Qualcomm 205 Mobile představen: nový procesor pro low-endy

Zcela nový procesor představila na své akci v indickém Dílí společnost Qualcomm. Jedná se o první počin po přejmenování, a tak můžeme přivítat Qualcomm 205 Mobile, který bude nasazen především v levných smartphonech.

Qualcomm 205 Mobile Platform

V minulém týdnu jsme vás informovali o změnách u Qualcommu. Své produkty již nebude oficiálně označovat procesory, ale platformami. Viditelnější změny se dotkly základních procesorů řady 200. Ty se nově nebudou řadit mezi Snapdragony a důkazem je aktuální novinka, která je prezentována jako platforma Qualcomm 205 Mobile. Jedná se o dvoujádrový procesor s taktem až 1,1 GHz, který je vyrobený 28nm technologií. Grafický výkon obstarává Adreno 304 a Qualcomm 205 Mobile si poradí s videi v HD kvalitě.

Qualcomm 205 Mobile Platform

Co se týká konektivity, je připraveno LTE kategorie 4, což znamená maximální rychlost stahování 150 Mb/s. Samozřejmostí je VoLTE a VoWiFi. Nechybí Bluetooth 4.1, Wi-Fi b/g/n nebo podpora FM rádia. Z geolokačních služeb je přítomen trojlístek GPS, GLONASS a Beidou. V prvních velmi levných telefonech by se Qualcomm 205 Mobile měl objevit během druhého čtvrtletí roku 2017.

Zdroje: fonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze