Cardless+
recenze

Cardless+

Klubové karty vždy u sebe
13

Téměř každý obchod dnes nabízí klubové karty, které vám zaručí slevu nebo další bonusy. Kam je má ale člověk dávat, když jich je tolik? Proto je tu aplikace Cardless+, do které si všechny karty nahrajete. Vaší peněžence se ulehčí a vy se pokaždé nebudete muset prohrabávat štosem kartiček. Mobil navíc máte stále u sebe.

„A máte už naši klubovou kartičku?“ Tak tuto větu uslyšíte už téměř na každé pokladně. Jednou snad přijde doba, kdy i vietnamští prodejci začnou nabízet členství ve svém gangu a při tom vás obdarují krásnou kartičkou. A nemůžu říci, že by se nevyplatilo do nějakého toho klubu vstoupit. Já třeba velmi často chodím do kina a dvacka na každém lístku nebo pátá vstupenka zdarma je znát. Sleva na oblečení nebo sbírání bodů v obchodě s jídlem také není k zahození.

Má to ale jednu zásadní nevýhodu. Zmiňované klubové karty jsou velké asi jako kreditní karta. Mají prostě ten standardizovaný rozměr, který by každá karta, která se chce pohodlně usadit v peněžence, měla mít. Přichází tu ale zásadní omezení v hardwaru, kdy peněženka nemá dostatek operační paměti a prostě nedokáže pojmout tolik zásuvných modulů. Pak přicházejí ty divné situace, kdy se snažíte do jedné přihrádky narvat dvě karty nebo místo pro papírovky zaplníte kartami. Ještě horší je chvíle, kdy s pocitem plné peněženky vyrazíte na párty, abyste zjistili, že nemáte ani vindru a paní za barem se netváří, že by jí stačilo zaplatit klubovými body.

Cardless+

Do telefonu

Můžete si některé karty nechat doma a brát si je jen tehdy, kdy je skutečně potřebujete. Z praxe vám ale mohu potvrdit, že to nefunguje a zásadně u sebe budete mít vždy jen ty karty, které zrovna nebudete potřebovat. Mám pro vás ale řešení. Zeptejte se sami sebe. Co u sebe nosíte naprosto neustále? Bez čeho nejdete ani na záchod a vědomí, že to nemáte, vám přivozuje panickou hrůzu? Není to Prsten moci, ale váš telefon.

Jednou jistě přijde doba, kdy telefon kompletně nahradí vaši peněženku, všude se bude dát zaplatit bezkontaktně a nutnost mít po kapsách peníze vymizí. To zatím nehrozí, ale aspoň vaší peněžence může telefon ulehčit. Jak? S aplikací Cardless+ od českých tvůrců si můžete vaše klubové karty nahrát pohodlně do telefonu a v obchodě bude stačit vždy vytáhnout telefon. Žádné přehrabování ani nemožnost vytáhnout zaseklou kartičku se tak nekoná.

Naskenuj kód

Celé to funguje jednoduše, otevřete si aplikaci a zvolíte položku přidat kartu. Vyskočí na vás seznam podporovaných prodejců. Vyberete si obchod a stačí už jen naskenovat čárový kód. Zde přichází trochu problém, protože aplikace v tento okamžik totiž občas padá nebo zamrzá. Kartu si naštěstí budeme nahrávat asi někde doma, takže nám tato chybka nemusí způsobit potíže. Ale stejně jde o nepříjemnost a snad s tím tvůrci do budoucna něco udělají.

Vyplnit můžete i číslo karty, které ale není všude. Pak stačí uložit a karta se vám přidá do seznamu. Aplikace nefunguje jen v České republice, ale vybrat si můžete i jinou zemi. Ne všichni prodejci jsou ale v seznamu uvedeni. Sám jsem měl u sebe několik karet, které mi aplikace nenabídla. Proto zde existuje položka „Jiná karta“, kde si stejně naskenujete čárový kód a sami si vyplníte název. Zároveň si kartičku vyfotíte a stejně se vám zařadí do seznamu karet mezi ostatní. U vlastnoručně přidaných vám však autoři nezaručí podporu v obchodě. S načítáním nebyl problém, jen u jedné karty se mi načetl jiný kód, než který byl uvedený na kartě. Proto je lepší vždy číslo překontrolovat.

Nakupuji

Když jste v obchodě, tak stačí na telefonu otevřít aplikaci, vybrat požadovanou kartu z vlastního seznamu a na displeji se vám zobrazí čárový kód. Obsluha kód jednoduše načte a vše je vyřízeno. Pokud by z nějakého důvodu kód načíst nešel, tak stačí opsat kód karty, který je zobrazen také. V tomto bodě by neměl být žádný problém.

Kromě uchování karet vám aplikace ještě pomůže vyhledat obchody v okolí. Stejně tak vám řekne, kdy mají otevřeno a rovnou vám k nim ukáže i případný kontakt. Vyhledávat můžete i podle zájmů, které si v nastavení zadáte. Hledat také můžete obchody podle vašich karet. Jen upozorňuji, že v obchodech naleznete i prodejce, kteří nenabízejí klubové karty. Takže se aplikace stává poměrně univerzální. Mimo těchto informací si můžete prohlédnout i slevové akce. Opět řazeno dle zálib, blízkosti nebo karet.

Závěrem

Cardless+ je skvělá aplikace, která ušetří vaší peněžence a zaručí vám, že budete mít karty přehledně vždy u sebe. Má však spoustu neduhů, prvně je to padání a zamrzání při načítání kódů nebo nemožnost ořezávat vlastní fotky (nelze ani otočit). Matoucí jsou také nevýrazná ovládací tlačítka (sdílení, mapa, refresh atd.). A na závěr mi také vadilo řazení karet dle používanosti (takže jsem karty vždy hledal, protože se posouvaly) a nemožnost to změnit. V současné chvíli také aplikace neukládá karty do cloudu, ale během října by tato funkce měla být dostupná.

Stáhnout Cardless+

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Hodnocení
70%
Klady
  • Informace o obchodech a akcích
  • Snadná obsluha
  • Karty na jednom místě
Zápory
  • Problematické načítání karet
  • Nemožnost upravit fotku
  • Řazení karet
Diskuze ke článku
Adam Eichler
Adam Eichler
Na to tady byla už aplikace Portmonka a podle hodnocení v App Store byla prakticky nepoužitelná, protože laserové čtečky kódů si neporadily se sklem na displeji.
icdesoft
Aplikaci jsem měl také, protože pár klubových karet mám a chtěl jsem si je min. evidovat na jednom místě. Aplikace šla ale nedávno pryč, protože mě neskutečně štvalo, že se někdy sama od sebe spouštěla a ubírala paměť. Vrcholem ovšem bylo, že si zrovna v době, kdy jsem byl v zahraničí a používal poměrně malý roamingový datový balíček stáhla sama od sebe cca 8 MB dat (že by aktualizace dbf karet?)!!! V aplikaci žádné možnosti nastavení nebo omezení datových přenosů nejsou...
Billy
Plně si vystačím s aplikací CamScanner. Ta mi rovněž naskenuje mimo jiné i platební karty a nemám s nimi nikde žádný problém. Nic neočekávaného nespouští a má i cloudové úložiště (můžete si vybrat).
Billy
Jo a ještě jsem zapomněl dodat, že mi tam CamScanner nerve nevyžádanou reklamu. Jako na snímcích, zde uvedených.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze