Realme odhalilo, co všechno dokáže chystaný 108Mpx fotoaparát

Realme odhalilo, co všechno dokáže chystaný 108Mpx fotoaparát
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • 108Mpx fotoaparát pro Realme dodává Samsung
  • Senzor má velikost 1,52" a PDAF ostření
  • Zajímavá je například technologie „In-sensor zoom“

Realme dnes během YouTube prezentace odhalilo podrobnosti o prvním 108Mpx fotoaparátu, který nasadí do Realme 8 Pro.

Jako dodavatele zvolilo Realme jihokorejský Samsung, který stojí za senzorem ISOCELL HM2. Tento snímač běžně skládá devět pixelů do jednoho a má velikosti 1,52". V kombinaci s vysokým rozlišením, technologií ISOCELL Plus (která má zvýšit barevnou přesnost) a Smart-ISO pro lepší automatické nastavení hodnoty ISO slibuje Realme špičkové snímky o maximálním rozlišení 12 000 × 9 000 pixelů.

Samozřejmostí je 8K video ve 24 FPS.

Neméně zajímavá je technologie „In-sensor zoom“, kdy smartphone pořídí osm 12megapixelových snímků a pomocí chytrých AI algoritmů je sloučí tak, aby vynikly detaily. Dle ukázky, kterou Realme během prezentace prezentovalo, má být výsledek dokonce ještě kvalitnější než při pořízení fotografie optickým teleobjektivem. In-sensor zoom přitom funguje samostatně, není tedy defaultní funkcí focení ve 108Mpx rozlišení.

Dalším zajímavým režimem je tzv. „Starry Time-lapse video“, kdy telefon natočí čtyři minuty videa noční oblohy a zároveň pořídí patnáct snímků. Následně vše spojí do time-lapse videa o 30 snímcích za sekundu. Mezi další funkce patří několik portrétních režimů včetně „Dynamic Bokeh“ či možnost natáčet 8K video ve 24 FPS. Na závěr dodejme, že snímač disponuje PDAF ostřením a pixely velkými 0,7 µm.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze