Realme 7 Pro v redakci. Rozbalujeme energií nabitou novinku s AMOLED displejem

5
Realme 7 Pro v redakci. Rozbalujeme energií nabitou novinku s AMOLED displejem
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Hlavním lákadlem je ultrarychlé nabíjení pomocí 65W nabíječky
  • Telefon má také 6,4palcový AMOLED displej s režimem Always-on
  • Potěší i výkonný hardware či pohodlné držení v ruce

Po Realme 7, které jsme pro vás již otestovali, přichází na řadu jeho vybavenější sourozenec Realme 7 Pro, jenž nám dorazil do redakce. Tradiční žlutá krabice je již poznávacím znamením telefonů Realme. Rozbalení probíhá jednoduše a po otevření se již dostáváme k nezbytným návodům, mezi kterými se skrývá též praktické silikonové pouzdro, kterým rychle a snadno ochráníte záda a boky telefonu.

Realme 7 Pro – unboxing

V pomyslném druhém patře krabičky má své místo mobil a „v přízemí“ je prostoru tak akorát pro USB kabel, který má na jednom konci USB-C a na druhém USB-A, a opravdu velkou nabíječku. Její rozměry jsou však zcela nezbytné, neboť se chlubí výkonem 65 W. Právě rychlé nabíjení je hlavním trumfem novinky, neboť by dle výrobce mělo dojít k nabití baterie o kapacitě 4 500 mAh za pouhých 34 minut. Brzy si tento čas redakčním testem samozřejmě ověříme.

Realme 7 Pro
Obsah prodejního balení Realme 7 Pro

Realme 7 Pro nesází vše na jednu kartu a láká například na AMOLED panel s Full HD+ rozlišením a integrovanou čtečkou otisků prstů. Ta mimochodem funguje až překvapivě spolehlivě a ve střední třídě se řadí jednoznačně k tomu lepšímu. U displeje vás může překvapit, že má jen 60Hz obnovovací frekvenci, neboť levnější Realme 7 má 90 Hz. Rozdíl je v technologii displeje. Panely AMOLED s vyšší obnovovací frekvencí jsou běžné až v mnohem vyšších cenových patrech. Díky přítomnosti AMOLED technologie se naopak můžete těšit na funkci Always-on, kdy máte vše podstatné neustále na očích, aniž by displej musel neustále svítit.

Příjemná tloušťka pouhých 8,7 mm a zaoblené boky zajišťují příjemné držení v jedné ruce. Líbivý je vzhled zadní strany, která v naší tmavě modré verzi kombinuje dva stupně různě lesklého povrchu. Otisky prstů na povrchu sice ulpívají, ale nejsou tak viditelně. Více než dostatečně se jeví nasazení Snapdragonu 720G společně v kombinaci s 8GB operační pamětí. Dobře je novinka připravena i po stránce foto schopností. Na zádech si nese modul se čtyřmi fotoaparáty, přičemž ten hlavní disponuje 64 megapixely.

Realme 7 Pro pro vás v redakci nadále testujeme. Pokud vás o něm cokoliv zajímá, zeptejte se nás přímo v diskuzi pod tímto článkem.

Realme 7 Pro 128+8 GB

Rozměry160,9 × 75,4 × 8,7 mm, 182 g
DisplejAMOLED, 6,4" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát64 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 720G, 2×2,3 GHz + 6×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 128 GB, microSD
Akumulátor4 500 mAh
Diskuze ke článku
Ales Beran
Ales Beran
Parametry jsou známé, proto by mě asi nejvíc zajímala celková optimalizace a srovnání nadstavby s konkurencí.
Pe sak
Pe sak
Dobrý den, zajímalo by mě, zda je telefon vybaven wifi hotspotem, dostupné informace se bohužel různí. Dále pak, zda umí zrcadlit obrazovku do jiného zařízení. Děkuji za odpověď.
Jirka N
Jirka N
Ano, hotspot 2,4 i 5 Ghz telefon umí, včetně zrcadlení obrazovky např. do TV
Martin Vinduška
Martin Vinduška
Pro ty, pro které je Poco X3 už priliz těžké a dlouhé.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze