samozřejmě nezapomnělo. Funguje spolehlivě, fixace satelitů probíhá rychle a společně s mapovou aplikací Google Maps budete moci telefon využívat také jako navigaci, která po stažení potřebných podkladů funguje i offline. K dispozici je také ruský poziční systém GLONASS a čínské BeiDou.

Google Mapy a Navigace

Líbilo se nám:

  • všechny potřebné aplikace v základu
  • šikovné laserové pravítko

Konektivita a internet: jen tak dál

V oblasti konektivity se nový ZenFone 3 Deluxe cítí téměř jako ryba ve vodě a se světem internetu vás propojí skrze Wi-Fi s protokolem ac či skrze mobilního operátora. Plnohodnotná podpora LTE se vztahuje jen na primární SIM kartu – ta sekundární se přátelí jen se 2G sítěmi. U LTE přijde vhod podpora všech u nás využívaných pásem i případná maximální rychlost až 300 Mb/s při stahování.

Internetový prohlížeč

S okolím se můžete propojit prostřednictvím Bluetooth 4.2, případně klasickým kabelem, kde musíme vyzdvihnout přítomnost nového a především oboustranného USB-C konektoru. Ve výbavě nalezneme rovněž konektivitu skrze NFC. Některým by tak snad mohl chybět jen infračervený port.

Asus zredukoval množství internetových prohlížečů z dřívějších tří na dva. Klasický a všem známý Chrome je stále stejně spolehlivý, rychlý a láká na provázanost s vaším účtem. Chrome doplňuje prohlížeč Puffin, který podporuje technologii Flash a mnoho uživatelů ho používá především pro hraní her na internetu.

Líbilo se nám:

  • úplná podpora LTE
  • konektor USB-C
  • alternativní prohlížeč s podporou Flashe

Závěrečné zhodnocení: první krok pro Asus

V letošním roce už Asus nechtěl jen zpovzdálí přihlížet, jak spolu takřka všichni ostatní soupeří o trůn, a rozhodl se do „mely“ přimíchat také. Zcela očekávaně k tomu využil svou úspěšnou řadu ZenFone, jejíž nejvýše postavený model se výbavou vyšvihl mezi smetánku. Možná trochu překvapivě si příliš nelámal hlavu ani s cenou a víceméně ji nastavil na nejvyšší možnou laťku. 19 tisíc rozhodně není málo a jen v Asusu ví, že si ji patrně mohou dovolit.

ASUS ZenFone 3 Deluxe

Novinka se po stránce vzhledu rozhodně povedla. Design samozřejmě nemusí oslovit každého, ale punc originality se Asusu upřít nemůže. Tradiční poznávací znamení v podobě Zen kruhů zůstalo zachováno a pomyslný krok před ostatními představuje chytré řešení antén. Jistou výhodou pro ZenFone 3 Deluxe představuje i opravdu velký displej, který je mezi špičkově vybavenými telefony spíše výjimkou, a to zejména pro Evropu, která již dva roky zůstává bez etalonu třídy v podobě modelu Note od Samsungu.

Asus svůj top model osadil také špičkovým hardwarem, který jde ruku v ruce s prostředím. To sice možná kvůli úpravám nesedne každému, ale můžeme potvrdit, že vše funguje, jak má. Fotoaparát rovněž snaživě produkuje velmi pěkné snímky a pokud se výrobce do příště ještě kapku zlepší, bude se moci směle měřit s těmi opravdu nejlepšími.

V nejvyšší třídě se však již objevují i další funkce, na které Asus zapomněl či je nedokáže ještě nabídnout. Na mysli máme především odolnost proti vodě a prachu, bezdrátové nabíjení nebo duální fotoaparát. ZenFone 3 Deluxe to tak nebude mít mezi smetánkou vůbec jednoduché. Jeho osobitý vzhled by mu však mohl hrát do karet. Jelikož rozhodně nejde o špatný telefon, šanci na úspěch rozhodně má.

Konkurence

Pořádně ZenFonu 3 Deluxe může zatopit zbrusu nový Huawei Mate 9, který má v takřka shodném těle větší displej a silnější baterii. Lákat bude též na duální fotoaparát vysokých kvalit. Cenu mají přitom oba sokové shodnou.

Huawei Mate 9

Jistým opakem je Apple iPhone 7 Plus, který má ve stejném těle naopak menší displej. Může však nabídnou zvýšenou odolnost či lepší fotoaparát, byť za o několik tisíc korun vyšší cenu.

Apple iPhone 7 Plus

Ve hře je také novinka Moto Z od Lenova, která vyjde o dva tisíce korun levněji a přesto dokáže nabídnout lepší displej či zajímavé rozšiřující moduly. Za ně si již ale uživatel řádně zaplatí.

Lenovo Moto Z

Opomenout závěrem nemůžeme ani Samsung Galaxy S7 edge, který sice stojí zhruba o tři tisíce korun více, ale má zakřivený displej, zvýšenou odolnost, bezdrátové nabíjení či lepší fotoaparát.

Samsung Galaxy S7 edge
asus-zenfone-3-deluxe
Klady
  • elegantní vzhled
  • skvěle vyřešené antény
  • velmi tenká konstrukce
  • velký a kvalitní displej
  • povedená čtečka otisků prstů
  • výkonný hardware
  • velká interní i operační paměť
  • optimalizované prostředí
  • podpora Full HD záznamu s 60 FPS i 4K
  • kvalitní sluchátka v balení
Zápory
  • fotoaparát vystupuje nad okolní povrch
  • nekvalitní hlasitý reproduktor
  • jen průměrná výdrž
  • postrádá bezdrátové nabíjení
  • hodila by se zvýšená odolnost
  • Asus klame rámečky kolem displeje
Diskuze ke článku
Honza
Ta výši verze s 256gb je lákavá.....diky za recenzi
EET me zdeprimovalo
Jenom prumerny telefon, Asus tam dalo 6GB Ram, Snap 820 a velky displej a ted si mysli, ze za to muzou chtit 19 000, no jasne. Stejne telefony s 3GB Ram nejakym mediatekem stoji do 7 000. Samsung S7 je mnohem vybavenejsi pristroj, taky HTC 10, nebo treba Sony .
Lukáš
Vzhledově telefon vypadá jako pouťová cetka. Asus má ještě dlouhou cestu před sebou, než začne dělat hezké telefony.
Jeník
Nooo a co by mě jako zákazníka mělo přimět ke koupi?? Ten telefon nebude atraktivní ani za rok když bude cena 10 k

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze